Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

[1.7.4] OptiFine HD D1 (FPS Boost, HD Textures, AA, AF and much more)


  • Please log in to reply
40603 replies to this topic

#8361

NeuroByrst
  • Location: SkyBlock
  • Minecraft: iByrst

Posted 04 November 2011 - 10:27 AM

sp614x!
MCP has been updated to 1.9pr5!
You could try make this for
1.9 Pre-release 5?
- ißyrst


Register or log in to remove.

#8362

pwnedgod
    pwnedgod

    Void Walker

  • Members
  • 1843 posts
  • Location: ಠ_ಠ McF ಠ_ಠ
  • Minecraft: pwnedgod

Posted 04 November 2011 - 10:38 AM

View PostNeuroByrst, on 04 November 2011 - 10:27 AM, said:

sp614x!
MCP has been updated to 1.9pr5!
You could try make this for
1.9 Pre-release 5?
- ißyrst


He's already working on it.
Too addicted with Counter-Strike: Source for some reason...
Posted Image

#8363

Sneckster

Posted 04 November 2011 - 11:11 AM

Just tried the pre5 version and it is working brilliantly, so nice to have the new content and a smmmoootthhhh experience.

keep up the good work

#8364

ThreeEye
    ThreeEye

    Void Walker

  • Members
  • 1841 posts
  • Minecraft: iiiHuman

Posted 04 November 2011 - 12:14 PM

View Postpwnedgod, on 04 November 2011 - 10:38 AM, said:

He's already working on it.

To the both of you, he already did.  Check a couple of pages back and also at the very top of the original post.  Pays to read back a couple of pages.



~  iiiHuman  ~

#8365

pwnedgod
    pwnedgod

    Void Walker

  • Members
  • 1843 posts
  • Location: ಠ_ಠ McF ಠ_ಠ
  • Minecraft: pwnedgod

Posted 04 November 2011 - 12:27 PM

View PostiiiHuman, on 04 November 2011 - 12:14 PM, said:

To the both of you, he already did.  Check a couple of pages back and also at the very top of the original post.  Pays to read back a couple of pages.

Well it's a preview. Not a full release.
Too addicted with Counter-Strike: Source for some reason...
Posted Image

#8366

_R2D2_
    _R2D2_

    Diamond Miner

  • Members
  • 867 posts
  • Location: Cave Bunker
  • Minecraft: R2PlaysDE

Posted 04 November 2011 - 01:40 PM

Can you make Optifine compatible with ClassicLight181 mod?

Mfg R2

#8367

pwnedgod
    pwnedgod

    Void Walker

  • Members
  • 1843 posts
  • Location: ಠ_ಠ McF ಠ_ಠ
  • Minecraft: pwnedgod

Posted 04 November 2011 - 02:06 PM

View Post_R2D2_, on 04 November 2011 - 01:40 PM, said:

Can you make Optifine compatible with ClassicLight181 mod?

Mfg R2

He'll probably implement that. Although unknown
Too addicted with Counter-Strike: Source for some reason...
Posted Image

#8368

9th_Sage
    9th_Sage

    Redstone Miner

  • Members
  • 684 posts

Posted 04 November 2011 - 02:19 PM

View Postpwnedgod, on 04 November 2011 - 12:27 PM, said:

Well it's a preview. Not a full release.
Yes, but it has all the features (well, except it not being the MT version) and is working quite well for me anyway.  If you're on 1.9 pre5 there's no reason for you to not try it.

#8369

ThreeEye
    ThreeEye

    Void Walker

  • Members
  • 1841 posts
  • Minecraft: iiiHuman

Posted 04 November 2011 - 03:46 PM

View Postpwnedgod, on 04 November 2011 - 12:27 PM, said:

Well it's a preview. Not a full release.

The guy you replied to specifically asked if there would be an update to the latest pre-release 5.  You, however, did not specify any different in your reply either.  Please learn to read everything fully and check things back a couple of pages before you frivolously reply to stuff from now on.



