• 0

    posted a message on Custom recipe datapack Failed to load.

    Update: I tested without the mod stuff in the datapack. It worked. but I wanted it to work with the mod items too. Any help would be appreciated.

    Posted in: Modification Development
  • 0

    posted a message on Custom recipe datapack Failed to load.

    I was trying to get a recipe randomizer python script to generate a datapack using the Create mod recipes mixed with vanilla minecraft recipes. i tried creating a new world and loading it in, and after the world loaded putting it in manually and enabling it. Upon enable in world, it said it failed, but didnt crash. When starting a world, it was unable to validate. from the logs, it looks like it can't find certain items in the recipes. The recipes i supplied to the script were straight from the mod. Is there a way I can get this to work?

    Posted in: Modification Development
  • 0

    posted a message on Server rejecting access

    try running it without the gui


    batch files work best for this


    this is not going to fix tge problem, but will make it easy to copy as it would be in the console instead of what you used( and is actually faster)


    batch files just run lines of code in the console. i cant remember how to do it, but if you search, you can find lots of tutorials.

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Server rejecting access

    how did you chack the network setiing?

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Server rejecting access

    Does the server even see the connection attempt?

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Server rejecting access
    Quote from eyasu4198»

    I also know that it isn't the firewall or the network that's all i really know


    I disagree, check on host machine to see if the computer thinks the network is public or private. by the sounds of it, the computer sees it as public, which hides it from other machines. in that case, you need to set it to private, which allows other devices on the same network to see and connect. If that doesn't work, then you may be correct. I only found this out recently and hope it helps.


    PLease quote when you reply to this so that I can come back to hear results.

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Cant connect to my own server
    Quote from CyberSecGuy»

    I'm disappointed no one replied to you. If your log is correct:


    [15:35:55] [Server thread/INFO]: Starting Minecraft server on *:25555


    Check your server.properties - you need to bind your server to your computers LAN IP address. That line should read:


    [15:35:55] [Server thread/INFO]: Starting Minecraft server on 192.168.1.X:25555


    This setting can be changed in server.properties, server-ip: 192.168.1.X


    Binding to Asterisk ( * ) - or Wildcard, will automatically bind to "localhost" (the word) which runs via SOCKET and not via TCP/IP (network). That's why you're having issues. Once you make that correction, you can connect via "127.0.0.1" "localhost" if the server is running on the same PC as your game. Or 192.168.1.X if it's on the network.


    I have already found the issue as I have stated, and thought I had clearly shown that I have fixed it, but failed to do so. I did run into another problem, but that was quickly resolved when I had realized that I had port forwarded using the wrong type, basically a thing I forgot to change back in the time of fixing the server. Now my servers work perfectly and hope it stays that way.


    Those who want an answer, make sure the computer sees the router as private or no one can connect. That was the entire problem here.

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Cant connect to my own server

    Last UPDATE!!!!!!!


    found my problem when vnc viewer couldn't connect!


    the computer had set my router as public and not private

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Cant connect to my own server

    I have gotten more results on my server issue and have gotten this....

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Port 25565 has been opened in every possible way I can imagine. Please help!!

    Try a different port like 25566, it worked for me.

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Cant connect to my own server

    I have tried to get support from Mojang, but they lead me here. As I have already tried, can someone at least help?


    Its been since August that this thread has been posted, at least give theories.

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Cant connect to my own server

    i still urge peoole to ease my pain as i want to be able to host my server but am still unable to connect. I think something change that resulted in my inability to host. If i have to make a reward, then i expect a solution.


    those who solve my problem get op on my servers.

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Cant connect to my own server

    I still want an analysis to my problem atleast




    and I just got warned for duplicate threads when I bumped this thread for the first time

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Failed to use a forwarded port, no matter what I try.

    Try changing the port to 25566 or something other than 25565. I fixed my own problem that way.

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Cant connect to my own server

    After some time of using my server i suddenly cant connect to it any more. i have tried using localhost and other means of connecting but the server never notices anyone connecting at all. it loads fine, but no new messages appear when someone connects, please help. Help in any way or suggestion. I NEED ANSWERS.


    Even if you are doubtful that advise is will help, post it anyways all I want is suggestions on what I could do to fix.


    More notes:

    - Firewall is allowing it.

    - I have tested multiple versions.

    - All it outputs is:

    [15:35:55] [Server thread/INFO]: Starting minecraft server version 1.12.2
    [15:35:55] [Server thread/INFO]: Loading properties
    [15:35:55] [Server thread/INFO]: Default game type: SURVIVAL
    [15:35:55] [Server thread/INFO]: Generating keypair
    [15:35:55] [Server thread/INFO]: Starting Minecraft server on *:25555
    [15:35:55] [Server thread/INFO]: Using default channel type
    [15:35:56] [Server thread/INFO]: Preparing level "world"
    [15:35:56] [Server thread/INFO]: Loaded 488 advancements
    [15:35:56] [Server thread/INFO]: Preparing start region for level 0
    [15:35:57] [Server thread/INFO]: Preparing spawn area: 30%
    [15:35:58] [Server thread/INFO]: Done (2.262s)! For help, type "help" or "?"

    - Server worked before the issue and stopped working after booting 1.7.10( I mean that when I tried a different version it just stopped.

    - And yes I do have multiple servers, but it worked then too. It just Stopped.

    Posted in: Server Support and Administration
  • To post a comment, please .