Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

Minecraft doesn't work on Windows 7


  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1

wargod18
    wargod18

    Out of the Water

  • Members
  • 6 posts

Posted 02 December 2009 - 05:15 AM

Ever since I upgraded to Windows 7 I cant get Minecraft to work only sandbox works. every time i tryand play survival this is what i get

Reading certificates from 2332 http://minecraft.net... ... applet.jar | C:\Users\Owner\AppData\LocalLow\Sun\Java\Deployment\cache\6.0\9\2617c3c9-752a543b.idx
Reading certificates from 2152 http://minecraft.net...client/lzma.jar | C:\Users\Owner\AppData\LocalLow\Sun\Java\Deployment\cache\6.0\58\5e68247a-4effe590.idx
WARNING: Found unknown Windows version: Windows 7
Attempting to use default windows plug-in.

I am on the latest version of java which i think is 17

Register or log in to remove.

#2

LG_Legacy
    LG_Legacy

    Glowstone Miner

  • Members
  • 3718 posts

Posted 02 December 2009 - 12:12 PM

Quote

Ever since I upgraded to Windows 7 I cant get Minecraft to work only sandbox works. every time i tryand play survival this is what i get

Reading certificates from 2332 http://minecraft.net... ... applet.jar | C:\Users\Owner\AppData\LocalLow\Sun\Java\Deployment\cache\6.0\9\2617c3c9-752a543b.idx
Reading certificates from 2152 http://minecraft.net...client/lzma.jar | C:\Users\Owner\AppData\LocalLow\Sun\Java\Deployment\cache\6.0\58\5e68247a-4effe590.idx
WARNING: Found unknown Windows version: Windows 7
Attempting to use default windows plug-in.

I am on the latest version of java which i think is 17
Try switching windows themes, go back to the Windows Basic Theme, instead of Aero and then see what happens. Clear your cache first for luck.
#Minecraft ChanOp
#MinecraftHelp ChanOp
#SMP Channel Founder/Owner
#Archives ChanOp

#3

Real
    Real

    Diamond Miner

  • Retired Staff
  • 809 posts
  • Minecraft: Real

Posted 02 December 2009 - 01:28 PM

Also, try using different internet browsers.

~Twitter|YouTube|Tumblr~

Ain't no party like a [SSSS] party 'cause a [SSSS] party [VV] [tnt]!


#4

wargod18
    wargod18

    Out of the Water

  • Members
  • 6 posts

Posted 04 December 2009 - 04:44 AM

Thanks for your help but none of those ideas worked.

#5

LG_Legacy
    LG_Legacy

    Glowstone Miner

  • Members
  • 3718 posts

Posted 04 December 2009 - 02:36 PM

I'm notsure why but recently alot of Win7 people have problems with Minecraft.
#Minecraft ChanOp
#MinecraftHelp ChanOp
#SMP Channel Founder/Owner
#Archives ChanOp

#6

Blackdawn

Posted 04 December 2009 - 05:46 PM

Same problem actually, whenever I attempt to launch the applet in any browser on Windows 7 I get an error report stating;
"Driver Components mis-match. Exit is the only option."
Only option being ok, the application ends after loading all the resources. Any ideas?

#7

Maart3h
    Maart3h

    Gold Miner

  • Members
  • 374 posts

Posted 04 December 2009 - 06:05 PM

java?
TheOne's Zombie
TheOne's Zombie Head Controller

#8

SeanNanoware

Posted 04 December 2009 - 06:48 PM

It works ine for me. I have win7
Posted Image

#9

Quatroking
    Quatroking

    Forum/Wiki Sponsor

  • Curse Premium
  • Curse Premium
  • 2388 posts
  • Location: The Netherlands
  • Minecraft: Quatroking

Posted 05 December 2009 - 12:02 PM

Works fine here too, using Win7 Pro. Have you tried reinstalling Java?

Posted Image


#10

wargod18
    wargod18

    Out of the Water

  • Members
  • 6 posts

Posted 08 December 2009 - 12:25 AM

I have completely uninstalled Java and installed I am going through different versions of Java and nothing i have the same problem. I paid for this and haven't been able to play it in a few weeks. Has Notch said anything about this problem?

#11

erronjason

Posted 08 December 2009 - 12:31 AM

Quote

It works ine for me. I have win7
Windows 7 Ult. here, no problems whatsoever.
Yup.

#12

Snowman
    Snowman

    Forum/Wiki Sponsor

  • Members
  • 2404 posts
  • Location: Antarctica

Posted 08 December 2009 - 06:02 PM

Quote

Quote

It works ine for me. I have win7
Windows 7 Ult. here, no problems whatsoever.
Windows 7 Home Premium running just fine here too.
Posted Image

#13

wargod18
    wargod18

    Out of the Water

  • Members
  • 6 posts

Posted 09 December 2009 - 05:02 AM

I don't want to sound like a jerk but can people please stop posting that they have windows 7 and it works for them. its not really helping if you have anything to add then please go ahead but posting just to tell me that you have win 7 and it works doesn't really help. I said windows 7 because it stopped working immdiatly after i upgraded to win 7.

#14

Dysgalt
    Dysgalt

    Forum/Wiki Sponsor

  • Members
  • 1125 posts

Posted 09 December 2009 - 06:38 AM

Going off wargod18 instead of posting essiantily a useless spam post why not post your configuration? as that can help him a ton. . . Jebus going "lols works fine for me" is equivelant of just throwing out random characters -rant rant-

#15

wargod18
    wargod18

    Out of the Water

  • Members
  • 6 posts

Posted 10 December 2009 - 05:14 PM

Thanks Dysgalt, for everyone who said they have Windows 7 are you running the 64bit version or 32bit version. what version of java are you running?

#16

Quatroking
    Quatroking

    Forum/Wiki Sponsor

  • Curse Premium
  • Curse Premium
  • 2388 posts
  • Location: The Netherlands
  • Minecraft: Quatroking

Posted 10 December 2009 - 06:13 PM

Running Win7Pro, 64 bit, with Java Version 6 update 16. (build 1.6.0_16-b01)

Posted Image


#17

Snowman
    Snowman

    Forum/Wiki Sponsor

  • Members
  • 2404 posts
  • Location: Antarctica

Posted 10 December 2009 - 08:14 PM

Windows 7 Home Premium 32-bit
Java version "1.6.0_17" (build 1.6.0_17-b04)
Posted Image

#18

kaiser czar

Posted 10 December 2009 - 08:27 PM

I've been having problems with Win7 also, but my problems were of the "Pixel format not accelerated" type associated with the graphics card. I havent' found anything to fix that yet.

#19

Dysgalt
    Dysgalt

    Forum/Wiki Sponsor

  • Members
  • 1125 posts

Posted 10 December 2009 - 09:46 PM

Kaiser what type of computer are you using? what are it specs? and have you updated your drivers?

#20

wargod18
    wargod18

    Out of the Water

  • Members
  • 6 posts

Posted 15 December 2009 - 06:57 AM

Alright so after doing a driver update for my video card an NVIDIA Geforce Go 7150M and the game makes my eyes want to bleed I didn't get a picture of the caves but its black and white and well here is the rest of the game. How do i fix this.

Posted Image

Posted Image

Posted Image