• 0

    posted a message on Server 1.11 some chests have gone invisable / empty

    Well I go the restore figured out but its had no effect on a newly installed minecraft instance. Looks like the damage is permanent. Really weird how it randomly took out some chests and not others. Must admit my faith that my items will still be there for me on this server is a it shaken. Has anyone seen anything like this before? I'd really like to still figure out what happened but all I can do now is collect the emptied chests affected and move on.

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Server 1.11 some chests have gone invisable / empty

    I had just run a backup that day. Is it only the world directory that I will need or what is the minimum folders from the old server that would be required to bring the server in its hopefully repaired state back online?

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Server 1.11 some chests have gone invisable / empty

    I'm not exactly sure where to start here. I've tried restarting the minecraft server client within the server and also fully rebooted the server. The server is a CentOS 6.X box and has been running fine for months. Earlier today I installed backup software and ran a backup (I failed to stop the minecraft server before the backup was run) though I'm not sure if that would cause this. Anyhow. I logged in today to continue my base construction and found that a number of the chests were not rendering at all. Concerned I approached where I knew them to be and found that they were still there but invisible. Opening them makes them viable again and they stay that way but they are empty. The odd thing is this is not happening to all of my chests. I have some very near to where I first noticed the issue that are fine. I went into another area and noted the same problem. Some of the chests were viable and loaded with what I would have expected and some were invisible which would reappear if I opened them but they were empty. Another oddity I noted was I have a sign in the same area which initially was not rendering at all and later would render but was blank. This is less of a concern as its easily fixed but I have no idea what could cause this type of issue overall. This server has been running 1.11 since it was released and only today did I note the issue. Does anyone have any ideas on what may have occurred and where I should begin in (hopefully) correcting the problem?

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Server crashes after period of inactivity

    I think that was it. I had the server started from an ssh session which of course would eventually be shutdown. Is it generally acceptable / advisable to startup the server using screen and then just leave that screen session active all the time?

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Server crashes after period of inactivity

    Any ideas? I realize my "clarification" above does not really clarify much. So as far as I can tell the OS is stable but the minecraft server application keeps shutting down. I'm not exactly sure what console input could be causing the error as shown above as I am in no way interacting with the server when this occurs. As you can see from the error log the server it is hours later in this case that the server app crashed. Is there any other logging I can enable to try and get more details on this? I'd really like to stabilize this.


    Thank you in advance,

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Server crashes after period of inactivity

    Hello,


    I'm running my own minecraft server with thus far just me on it. Can't really open it to anyone else yet as it keeps crashing. Its very easy for me to start it back up again. I just login to the server and re issue the startup command and its happy as a clam. Problem is I can't determine why the server is shutting itself down. To be clear the OS is not crashing but below is what I have thus far from the latest crash.


    [13:55:25] [Server thread/INFO]: ******** left the game
    [18:45:31] [Server Shutdown Thread/INFO]: Stopping server
    [18:45:31] [Server console handler/ERROR]: Exception handling console input
    java.io.IOException: Input/output error
    at java.io.FileInputStream.readBytes(Native Method) ~[?:1.7.0_91]
    at java.io.FileInputStream.read(FileInputStream.java:272) ~[?:1.7.0_91]
    at java.io.BufferedInputStream.read1(BufferedInputStream.java:273) ~[?:1.7.0_91]
    at java.io.BufferedInputStream.read(BufferedInputStream.java:334) ~[?:1.7.0_91]
    at sun.nio.cs.StreamDecoder.readBytes(StreamDecoder.java:283) ~[?:1.7.0_91]
    at sun.nio.cs.StreamDecoder.implRead(StreamDecoder.java:325) ~[?:1.7.0_91]
    at sun.nio.cs.StreamDecoder.read(StreamDecoder.java:177) ~[?:1.7.0_91]
    at java.io.InputStreamReader.read(InputStreamReader.java:184) ~[?:1.7.0_91]
    at java.io.BufferedReader.fill(BufferedReader.java:154) ~[?:1.7.0_91]
    at java.io.BufferedReader.readLine(BufferedReader.java:317) ~[?:1.7.0_91]
    at java.io.BufferedReader.readLine(BufferedReader.java:382) ~[?:1.7.0_91]
    at ko$2.run(SourceFile:81) [mcserver.jar:?]
    [1ole handler/ERROR]: Exception handling console input:45:31] [Server Shutdown Thread/INFO]: Saving players

    Posted in: Server Support and Administration
  • 0

    posted a message on Vertical column of "dead" blocks

    Hello,




    I've run into a rather odd problem in a multiplayer survival world.
    I'm working in the spawn chunk putting together a new iron farm. Things
    were going along just fine until I began having a strange issue. There
    is one block in the initial layout that I cannot get a block to build
    in. I literally have a block of store floating in mid air and if I break
    it it just pops back up again. This phenomena appears to be a vertical
    column that is 3 x 3. Initially I wondered if the issue was because the
    portal for the area was directly under where I was working (though I was
    well above it). First plan was to remove the portal and move it a bit
    (at least to test). I began dis assembly of the portal and that is when I
    found out that the problem was bigger than I thought. Blocks on the
    gate (only some that fall into the 3x3 area I have identified would not
    break (rather annoying when your trying to break obsidian).




    For a second part to this if I try to build blocks near this area I
    cannot if I'm trying to attach to what have essentially become phantom
    blocks. If I turn around and attach to a good block outside this area I
    can build around this zone. I'm not sure how something like this would
    happen. All other blocks are behaving normally save the ones in this
    column. I'm really not wanting to tear down what I have of the iron farm
    thus far (save a few blocks I simply cannot get down) and move
    slightly. I'd be most appreciative of any suggestions. Note I have tried
    restarting the client. It would be iffy for me to access and reboot the
    server (though I could force it to if needed) is there a way to unload
    and reload the spawn chunk without resetting the server (or any other
    way of fixing this?




    Thank you,

    Posted in: Java Edition Support
  • 0

    posted a message on Technical Glitch - blocks in a 3x3 area will not break & build issue

    Hello,


    I've run into a rather odd problem in a multiplayer survival world. I'm working in the spawn chunk putting together a new iron farm. Things were going along just fine until I began having a strange issue. There is one block in the initial layout that I cannot get a block to build in. I literally have a block of store floating in mid air and if I break it it just pops back up again. This phenomena appears to be a vertical column that is 3 x 3. Initially I wondered if the issue was because the portal for the area was directly under where I was working (though I was well above it). First plan was to remove the portal and move it a bit (at least to test). I began dis assembly of the portal and that is when I found out that the problem was bigger than I thought. Blocks on the gate (only some that fall into the 3x3 area I have identified would not break (rather annoying when your trying to break obsidian).


    For a second part to this if I try to build blocks near this area I cannot if I'm trying to attach to what have essentially become phantom blocks. If I turn around and attach to a good block outside this area I can build around this zone. I'm not sure how something like this would happen. All other blocks are behaving normally save the ones in this column. I'm really not wanting to tear down what I have of the iron farm thus far (save a few blocks I simply cannot get down) and move slightly. I'd be most appreciative of any suggestions. Note I have tried restarting the client. It would be iffy for me to access and reboot the server (though I could force it to if needed) is there a way to unload and reload the spawn chunk without resetting the server (or any other way of fixing this?


    Thank you,

    Posted in: Survival Mode
  • To post a comment, please .