Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

[1.2.5] MineColony RC19 (Roads, a lot of bug fixes)

npc trading function ssp

  • Please log in to reply
3415 replies to this topic

#2981

Gandalfo
    Gandalfo

    Tree Puncher

  • Members
  • 33 posts

Posted 03 May 2012 - 07:17 PM

if i set my town hall chest it says that he doesn't find the sounds but i placed floorplan in the resources folder. can someone help me?

Register or log in to remove.

#2982

Vlad11
    Vlad11

    Coal Miner

  • Members
  • 145 posts
  • Location: LV

Posted 04 May 2012 - 06:00 AM

View PostGandalfo, on 03 May 2012 - 07:17 PM, said:

if i set my town hall chest it says that he doesn't find the sounds but i placed floorplan in the resources folder. can someone help me?
Place sounds to mods/minecolony folder.

http://minecolony.wi...Troubleshooting
Posted Image

#2983

MineColonyDevelopers

Posted 04 May 2012 - 06:15 AM

Minecolony RC19 for Minecraft 1.2.5


General:
  • Roads! Specify your road block ID in the MineColony.properties file (defaults to gravel), and villagers will walk faster on that block and will prefer to walk on it.
  • Overhaul of worker chat messages (e.g. fixed unnecessary salary/hut demands, duplicate messages, message spam, not reporting tools etc)
  • Town population calculation changed. You will now have a max of 4 unhoused citizens crowded around the townhall chest, after that you will need citizen chests, and for over 8 villagers you need to build them houses.
  • Fixed workers dropping too many items on death
  • Added torches to the attics of houses
  • Speech sounds can be disabled via the MineColony.properties file
  • Many performance improvements (less lag)
Farmer:
  • Much improved farm layout, he will no longer dig up your town
  • Now collects seeds from tall grass (collects 3 seeds and then returns)
  • Farmers now clear snow off their farms
  • No longer starts with seeds in his chest - give him some, or build the chest near long grass!
  • No longer increases his farm radius by 5 every build level. Reduced to 1 every build level
  • Default build radius down to 5.
  • Will now put excess seeds in his chest for other farmers to use
  • Fixed wheat only dropping 1 seed, now properly drops between 1-3
Miner
  • Now works with tools thrown to him
Delivery man
  • Fixed putting items in the wrong chest
  • Fixed bug where he wouldnt add items to an existing stack in the chest
Builder
  • Much more accurate messages explaining what items he needs
Hunter
  • New model and animations
  • Fixed his dogs skins and model


#2984

Redwiz667

Posted 04 May 2012 - 07:21 AM

crash report

Spoiler:

It is RC19 btw.

#2985

Vlad11
    Vlad11

    Coal Miner

  • Members
  • 145 posts
  • Location: LV

Posted 04 May 2012 - 07:34 AM

Add this to your Minecolony.properties please

Quote

BarracksBlockID=142

we will fix this asap.

Edit: fixed, you can redownload the mod.
Posted Image

#2986

Greenman284
  • Minecraft: Greenman284

Posted 04 May 2012 - 03:54 PM

Hooray!  1.2.5 is ready!  Now I can continue my colony's developments :lol:

Kudos to everyone that develops this mod!

#2987

Sales-Kital

Posted 04 May 2012 - 09:00 PM

can you please put the changes into the op when you update?  It's kinda difficult when you have to search the topic to find what's new.
Posted Image
Current Progress on Digicraft Texturepack, Vanilla - 100%  Technic/Yogbox = 25%

#2988

lakeside123

Posted 04 May 2012 - 11:43 PM

how to you make the barracks

#2989

Neon_ColorsFTW22
  • Minecraft: NeonColorsAero

Posted 05 May 2012 - 01:27 AM

I seen only one mod review back in 1.7.3 about this mod and i had no idea what were mods back then (until after a week and a half after buying minecraft) and i had forgot about this mod ever since but it is always good to try stuff new.

Posted Image


#2990

ShampooCat

Posted 05 May 2012 - 08:48 AM

Amazing thanks for the update guys.
Anyways there is still a bug with the dubble doors being placed facing the wrong way, no big deal as i can fix it myself but
its still a bit awkward.

#2991

insanoodr
  • Location: in front of my computer of course!

Posted 05 May 2012 - 08:14 PM

View PostMineColonyDevelopers, on 04 May 2012 - 06:15 AM, said:

Farmer:
  • Much improved farm layout, he will no longer dig up your town
  • Now collects seeds from tall grass (collects 3 seeds and then returns)
  • Farmers now clear snow off their farms
  • No longer starts with seeds in his chest - give him some, or build the chest near long grass!
  • No longer increases his farm radius by 5 every build level. Reduced to 1 every build level
  • Default build radius down to 5.
  • Will now put excess seeds in his chest for other farmers to use
  • Fixed wheat only dropping 1 seed, now properly drops between 1-3


next update can you make him turn ice back into water and use it

Posted Image


#2992

insanoodr
  • Location: in front of my computer of course!

Posted 05 May 2012 - 08:27 PM

ok it decided to  post it twice soo ummmm well idk what to change this to so....hi

Posted Image


#2993

MEowzerz123

Posted 06 May 2012 - 03:40 AM

the barracks mess up my world
D:::

#2994

AfterShock
  • Minecraft: MikeyPDog

Posted 06 May 2012 - 02:01 PM

View Postinsanoodr, on 05 May 2012 - 08:14 PM, said:

next update can you make him turn ice back into water and use it
Good idea yes I will do this for next update :)

Quote

the barracks mess up my world
Barracks are not finished, don't use them :)

#2995

MrBestor

Posted 06 May 2012 - 06:44 PM

Please make this mod for smp. i dont play mc single player anymore its boring, but i would love to use this on my server.

