Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

Failed to log in: User not premium.


  • This topic is locked This topic is locked
32 replies to this topic

#1

bruttal
    bruttal

    Out of the Water

  • Members
  • 2 posts

Posted 23 September 2010 - 01:45 PM

I try to log into the multiplayer and this is the error i get. I can not figure it out anyone else having this problem, or is there anyone that can help.

Register or log in to remove.

#2

DolphinMoses

Posted 23 September 2010 - 01:47 PM

How long ago did you buy your account?

#3

bruttal
    bruttal

    Out of the Water

  • Members
  • 2 posts

Posted 23 September 2010 - 01:50 PM

About 2 months ago. I was able to log into multiplayer before this recent update.

#4

DolphinMoses

Posted 23 September 2010 - 04:41 PM

Hmm, not sure then mate. Perhaps contact someone?

#5

MrDanimalicious

Posted 06 November 2010 - 03:29 PM

This is happening to me too. Im using MCAdmin. idk wtf it going on brah. sorry

#6

MrDanimalicious

Posted 06 November 2010 - 03:34 PM

actually it just worked for me. Make sure you can log in in the beginning and it properly connects to minecraft.net

#7

unununium

Posted 23 February 2011 - 07:22 PM

it won't let me login , keeps telling me could not connect to minecraft server... how do i fix this?

#8

baranir
    baranir

    Out of the Water

  • Members
  • 2 posts

Posted 23 February 2011 - 07:38 PM

I'm getting the same error.
Had no problem before 1.3.

#9

baranir
    baranir

    Out of the Water

  • Members
  • 2 posts

Posted 23 February 2011 - 07:42 PM

I think It's because minecraft thinks it's playing offline.

#10

unununium

Posted 23 February 2011 - 07:44 PM

right, because it won't let some of us login to minecraft ("Can't connect to minecraft.net")
who do we contact about this issue?

#11

tealdragon44

Posted 23 February 2011 - 07:58 PM

It says the user not premium message when i try and connect in offline mode but it says i cant connect to minecraft.net evon though all my friends can connect D:

#12

teapot69
    teapot69

    Tree Puncher

  • Members
  • 18 posts

Posted 23 February 2011 - 08:08 PM

It's probably because minecraft.net is down.

I get the same error sometimes.

When you log on does it say "Offline" or "Try Again"?

If you press offline, you can't play multiplayer.

#13

paradox152

Posted 23 February 2011 - 08:09 PM

usually you only get the premium member message when trying to log into an SMP server in offline mode, but seeing as quite a few people cant cant get in w/o using offline mode, this isnt very helpful

Posted Image


#14

Bioshocked12

Posted 24 February 2011 - 05:03 AM

This really sucks cause i was gonna play with my friend before he was going to his grandparents where they dont have internet :Diamond:

#15

talking_goat

Posted 24 February 2011 - 05:05 AM

Nothing is working right now, it's just how it is until they implement a fix. I'm personally worried that it'll do so much damage (already up to 2 days of downtime) that Minecraft will become even more legendary for being broken and badly developed :\

#16

icechen1

Posted 24 February 2011 - 05:10 AM

FYI, the new launcher is broken right now. Use the old launcher and it'll be fine.
Linkie

#17

talking_goat

Posted 24 February 2011 - 05:12 AM

icechen1 said:

FYI, the new launcher is broken right now. Use the old launcher and it'll be fine.
Linkie

No, it probably won't, actually. I've tried with both (from different users posting launcher backups) and I can't connect or join any servers. I think when they patched it and changed how you log in they either moved to new servers that couldn't handle the load or just screwed up the process itself.

#18

icechen1

Posted 24 February 2011 - 05:15 AM

talking_goat said:

icechen1 said:

FYI, the new launcher is broken right now. Use the old launcher and it'll be fine.
Linkie

No, it probably won't, actually. I've tried with both (from different users posting launcher backups) and I can't connect or join any servers. I think when they patched it and changed how you log in they either moved to new servers that couldn't handle the load or just screwed up the process itself.
The trick worked for me, though. So I guess results may vary.

#19

RedheadDemon
  • Location: Underground

Posted 24 February 2011 - 05:21 AM

icechen1 said:

FYI, the new launcher is broken right now. Use the old launcher and it'll be fine.
Linkie

Thanks for the solution. Works perfectly.
We'll just have to keep using the old launcher until the Secure Authentication is fixed.

Matrimelee said:

Notch can't be rich. He has a girlfriend.

#20

talking_goat

Posted 24 February 2011 - 05:33 AM

Well I downloaded it, and I started to play on a random server and it actually (finally) worked!

But then I went to the super-earth website to download the old .jar file in order to play on their server but not I can't even get into the single/multiplayer screen before it goes black screen and non-responsive. I tried running it in compatibility mode but it hasn't helped.