• 0

    posted a message on Behaviors Not Finding Dependant Resources (Android Samsung S8)

    Yeah this is still an issue. I can hand make beh/res json files in worldsaves as a work around but nothing else will work globally.

    Posted in: MCPE: Mod / Tool Help & Requests
  • 0

    posted a message on Behaviors Not Finding Dependant Resources (Android Samsung S8)

    So I got back into Minecraft after nearly 5 years away. After about a year back I was like you know wjat I have some coding experience lets see what these addons are all about. Learning the structure for json wasnt too bad and the syntax though somewhat hard to find a complete list of objects and notations I make do with the ones I have found for now.


    Have made a couole add ons that work fine on both my android and Xbox One(s). But I believe it was 3 or 4 days ago I nerfed the droids MC app big time. Somehow I did a stupid human trick that causes the mcpacks from an addon to successfully install. But when u go to storage you will see the behaviors have a caution flag. Says its unable to find the resouce pack with UUID##blahblah. So I think np I will fix it... lol 4 days later I still have tricks up my sleeve before decididing if I am rooting my phone or not. Pics will be provided. Here is a list of things I have tried {not complete but the majority of it};


    °Clear cache, data, uninstall restart droid reinstall tried both application and external storage, same effect for any behavior pack at all.


    ° Verified the UUIDs were correct and in the directory listed in the verified resource pack manifest json. But somehow the behavior just cant see it.


    ° made ghost updates to versions and all new uuids several times with this one. Nothing changed...


    ° Downloaded a addon that had a bunch of dls and no formating complaints that I had never used before as a control. It installed the same way as all I have tried prior during this phone phight.


    °Rewrote verified res pack mani from scratch uaing all raw paths though no cd hash paths.


    °Loaded packs separately no change. Downloaded mashups and resources from the store, now thwy worked but they go into a different root directory.


    °Tried to back door them in world files from worlds that had them working on other devices. Nope.


    Haven't found anyone else that has fubar'd their app like this. Heck the xbox one which is a nightmare to build and test on has never been this bad. So I thought what was the catalyst for this.. m The only thing I could come up with was earlier that day I tried to use gmail to transfer from the xbox to the phone. When I clicked on the attachment that contained my own addon and a mcworld from the xbox that still works to this day, it tried to pull it from google cloud I am gueasing since it would have been over the standard size they set for attachments. The screen flickered black and acted like MC app was trying to open in but was instantly crashing before and splash updating even. So I only did it maybe 3 times just to analyze what I was seeing happen. I just thought about this last night. So I cleared the cache from and file transfer I could find, all my google cache just incase a priority to a directory had been give to google cloud and was hung up. NOTHING CHANGED UHG... Checked to see if anything was in ftp... nope.


    So I am thinking it must be a root directory issue. Something has been changed. I dont remove folders like minecraftpe because I know their are hidden root directories in there (but I did on my revirgin install to try to fix this and it didnt work).


    I also wonder if I didnt flip something that makes resources save to a dir similar to the xbox with this and that was what caused the crash and the app doesnt have code to fix this, so it will need to be done manually.


    List of future attempts


    °Change the install dirctory

    °Manually add in raw root hashes for the resource location and behaviors but this would get old quick.

    °Post on MinecraftForum. net to see if I can find someone that can help. ✅

    ATTACHMENTS

    Posted in: MCPE: Mod / Tool Help & Requests
  • 0

    posted a message on Well that Landed me in a Fine Mess, Behavior Disorders

    This is still a problem, but I realized I posted in thebwrong place. So Mod please close this I am making a new thread in the support forum.

    Posted in: MCPE: Mods / Tools
  • 1

    posted a message on How do I turn off the debug/text message along the top in the beta 1.13 version?

    There is an addon that can do this for u. I think its called Unbeta

    Posted in: Minecraft (Bedrock) Support
  • 0

    posted a message on I cant get my worlds back on MCPE

    change your storage location from application to external and aee what that does for you. The option is undsr Profile tab in main menu.

    Posted in: Minecraft (Bedrock) Support
  • 0

    posted a message on Well that Landed me in a Fine Mess, Behavior Disorders

    So I got back into Minecraft after nearly 5 years away. After about a year back I was like you know wjat I have some coding experience lets see what these addons are all about. Learning the structure for json wasnt too bad and the syntax though somewhat hard to find a complete list of objects and notations I make do with the ones I have found for now.


    Have made a couole add ons that work fine on both my android and Xbox One(s). But I believe it was 3 or 4 days ago I nerfed the droids MC app big time. Somehow I did a stupid human trick that causes the mcpacks from an addon to successfully install. But when u go to storage you will see the behaviors have a caution flag. Says its unable to find the resouce pack with UUID##blahblah. So I think np I will fix it... lol 4 days later I still have tricks up my sleeve before decididing if I am rooting my phone or not. Pics will be provided. Here is a list of things I have tried {not complete but the majority of it};


    °Clear cache, data, uninstall restart droid reinstall tried both application and external storage, same effect for any behavior pack at all.


    ° Verified the UUIDs were correct and in the directory listed in the verified resource pack manifest json. But somehow the behavior just cant see it.


    ° made ghost updates to versions and all new uuids several times with this one. Nothing changed...


    ° Downloaded a addon that had a bunch of dls and no formating complaints that I had never used before as a control. It installed the same way as all I have tried prior during this phone phight.


    °Rewrote verified res pack mani from scratch uaing all raw paths though no cd hash paths.


    °Loaded packs separately no change. Downloaded mashups and resources from the store, now thwy worked but they go into a different root directory.


    °Tried to back door them in world files from worlds that had them working on other devices. Nope.


    Haven't found anyone else that has fubar'd their app like this. Heck the xbox one which is a nightmare to build and test on has never been this bad. So I thought what was the catalyst for this.. m The only thing I could come up with was earlier that day I tried to use gmail to transfer from the xbox to the phone. When I clicked on the attachment that contained my own addon and a mcworld from the xbox that still works to this day, it tried to pull it from google cloud I am gueasing since it would have been over the standard size they set for attachments. The screen flickered black and acted like MC app was trying to open in but was instantly crashing before and splash updating even. So I only did it maybe 3 times just to analyze what I was seeing happen. I just thought about this last night. So I cleared the cache from and file transfer I could find, all my google cache just incase a priority to a directory had been give to google cloud and was hung up. NOTHING CHANGED UHG... Checked to see if anything was in ftp... nope.


    So I am thinking it must be a root directory issue. Something has been changed. I dont remove folders like minecraftpe because I know their are hidden root directories in there (but I did on my revirgin install to try to fix this and it didnt work).


    I also wonder if I didnt flip something that makes resources save to a dir similar to the xbox with this and that was what caused the crash and the app doesnt have code to fix this, so it will need to be done manually.


    List of future attempts


    °Change the install dirctory

    °Manually add in raw root hashes for the resource location and behaviors but this would get old quick.

    °Post on MinecraftForum. net to see if I can find someone that can help. ✅


    Well made a quick janky pic, I didnt make the addon in it was used as my control as noted above.

    Posted in: MCPE: Mods / Tools
  • To post a comment, please or register a new account.