Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

1.6.1 Launcher- Exit Code 1

help launcher 1.6.1 java forge modloader mac error bug

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1

passengerpigeon
  • Minecraft: passengerpigeon

Posted 02 July 2013 - 09:45 AM

Hello all,
Today I downloaded the new launcher in order to play 1.6.1 (on a mac). It started fine and succesfully downloaded the 1.6.1 jar, however once I clicked play, an application with the icon of a crafting table appeared in my dock, dissapeared after a few seconds and then the launcher window gave me the following error:

Game ended with bad state (exit code 1)
Deleting /Users/NameWithheld/Library/Application Support/minecraft/versions/1.6.1/1.6.1-natives-1372757974934473000

Just before the update I decided to download Forge in order to try out Flan's Mod. I do not want to keep Forge in 1.6 but the files are all still there. Does this have anything to do with it? I tried to get rid of Forge beforehand by force updating, but this, of course, did not work due to the client upgrade.
Please advise me on what to do in order to get Minecraft running.

Oh, and just to clarify, I am running the official build from the download page, not the "dev" version.

Register or log in to remove.

#2

YellowCoco_Kirby

Posted 03 July 2013 - 05:26 AM

I'm having the same problem to... except for the fact that i do not have any mods installed

#3

dan040052

Posted 03 July 2013 - 07:23 AM

im having the same problem, if you sort it out, please tell us how :) ty.

#4

stefiadn
    stefiadn

    Out of the Water

  • Members
  • 3 posts

Posted 03 July 2013 - 07:55 AM

dude my bin folder is full with 1.5.2 crap (mods) I don't know how to force update!!!!!!! I asked every person I know but  they didn't answer tell me if u know how to force update plz plz.......

#5

dan040052

Posted 04 July 2013 - 09:46 AM

only way i know of to force an update is too delete all the minecraft files system its appdata\roaming\.minecraft and re running the launcher forcing it too re download the files, but that said ive tried this and it didnt solve my problem. hope you have better luck than I :).

#6

YellowCoco_Kirby

Posted 05 July 2013 - 12:07 AM

i don't have appdata...  u r on mac right?

#7

ShadowPanda101

Posted 05 July 2013 - 12:56 AM

I WILL SOVLE ALL YOUR PROBLEMS JUST INSTALL THIS!!!!! http://support.apple.com/kb/DL1573

#8

passengerpigeon
  • Minecraft: passengerpigeon

Posted 08 July 2013 - 07:57 AM

Dear everyone with the same problem,
I am currently away from home and only have my IPad with me at the moment, so I can't test anything.
However, can I get it to work only by updating my java or do I have to do a manual force update aswell, as suggested by dan040052?

#9

PinkiePon3

Posted 08 July 2013 - 04:23 PM

Hey guys! I was having this exact problem, I actually made a post about it and THEN decided to come read this one. Heh. Anyway!

ShadowPanda101's suggestion WORKED! It's working just fine for me now.

#10

passengerpigeon
  • Minecraft: passengerpigeon

Posted 08 July 2013 - 08:35 PM

Thankyou for the reply. However, I still want to get rid of the forge junk once I get back to my computer. Is there any way to force update Minecraft in the new client? If not, I can always patch it to the new prerelease with MVC.

#11

BennyDMC
    BennyDMC

    Tree Puncher

  • Members
  • 11 posts

Posted 08 July 2013 - 10:16 PM

View PostShadowPanda101, on 05 July 2013 - 12:56 AM, said:

I WILL SOVLE ALL YOUR PROBLEMS JUST INSTALL THIS!!!!! http://support.apple.com/kb/DL1573
Ok, dude you need to ­freaking stop. You post that same thing and link on EVERY ­freaking forum post.

#12

YellowCoco_Kirby

Posted 09 July 2013 - 11:37 PM

View PostBennyDMC, on 08 July 2013 - 10:16 PM, said:

Ok, dude you need to ­freaking stop. You post that same thing and link on EVERY ­freaking forum post.

lol, but it works! i'm good

#13

TheTripleM

Posted 10 July 2013 - 11:32 PM

Anyone know a way that I can fix this for OS X 10.6.4? I don't have 10.6.8 installed ):

#14

c4ooo_redstone
  • Minecraft: c4ooo

Posted 30 July 2013 - 07:19 PM

View PostYellowCoco_Kirby, on 05 July 2013 - 12:07 AM, said:

i don't have appdata...  u r on mac right?
If your on windows and you can't find app data you have to type the exact file address
Something like ...user\(user)\appdata\roming\minecraft...
(Not exact)

Posted Image

Actually Ime a redstoner.

#15

ShutEye
    ShutEye

    Zombie Killer

  • Members
  • 247 posts
  • Location: 2750 Denmark
  • Minecraft: ShutEye

Posted 30 July 2013 - 07:59 PM

View Postc4ooo_redstone, on 30 July 2013 - 07:19 PM, said:

If your on windows and you can't find app data you have to type the exact file address
Something like ...user\(user)\appdata\roming\minecraft...
(Not exact)
Just use [WINKEY]+R and then type %appdata% - that will get you there much faster.

#16

passengerpigeon
  • Minecraft: passengerpigeon

Posted 02 August 2013 - 06:58 PM

I am very sorry about the late reply. I updated to the latest version of Snow Leopard (I just can't let go of PowerPC Nethack), got the java upgrade and am now on 1.6.2. Thanks!

#17

BirdCalledTweet

Posted 09 August 2013 - 05:30 PM

Hello

I had this problem as well but I fixed so I decided to do a video on it.

https://www.youtube....h?v=dWUJpMPrF6Q

#18

DarkMiner167

Posted 05 December 2013 - 07:18 AM

View PostShadowPanda101, on 05 July 2013 - 12:56 AM, said:

I WILL SOVLE ALL YOUR PROBLEMS JUST INSTALL THIS!!!!! http://support.apple.com/kb/DL1573
i have the same problem but im on windows please help

#19

elite5809

Posted 16 March 2014 - 01:44 PM

I play on 1.6.4 and have this problem and I'm on windows. What I did is i switched in and out mods, opened minecraft, and see if it worked. I saw that some mods couldn't work properly. I recommend switching your mods in and out of the mods folder and have a folder where you put unused mods in there.