~  iiiHuman  ~

#8370

AirKing
    AirKing

    Out of the Water

  • Members
  • 9 posts

Posted 04 November 2011 - 03:54 PM

View Postpwnedgod, on 04 November 2011 - 08:36 AM, said:

I've applied 16x AA and AF and this bug didn't happen. Even with forge.

-snip-

#8371

sp614x
    sp614x

    Nether Resident

  • Members
  • 2126 posts

Posted 04 November 2011 - 04:10 PM

View Post_R2D2_, on 04 November 2011 - 01:40 PM, said:

Can you make Optifine compatible with ClassicLight181 mod?
Mfg R2
Link to the mod?

#8372

sp614x
    sp614x

    Nether Resident

  • Members
  • 2126 posts

Posted 04 November 2011 - 04:26 PM

View PostAirKing, on 04 November 2011 - 07:31 AM, said:

Once again, thanks for the work! :Diamond:
I'm using HD AA D1 on a clean 1.8.1, except for toomanyitems which do not have conflicting classes. Running it on HD5850 on Catalyst 11.10. AA and AF settings are left to "Use application settings"
The AA and AF filters works and looks great until the player's crosshair points at a block, when the block bounding box is drawn. Then the AA and AF stops working and textures look blurry and aliased, however edges of polygons are still smoothed.
Looks like you have a general AA/AF problem.
AA and AF should stay on when forced with the graphics driver control panel. It could be some "intelligent" driver option which reduces quality (AA/AF) when the performance is not good enough.

#8373

sp614x
    sp614x

    Nether Resident

  • Members
  • 2126 posts

Posted 04 November 2011 - 04:50 PM

View PostAdmiral_Trigger_Happy, on 01 November 2011 - 03:17 AM, said:

One thing I'm having some issues with is the view distance, I'm trying to use view far to increase it to 512 but it doesn't seem to do anything at all.
Any ideas?
FarView works like this: http://imgur.com/a/CtKUj#0

#8374

Zandyr_Kayne
  • Location: Idaho

Posted 04 November 2011 - 05:06 PM

Any chance Randomobs could be included in this? I saw something about making them work together, but I think it cut out some of your enhancements.

Edit: Oh, and Water Shader.  :lol:

#8375

KingCarolus

Posted 04 November 2011 - 05:34 PM

Blackscreen :s

#8376

sp614x
    sp614x

    Nether Resident

  • Members
  • 2126 posts

Posted 04 November 2011 - 05:38 PM

Massive updates.
Fixed all known problems of the 19p5 and the 181_AA version.
Small bugfixes for all other.

#8377

madindehead

Posted 04 November 2011 - 05:45 PM

View Postsp614x, on 04 November 2011 - 05:38 PM, said:

Massive updates.
Fixed all known problems of the 19p5 and the 181_AA version.
Small bugfixes for all other.

The new D2 AA/AF looks amazing! Nice to have all the Forge items working perfectly. Still great performance on my rig also. It's so SMOOOOOTH!

#8378

loercase

Posted 04 November 2011 - 05:46 PM

First off, love Optifine, couldn't live without it. At least, until 1.9 Prerelease 5 included a MASSIVE performance increase.

My only issue: it conflicts with Modloader. At least ti.class does. Previous versions worked fine - I just ignored the optifine ti.class and used Modloader's. But this version there is a conflict. I can run Optifine or Modloader, but not both. Is there a solution?

Correction: Using Optifog's ti.class works fine. It was the included HD textures and HD font with MCPatcher that were causing the conflict. It all works when I unchecked those things.

#8379

iiNote
    iiNote

    Coal Miner

  • Members
  • 147 posts

Posted 04 November 2011 - 05:49 PM

Are there any D2 version for MT versions? In the OP it shows them like D not D2.
Posted Image

#8380

Yoshinat0r
  • Location: Pawtucket, RI

Posted 04 November 2011 - 05:51 PM

Not sure if this has been asked: Is it not possible to make the AA/AF version Multi-Threaded, or just never got around to it?