Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

Game ended with bad state (exit code 1)

launcher 1.6.2

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1

Bropocolyptic

Posted 09 July 2013 - 02:41 AM

Minecraft 1.6.2

Problem

The Minecraft Launcher will not launch Minecraft.

Reason

When hitting "Play" on the Minecraft Launcher, after showing the normal string of commands and such in the console, The Development Console displays this string of... whatever you call them's.

Client> Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError:
/Users/cj/Library/Application Support/minecraft/versions/1.6.2/1.6.2-natives-1373336847430756000/liblwjgl.jnilib:  Library not loaded: @rpath/libjawt.dylib   Referenced from: /Users/cj/Library/Application
Support/minecraft/versions/1.6.2/1.6.2-natives-1373336847430756000/liblwjgl.jnilib  
Reason: image not found
Client>  at java.lang.ClassLoader$NativeLibrary.load(Native Method)
Client>  at java.lang.ClassLoader.loadLibrary0(ClassLoader.java:1881)
Client>  at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(ClassLoader.java:1798)
Client>  at java.lang.Runtime.loadLibrary0(Runtime.java:823)
Client>  at java.lang.System.loadLibrary(System.java:1045)
Client>  at org.lwjgl.Sys$1.run(Sys.java:73)
Client>  at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
Client>  at org.lwjgl.Sys.doLoadLibrary(Sys.java:66)
Client>  at org.lwjgl.Sys.loadLibrary(Sys.java:95)
Client>  at org.lwjgl.Sys.<clinit>(Sys.java:112)
Client>  at ats.F(SourceFile:1869)
Client>  at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:37)
Game ended with bad state (exit code 1)
Deleting /Users/cj/Library/Application
Support/minecraft/versions/1.6.2/1.6.2-natives-1373336847430756000

The most important parts of this message is "Reason: image not found" and
"Game ended with bad state (exit code 1)".




Even after the same events occuring in 1.6.1, I still don't seem to see a way to fix this problem. I NEED HELP. D***IT, MOJANG ;-;
I mean... Fix this, please.
PLEASEPLEASEPLEASE.

thankshyou!



Register or log in to remove.

#2

rasamalai

Posted 10 July 2013 - 10:39 PM

I'm having the same or similar issues after trying to add the new 1.6.2 OptiFine version :/

#3

TrollinRU
  • Location: Pennsylvania, US
  • Minecraft: TrollinRU
  • Xbox:Johnnboy00

Posted 10 July 2013 - 10:54 PM

1. If your using the normal launcher and have downloaded a copy of the pre-release. Open Minecraft Launcher, Click Options on the left and click Force Update. Wait for it to update, then re-download the pre-release file. I am pretty sure this is the outdated method.

2. Using the Pre-release launcher, available here mojang.com/2013/06/minecraft-1-6-pre-release Download for your Operating system. Open the launcher and click New Profile up the top left. Leave all the fields the same (maybe rename the profile). Click Save profile. Up the top left change the profile to whatever you just named the profile, login and play.

3. If that still doesn't work navigate to the directory where the minecraft bins are saved for this launcher. They will be different that the default one. Yours looks to be on a mac which is in /Users/thomasperry/Library/Application Support/minecraft/versions In the versions folder are all the downloaded versions for the pre-release launcher. Go inside the version you are having trouble with, 1.6.1 and delete the jar file. Then repeat Step 2.

4. Update your java version, i'm not to sure how to do this on a mac.

View Postrasamalai, on 10 July 2013 - 10:39 PM, said:

I'm having the same or similar issues after trying to add the new 1.6.2 OptiFine version :/

View PostBropocolyptic, on 09 July 2013 - 02:41 AM, said:



Minecraft 1.6.2

Problem

The Minecraft Launcher will not launch Minecraft.

Reason

When hitting "Play" on the Minecraft Launcher, after showing the normal string of commands and such in the console, The Development Console displays this string of... whatever you call them's.

Client> Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError:
/Users/cj/Library/Application Support/minecraft/versions/1.6.2/1.6.2-natives-1373336847430756000/liblwjgl.jnilib:  Library not loaded: @rpath/libjawt.dylib   Referenced from: /Users/cj/Library/Application
Support/minecraft/versions/1.6.2/1.6.2-natives-1373336847430756000/liblwjgl.jnilib  
Reason: image not found
Client>  at java.lang.ClassLoader$NativeLibrary.load(Native Method)
Client>  at java.lang.ClassLoader.loadLibrary0(ClassLoader.java:1881)
Client>  at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(ClassLoader.java:1798)
Client>  at java.lang.Runtime.loadLibrary0(Runtime.java:823)
Client>  at java.lang.System.loadLibrary(System.java:1045)
Client>  at org.lwjgl.Sys$1.run(Sys.java:73)
Client>  at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
Client>  at org.lwjgl.Sys.doLoadLibrary(Sys.java:66)
Client>  at org.lwjgl.Sys.loadLibrary(Sys.java:95)
Client>  at org.lwjgl.Sys.<clinit>(Sys.java:112)
Client>  at ats.F(SourceFile:1869)
Client>  at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:37)
Game ended with bad state (exit code 1)
Deleting /Users/cj/Library/Application
Support/minecraft/versions/1.6.2/1.6.2-natives-1373336847430756000

The most important parts of this message is "Reason: image not found" and
"Game ended with bad state (exit code 1)".




Even after the same events occuring in 1.6.1, I still don't seem to see a way to fix this problem. I NEED HELP. D***IT, MOJANG ;-;
I mean... Fix this, please.
PLEASEPLEASEPLEASE.

thankshyou!


Posted Image

#4

TheTripleM

Posted 10 July 2013 - 11:18 PM

I tried all of the steps, and my game still doesn't work, it just gives me the same "exit code 1" thing. ANy other suggestions? (It may be trouble with me using 1.6.2 :/)

#5

Tedster
    Tedster

    Blaze Extinguisher

  • Members
  • 4591 posts

Posted 12 July 2013 - 06:35 PM

Try making sure that GateKeeper is disabled - LWJGL seems to not be able to find a file it created.
I used to be a Support Guru, but then ran out of time. I have more time now, but I'll only make the occasional helpful post.

#6

xDeadSilence__

Posted 25 July 2013 - 07:29 AM

Are you one Mac or Windows???

#7

xDeadSilence__

Posted 25 July 2013 - 07:45 AM

Im on Mac and i am having the same problem and it is really irritating but point is if you're on Mac you can give this a try.
http://help.mojang.c...raft-is-damaged
I have not tried this but if it does work let me know because it is too late at night for me to do this lol
Hope this begins to work!

#8

marxsoulman400
  • Location: San Antonio TX
  • Minecraft: 2ralos

Posted 30 July 2013 - 01:30 AM

The answer is simple; Delete your .minecraft folder but keep important things like resource packs and saves. Mods that aren't installed correctly may be the case.
Good morning to all! Or after noon... or evening... whatever the case.

#9

jeffry_jeffries

Posted 31 July 2013 - 03:09 AM

I had the same issue
i tried about 2 pages of google results on fixing it.
in the end i updated my graphics card drivers
and Ta-Da

#10

Lajwer
    Lajwer

    Out of the Water

  • Members
  • 3 posts

Posted 20 February 2014 - 04:12 PM

Maybe you allocate too many RAM memory to java.

Sorry for my English.