#2996

montauker

Posted 07 May 2012 - 01:48 AM

Mods loaded: 5
ModLoader 1.2.5
mod_MinecraftForge 3.1.3.107
mod_Timber 1.2.4
mod_MineColony MineColony rc18a for Minecraft 1.2.5
mod_MoreCreepsAndWeirdos ver 2.57 for Minecraft 1.2.5

  Minecraft has crashed!   
  ----------------------   

Minecraft has stopped running because it encountered a problem.




--- BEGIN ERROR REPORT 2c3829c8 --------
Generated 5/6/12 9:47 PM

Minecraft: Minecraft 1.2.5
OS: Windows 7 (amd64) version 6.1
Java: 1.6.0_14, Sun Microsystems Inc.
VM: Java HotSpot™ 64-Bit Server VM (mixed mode), Sun Microsystems Inc.
LWJGL: 2.4.2
OpenGL: GeForce GT 230M/PCIe/SSE2 version 3.3.0, NVIDIA Corporation

java.lang.IllegalArgumentException: Slot 105 is already occupied by aei@6434d75f when adding BlockHutLumberjack@4927d15e
    at pb.<init>(Block.java:249)
    at agy.<init>(BlockContainer.java:7)
    at sn.<init>(BlockChest.java:12)
    at BlockHut.<init>(BlockHut.java:20)
    at BlockHutLumberjack.<init>(BlockHutLumberjack.java:10)
    at mod_MineColony.load(mod_MineColony.java:632)
    at ModLoader.init(ModLoader.java:891)
    at ModLoader.addAllRenderers(ModLoader.java:189)
    at ahu.<init>(RenderManager.java:86)
    at ahu.<clinit>(RenderManager.java:14)
    at net.minecraft.client.Minecraft.a(Minecraft.java:394)
    at net.minecraft.client.Minecraft.run(Minecraft.java:732)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT 8898ad96 ----------


A little help plz???

I have install mods before it may be because of Forge
or
The other mods
Timber
and mo creeps&weirdos

#2997

Vlad11
    Vlad11

    Coal Miner

  • Members
  • 145 posts
  • Location: LV

Posted 07 May 2012 - 05:21 AM

You forgot to put minecolony.properties file to the main .minecraft folder.
Posted Image

#2998

mrfatsumo

Posted 07 May 2012 - 08:42 AM

Hey.. so the game crashes before i even make it to the title screen :(
this is the error log that comes up:


Mods loaded: 2
ModLoader 1.2.5
mod_MineColony MineColony rc18a for Minecraft 1.2.5

      Minecraft has crashed!      
      ----------------------      

Minecraft has stopped running because it encountered a problem.




--- BEGIN ERROR REPORT 5f4f2e63 --------
Generated 7/05/12 8:32 PM

Minecraft: Minecraft 1.2.5
OS: Windows 7 (amd64) version 6.1
Java: 1.6.0_29, Sun Microsystems Inc.
VM: Java HotSpot™ 64-Bit Server VM (mixed mode), Sun Microsystems Inc.
LWJGL: 2.4.2
OpenGL: Intel® HD Graphics Family version 3.1.0 - Build 8.15.10.2476, Intel

java.lang.IllegalArgumentException: Slot 105 is already occupied by aei@1efd9b97 when adding BlockHutLumberjack@1bf1e666
at pb.<init>(SourceFile:314)
at agy.<init>(SourceFile:9)
at sn.<init>(SourceFile:27)
at BlockHut.<init>(BlockHut.java:20)
at BlockHutLumberjack.<init>(BlockHutLumberjack.java:10)
at mod_MineColony.load(mod_MineColony.java:632)
at ModLoader.init(ModLoader.java:891)
at ModLoader.addAllRenderers(ModLoader.java:189)
at ahu.<init>(ahu.java:77)
at ahu.<clinit>(ahu.java:8)
at net.minecraft.client.Minecraft.a(SourceFile:273)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:657)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT 7e9c13e8 ----------


Any help would be much appreciated!!

Ill have a crack at re installing and the basics

#2999

kaneco
    kaneco

    Carpenter

  • Members
  • 54 posts

Posted 07 May 2012 - 11:58 AM

I get this error
Caused by: java.lang.RuntimeException: java.lang.IllegalArgumentException: Slot 138 is already occupied by BlockIcedStone@86ad83 when adding BlockHutLumberjack@1e9aa18
	at ModLoader.init(ModLoader.java:918)
	at ModLoader.addAllRenderers(ModLoader.java:189)
	at ahu.<init>(ahu.java:77)
	at ahu.<clinit>(ahu.java:8)
	... 3 more
Caused by: java.lang.IllegalArgumentException: Slot 138 is already occupied by BlockIcedStone@86ad83 when adding BlockHutLumberjack@1e9aa18
	at pb.<init>(Block.java:249)
	at agy.<init>(BlockContainer.java:7)
	at sn.<init>(BlockChest.java:12)
	at BlockHut.<init>(BlockHut.java:20)
	at BlockHutLumberjack.<init>(BlockHutLumberjack.java:10)
	at mod_MineColony.load(mod_MineColony.java:632)
	at ModLoader.init(ModLoader.java:891)
	... 6 more

I think it's coflicting with a lot of the Fossil mod IDs, any way to change and solve this?

#3000

Vlad11
    Vlad11

    Coal Miner

  • Members
  • 145 posts
  • Location: LV

Posted 07 May 2012 - 02:20 PM

mrfatsumo , fix is one post above. Put minecolony.properties to main .minecraft folder.

kaneco , change conflicting block ids in minecolony.properties file.
Posted Image