Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

How do i reset my server map


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1

Goldmage
    Goldmage

    Tree Puncher

  • Members
  • 31 posts
  • Location: Australia
  • Minecraft: Thor1998

Posted 26 November 2011 - 02:21 AM

I can't figure out how to reset the map on my server.
Can anyone help?
It's not a classic server, it's the server for the real version of minecraft.
I've looked at the other threads but it doesn't work when i do it.
They all say to delete my server_world.dat file but i can't find it. they also
say that it's in the world folder in my server folder but i can't find those either.
please help... if you do i'll make you an op on my server.

Register or log in to remove.

#2

Zenix Net
  • Location: Ohio - U.S.A
  • Minecraft: ZenixNet

Posted 26 November 2011 - 02:26 AM

Im assuming you want to start a fresh world, removing the current...
Go to where your minecraft_server.ext is, delete the folder called "world" (or what ever you set your world to be names in the properties file)
Posted Image

#3

356gar
    356gar

    Out of the Water

  • Members
  • 9 posts

Posted 26 November 2011 - 02:27 AM

There should be a "world" folder that came with the server. Usually it's wherever you saved your server application. If you want to delete your world just delete the world folder and start the server again. It should generate a new world for you then.
the game

#4

Goldmage
    Goldmage

    Tree Puncher

  • Members
  • 31 posts
  • Location: Australia
  • Minecraft: Thor1998

Posted 26 November 2011 - 02:29 AM

i can't find any of those files

#5

kevalalajnen
  • Location: Sweden
  • Minecraft: kevalalajnen

Posted 26 November 2011 - 02:30 AM

View PostGoldmage, on 26 November 2011 - 02:29 AM, said:

i can't find any of those files
How do you start the server?
Them drum machines ain't got no soul.

#6

Goldmage
    Goldmage

    Tree Puncher

  • Members
  • 31 posts
  • Location: Australia
  • Minecraft: Thor1998

Posted 26 November 2011 - 02:31 AM

by going to the run search bar and searching "server" and it comes up with it

#7

Zenix Net
  • Location: Ohio - U.S.A
  • Minecraft: ZenixNet

Posted 26 November 2011 - 02:34 AM

Right click the Minecraft_Server.exe in your search bar, open file location then delete the world file there.
http://s3.amazonaws.....jpg?1307463786
Posted Image

#8

Old_Trammell
  • Location: End
  • Minecraft: Old_Trammell

Posted 26 November 2011 - 02:35 AM

creat a backup save for your map
make a new server
and input your minecraft map into your servers DCS = your ACS to make a possitive output onto the server

#9

Pom32
    Pom32

    Zombie Killer

  • Members
  • 170 posts
  • Location: My house
  • Minecraft: Misterkrabs

Posted 26 November 2011 - 02:36 AM

Ok go to search and right click on server file then click on something like open enclosing folder
LOVE SMP AND REDSTONE :D

#10

Goldmage
    Goldmage

    Tree Puncher

  • Members
  • 31 posts
  • Location: Australia
  • Minecraft: Thor1998

Posted 26 November 2011 - 02:37 AM

Thankyou so much!
my server is 180.200.141.116
if you want to join feel free anyone
who posted in this forum

something happened!!
it says: WARNING the exception was: java.net.BindException: Cannot assign requested adress and the server won't work help again

#11

Pom32
    Pom32

    Zombie Killer

  • Members
  • 170 posts
  • Location: My house
  • Minecraft: Misterkrabs

Posted 26 November 2011 - 02:37 AM

So who gets op?
LOVE SMP AND REDSTONE :D

#12

Goldmage
    Goldmage

    Tree Puncher

  • Members
  • 31 posts
  • Location: Australia
  • Minecraft: Thor1998

Posted 26 November 2011 - 02:40 AM

all of you if you can fix it again

HELP!

#13

Zenix Net
  • Location: Ohio - U.S.A
  • Minecraft: ZenixNet

Posted 26 November 2011 - 02:47 AM

In your properties, did you put anything next to "serverip="?
Posted Image

#14

Goldmage
    Goldmage

    Tree Puncher

  • Members
  • 31 posts
  • Location: Australia
  • Minecraft: Thor1998

Posted 26 November 2011 - 02:47 AM

yes
180.200.141.116

thanks i got rid of it and now t works :)

#15

Zenix Net
  • Location: Ohio - U.S.A
  • Minecraft: ZenixNet

Posted 26 November 2011 - 02:49 AM

Dont put anything there. Just leave it blank. That line should just be serverip=
Posted Image

#16

Goldmage
    Goldmage

    Tree Puncher

  • Members
  • 31 posts
  • Location: Australia
  • Minecraft: Thor1998

Posted 26 November 2011 - 02:51 AM

now when i log in it says serve responded with invalid server key. i've had this problem before and it goes away but do you know how to fix it?

#17

Zenix Net
  • Location: Ohio - U.S.A
  • Minecraft: ZenixNet

Posted 26 November 2011 - 02:56 AM

Update your server, bug with 1.0.0.
Posted Image

#18

Goldmage
    Goldmage

    Tree Puncher

  • Members
  • 31 posts
  • Location: Australia
  • Minecraft: Thor1998

Posted 26 November 2011 - 02:58 AM

View PostZenix Net, on 26 November 2011 - 02:56 AM, said:

Update your server, bug with 1.0.0.
i have the most resent server

now i can get in but the map didn't reset

#19

Zenix Net
  • Location: Ohio - U.S.A
  • Minecraft: ZenixNet

Posted 26 November 2011 - 03:03 AM

Did you delete the entire world folder?
Posted Image

#20

Goldmage
    Goldmage

    Tree Puncher

  • Members
  • 31 posts
  • Location: Australia
  • Minecraft: Thor1998

Posted 26 November 2011 - 03:08 AM

View PostZenix Net, on 26 November 2011 - 03:03 AM, said:

Did you delete the entire world folder?

no when i did that the other thing happedned, but that was the server id
brb

now it works but it says end of stream

Now it's working!!
thanks everyone i spawned in a village, you can all join my server and
the following can be ops:
34Pom
ZenixNet
342gar

ps 180.200.141.116