Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

[1.7.4] OptiFine HD D1 (FPS Boost, HD Textures, AA, AF and much more)


  • Please log in to reply
40660 replies to this topic

#1841

TheSteaIth

Posted 05 July 2011 - 11:36 PM

Thank you kind sir. I love you (yes homo).

Jossospro said:

You think slipping your pisser into a chicks stinking pisshole is better than exploring an endless world and building great wonders and adventuring?

makersmark said:

The interent: Where men are men, women are men and kids are FBI agents

Register or log in to remove.

#1842

Treysen
    Treysen

    Out of the Water

  • Members
  • 4 posts

Posted 05 July 2011 - 11:36 PM

Oh cool, thanks! Will test right now.

edit: The LSOD is gone :o that's all I really cared about. thanks, man, can finally play single player now..

#1843

TunechiB0y
  • Location: Dallas, Texas
  • Minecraft: TunechiB0y

Posted 05 July 2011 - 11:42 PM

View Postsp614x, on 05 July 2011 - 11:32 PM, said:

OptiFog_Optimine_1.7.2_HD is ready

Added configurable animated Redstone, Explosions, Flames and Smoke.
Includes Lag Spike of Death fix.
Please test and report back.

not quite sure about L.S.O.D fix working properly
Posted Image[/url]

#1844

utwahoo
    utwahoo

    Out of the Water

  • Members
  • 9 posts

Posted 05 July 2011 - 11:42 PM

Thanks a bunch!!! My computer didn't do well with the 1.6.6 HD Optimine + Optifog (horrible stuttering framerate) though so only the non-HD separate versions and combo Optifog + Optimine worked perfectly...any chance we can get  1.7.2 versions that are ports of the non-HD ones from 1.6.6??

#1845

Duskyrope

Posted 05 July 2011 - 11:45 PM

Erm, This doesnt seem to work for me.
I just dragged the files into minecraft.jar, correct me if I did that wrong
it returns with a minecraft error log :c
Ill copy and paste it:



	  Minecraft has crashed!	  
	  ----------------------	  

Minecraft has stopped running because it encountered a problem.

If you wish to report this, please copy this entire text and email it to [email protected]
Please include a description of what you did when the error occured.



--- BEGIN ERROR REPORT a1dce528 --------
Generated 7/5/11 7:46 PM

Minecraft: Minecraft Beta 1.7.2
OS: Windows 7 (x86) version 6.1
Java: 1.6.0_24, Sun Microsystems Inc.
VM: Java HotSpot(TM) Client VM (mixed mode), Sun Microsystems Inc.
LWJGL: 2.4.2
OpenGL: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family version 2.1.0 - Build 8.15.10.2202, Intel

java.lang.SecurityException: SHA1 digest error for kv.class
	at sun.security.util.ManifestEntryVerifier.verify(Unknown Source)
	at java.util.jar.JarVerifier.processEntry(Unknown Source)
	at java.util.jar.JarVerifier.update(Unknown Source)
	at java.util.jar.JarVerifier$VerifierStream.read(Unknown Source)
	at sun.misc.Resource.getBytes(Unknown Source)
	at java.net.URLClassLoader.defineClass(Unknown Source)
	at java.net.URLClassLoader.access$000(Unknown Source)
	at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
	at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
	at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
	at net.minecraft.client.Minecraft.a(SourceFile:308)
	at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:716)
	at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT 9ed010b3 ----------




#1846

sp614x
    sp614x

    Nether Resident

  • Members
  • 2126 posts

Posted 05 July 2011 - 11:47 PM

View PostDuskyrope, on 05 July 2011 - 11:45 PM, said:

Erm, This doesnt seem to work for me.
I just dragged the files into minecraft.jar, correct me if I did that wrong
it returns with a minecraft error log :c
Ill copy and paste it:
...
java.lang.SecurityException: SHA1 digest error for kv.class
...
--- END ERROR REPORT 9ed010b3 ----------
[/code]
Delete the META_INF folder, AKA "Read the install instructions"

#1847

Duskyrope

Posted 05 July 2011 - 11:49 PM

Oh jeez, I forgot to do that.
*facepalm

So used to the HD patcher deleting it for me, thanks c:

#1848

Razeredge
    Razeredge

    Obsidian Miner

  • Members
  • 1205 posts
  • Location: British Colubmia
  • Minecraft: jmorganm

Posted 05 July 2011 - 11:50 PM

So far all I've noticed is that Mipmaps seem to blur the whole title screen, settings etc. It's easy enough to replicate, just turn on mipmaps.

