Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

I can't go on minecraft.net


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1

Liinkay
    Liinkay

    Out of the Water

  • Members
  • 4 posts

Posted 23 October 2011 - 10:46 AM

Hi guys,

I have à problem with the minecraft official website, when I try to go on, it say to me that Google Chrome can't reach the website. And it's not working with any other browser. Have you the answer for why it doesn't work ?

Thank you !

Register or log in to remove.

#2

Hipachi
    Hipachi

    Lapis Lazuli Collector

  • Members
  • 924 posts
  • Location: Large Hadron Collider (Google it!)
  • Minecraft: Hipachi

Posted 23 October 2011 - 10:47 AM

Google it or check around the forums. There is already several topics on this.
Posted Image

#3

LinonWater

Posted 23 October 2011 - 10:49 AM

View PostqNxX, on 23 October 2011 - 10:47 AM, said:

Google Chrome blocks the connection to the website.
Not for me it doesn't.
I created the "Talk about Minecraft" thread. Want to see it? Click the link!

#4

Hipachi
    Hipachi

    Lapis Lazuli Collector

  • Members
  • 924 posts
  • Location: Large Hadron Collider (Google it!)
  • Minecraft: Hipachi

Posted 23 October 2011 - 10:49 AM

View PostqNxX, on 23 October 2011 - 10:47 AM, said:

Google Chrome blocks the connection to the website.
Yes, Partly my mistake sorry xD They changed it recently, probably cause minecraft has been funny.
Posted Image

#5

antarez666
  • Location: Stockton-on-Tees, England
  • Minecraft: lewi_carroll

Posted 23 October 2011 - 10:49 AM

just tried it, its not down. the minecraft server might be rejecting your traffic, try using a proxy. unfortunatly i dont think there is any other way around this, my friend has had the same problem for a long time with no fix. in the futre try http://www.downforev...neorjustme.com/ to see if a website is down or not. hope this helps!
MOBO: ASUS RAMPAGE III BLACK EDITION CPU: i7 980X hex-core clocked at 4.5 GHz RAM: Corsair DDR3 8GBx3 GPU: GTX590 HD: 2Tb WD Caviarx2

#6

SpiralTeam

Posted 23 October 2011 - 10:50 AM

I can access it on Chrome.. Weird internet is weird?
Maybe you should try it again laterish? :D Hope it works for you soon! :3

-Aurthorious

#7

Liinkay
    Liinkay

    Out of the Water

  • Members
  • 4 posts

Posted 23 October 2011 - 10:51 AM

But it doesn't work with any browser I used : Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera. Nothing.

#8

Liinkay
    Liinkay

    Out of the Water

  • Members
  • 4 posts

Posted 23 October 2011 - 10:52 AM

Antarez > Do you know why some IP's are blocked ? :/

#9

antarez666
  • Location: Stockton-on-Tees, England
  • Minecraft: lewi_carroll

Posted 23 October 2011 - 10:53 AM

nope, not a clue however you could try changing your dns server, a quick google search will tell you how to do that :)
MOBO: ASUS RAMPAGE III BLACK EDITION CPU: i7 980X hex-core clocked at 4.5 GHz RAM: Corsair DDR3 8GBx3 GPU: GTX590 HD: 2Tb WD Caviarx2

#10

okal
    okal

    Glowstone Miner

  • Curse Premium
  • Curse Premium
  • 3497 posts
  • Location: UK

Posted 23 October 2011 - 10:54 AM

If you previously ran the pirated version and are now attempting to purchase a legit account you need to clean your hosts file:
1) On Notepad.exe Right-click 'Run as administrator'.
2) File -> Open: %windir%\system32\drivers\etc\hosts
3) Delete any lines that mention www.minecraft.net or minecraft.net
4) File -> Save.
5) Reboot, retest.

Otherwise I would just reboot your router then PC and retest.
If that still fails open a Command Prompt and let us know what this returns:
nslookup www.minecraft.net


#11

Liinkay
    Liinkay

    Out of the Water

  • Members
  • 4 posts

Posted 23 October 2011 - 10:54 AM

Ok, thanks for all advices guys :)

#12

antarez666
  • Location: Stockton-on-Tees, England
  • Minecraft: lewi_carroll

Posted 23 October 2011 - 10:58 AM

View PostLiinkay, on 23 October 2011 - 10:54 AM, said:

Ok, thanks for all advices guys :)
no problem, sorry i couldnt help you more though.
MOBO: ASUS RAMPAGE III BLACK EDITION CPU: i7 980X hex-core clocked at 4.5 GHz RAM: Corsair DDR3 8GBx3 GPU: GTX590 HD: 2Tb WD Caviarx2

#13

ShoalverallModding
  • Minecraft: theshoal12

Posted 29 September 2012 - 10:14 PM

I am having the same problem. I clicked the link that was in an earlier post. It seems to be that the server is down. It's not just me, you, or anyone, it's everyone (as far as I know). Hope I helped! :D
Posted Image