Thanks for the update <3
Specs: Intel Core i5 2500k @ 4.5GHz, Gigabyte Geforce GTX 560 Ti 448 Cores @ 850MHz, ASrock Extreme3 Gen3, Corsair XMS3 4x2GB DIMMs, 2x Seagate Barracuda 1TB 7200RPM in RAID 1, Cooler Master Hyper 212 Plus, 1x Seagate Momentus 160GB 7200RPM (For FRAPS), Cooler Master HAF 912.

#1849

LoKianda
    LoKianda

    Tree Puncher

  • Members
  • 10 posts
  • Minecraft: LoKianda

Posted 05 July 2011 - 11:51 PM

THANKS! :D

#1850

xxshady
    xxshady

    Out of the Water

  • Members
  • 6 posts
  • Location: Los Angeles, California
  • Minecraft: xxshady

Posted 05 July 2011 - 11:53 PM

OptiFog 1.7.2 feels really jittery for me even though the in-game FPS is averaging around 100.  The game seemed much smoother on the last version.

Am I the only one with this problem?

#1851

sp614x
    sp614x

    Nether Resident

  • Members
  • 2126 posts

Posted 05 July 2011 - 11:54 PM

View PostRazeredge, on 05 July 2011 - 11:50 PM, said:

So far all I've noticed is that Mipmaps seem to blur the whole title screen, settings etc. It's easy enough to replicate, just turn on mipmaps.
Thanks for the update <3
Mipmaps work for me, no blur on the title screen.
Try with different mipmap levels.

#1852

sp614x
    sp614x

    Nether Resident

  • Members
  • 2126 posts

Posted 05 July 2011 - 11:56 PM

View Postxxshady, on 05 July 2011 - 11:53 PM, said:

OptiFog 1.7.2 feels really jittery for me even though the in-game FPS is averaging around 100.  The game seemed much smoother on the last version.
Am I the only one with this problem?
An F3 screenshot showing the unstable FPS will help a lot.

#1853

cookiesui
  • Minecraft: cookiesui

Posted 06 July 2011 - 12:08 AM

omigod it's finally here :D i love you! (no homo)

Posted Image


#1854

TunechiB0y
  • Location: Dallas, Texas
  • Minecraft: TunechiB0y

Posted 06 July 2011 - 12:09 AM

I get really fast then really laggy
52
Posted Image


220
Posted Image
Posted Image[/url]

#1855

WantedRobot
  • Location: Dokucraft Website Owner
  • Minecraft: WantedRobot
  • Xbox:WantedRobot

Posted 06 July 2011 - 12:12 AM

why does minecraft run faster with the debug screen on??

#1856

jimmybrite
  • Location: Qu├ębec, Canada

Posted 06 July 2011 - 12:14 AM

View PostWantedRobot, on 06 July 2011 - 12:12 AM, said:

why does minecraft run faster with the debug screen on??
Only with HD packs.. No one seems to know yet.

#1857

Colee12
    Colee12

    Carpenter

  • Members
  • 61 posts
  • Location: Missouri
  • Minecraft: Travisrcool

Posted 06 July 2011 - 12:18 AM

Thanks for the update!

#1858

Razeredge
    Razeredge

    Obsidian Miner

  • Members
  • 1205 posts
  • Location: British Colubmia
  • Minecraft: jmorganm

Posted 06 July 2011 - 12:21 AM

View Postsp614x, on 05 July 2011 - 11:54 PM, said:

Mipmaps work for me, no blur on the title screen.
Try with different mipmap levels.
It's happening with all settings. Anything else I could try/do to help?
Specs: Intel Core i5 2500k @ 4.5GHz, Gigabyte Geforce GTX 560 Ti 448 Cores @ 850MHz, ASrock Extreme3 Gen3, Corsair XMS3 4x2GB DIMMs, 2x Seagate Barracuda 1TB 7200RPM in RAID 1, Cooler Master Hyper 212 Plus, 1x Seagate Momentus 160GB 7200RPM (For FRAPS), Cooler Master HAF 912.

#1859

GreenPeas

Posted 06 July 2011 - 12:24 AM

Thank you for the 1.7.2 update! It works like a charm.

#1860

sp614x
    sp614x

    Nether Resident

  • Members
  • 2126 posts

Posted 06 July 2011 - 12:25 AM

View PostWantedRobot, on 06 July 2011 - 12:14 AM, said:

why does minecraft run faster with the debug screen on??

View Postjimmybrite, on 06 July 2011 - 12:14 AM, said:

Only with HD packs.. No one seems to know yet.
Happened also on non-HD versions. Maybe the graphic driver or power saving is causing it.
The game definitely renders more with debug screen and should be slower.
For me the debug screen runs with 2-3 FPS less.