Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

Minecraft 1.6 Server "End of Stream"

server end of stream crash connection bug latest version snapshot

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1

Knight_Eccentric
  • Location: Somewhere in Indiana
  • Minecraft: Knight_Eccentric

Posted 28 June 2013 - 06:55 PM

Ever since I updated my server to a new snapshot a few weeks ago I have been getting [SEVERE] "End of Stream" almost instantly after I start my server. Would this be a bug in the server application or is there a setting that I have on that is causing this? Also as a side note I have rebooted and done the basic things like that along with re-installing the jar file. Thanks for any help and sorry if this post belongs someplace else, this is only my 3rd or so post. :)
- Knight_Eccentric
Posted Image

Register or log in to remove.

#2

navbarry
    navbarry

    Out of the Water

  • Members
  • 4 posts

Posted 02 July 2013 - 05:01 PM

Same thing is happening to me

#3

AwesomeWeegee
  • Minecraft: EpicLuigi1134

Posted 02 July 2013 - 07:16 PM

Jeb should've never done this horrible update.
You might have noticed it, but we do care about the cracked players and we do care about players feelings about the server. 24/7, Cracked and fun, enjoy heaven. mc.epicluigi.com

#4

Minor107

Posted 02 July 2013 - 08:15 PM

View PostAwesomeWeegee, on 02 July 2013 - 07:16 PM, said:

Jeb should've never done this horrible update.
*sigh* Another Update-hater. Please go away; it's a bug, they'll fix it.

I could never understand "End of Stream"
Posted Image
I scored 100% on the Minecraft Trivia Quiz. How much do you know about Minecraft?
TOPICS I MAKE, Y U NO STAY ALIVE?

#5

joshhcg
    joshhcg

    Out of the Water

  • Members
  • 3 posts

Posted 03 July 2013 - 10:42 PM

same problem

#6

danthonywalker

Posted 03 July 2013 - 11:14 PM

Are you sure you have binded the correct ports? I always get these SEVERE errors when my ports aren't correctly forwarded.

If it's in your client and the list of servers says the error, then wait a bit in the main menu and wait 30 seconds before reattempting to reconnect.

Posted Image


#7

navbarry
    navbarry

    Out of the Water

  • Members
  • 4 posts

Posted 04 July 2013 - 04:20 AM

It has nothing to do with ports. I use a professional hoster, nobody is getting an end of stream error. It's just a constant spamming error in the console.

#8

Knight_Eccentric
  • Location: Somewhere in Indiana
  • Minecraft: Knight_Eccentric

Posted 04 July 2013 - 11:15 AM

View Postdanthonywalker, on 03 July 2013 - 11:14 PM, said:

Are you sure you have binded the correct ports? I always get these SEVERE errors when my ports aren't correctly forwarded.

If it's in your client and the list of servers says the error, then wait a bit in the main menu and wait 30 seconds before reattempting to reconnect.
Yup I'm sure I did it correctly because when I run the server I can check my ports on any port checking website and they all say that it is open and active. Plus it would give me an error at the beginning. Also, end of stream may not even be the problem. All I want to do is connect to my server not using local:host :)
- Knight_Eccentric
Posted Image

#9

Colinowww

Posted 05 July 2013 - 09:26 PM

I have a 24/7 server and am admin on a 24/7 server, both run the bukkit dev build 1.6. If someone in the main menu has the server in their server's list, and it loads the server's MOTD and status, (or if they hit the refresh button) it sends a SERVERE message to the console, so this bug is known and I am pretty sure it will be fixed in the later dev builds, keep in mind after all, its a dev build, they have bugs!
I wouldn't worry too much about it.

This goes on all day for both servers I run:

2013-07-05 17:23:10 [SEVERE] Reached end of stream for /xx.xxx.xxx.xxx
2013-07-05 17:23:12 [INFO] <*awesome player1> hello
2013-07-05 17:23:16 [SEVERE] Reached end of stream for /xx.xx.xx.xxx
2013-07-05 17:23:16 [SEVERE] Reached end of stream for /xxx.xx.xxx.xx
2013-07-05 17:23:20 [INFO] <*Eclipse [OverLord] player2> i wont let mobs kill THIS horse! >:I
2013-07-05 17:23:28 [SEVERE] Reached end of stream for /xx.xx.xx.xxx
2013-07-05 17:23:28 [SEVERE] Reached end of stream for /xx.xx.xx.xxx


#10

satisfiction6794
  • Location: Atlanta
  • Minecraft: satisfiction

Posted 06 July 2013 - 04:33 AM

View PostColinowww, on 05 July 2013 - 09:26 PM, said:

I have a 24/7 server and am admin on a 24/7 server, both run the bukkit dev build 1.6. If someone in the main menu has the server in their server's list, and it loads the server's MOTD and status, (or if they hit the refresh button) it sends a SERVERE message to the console, so this bug is known and I am pretty sure it will be fixed in the later dev builds, keep in mind after all, its a dev build, they have bugs!
I wouldn't worry too much about it.

This goes on all day for both servers I run:

2013-07-05 17:23:10 [SEVERE] Reached end of stream for /xx.xxx.xxx.xxx
2013-07-05 17:23:12 [INFO] <*awesome player1> hello
2013-07-05 17:23:16 [SEVERE] Reached end of stream for /xx.xx.xx.xxx
2013-07-05 17:23:16 [SEVERE] Reached end of stream for /xxx.xx.xxx.xx
2013-07-05 17:23:20 [INFO] <*Eclipse [OverLord] player2> i wont let mobs kill THIS horse! >:I
2013-07-05 17:23:28 [SEVERE] Reached end of stream for /xx.xx.xx.xxx
2013-07-05 17:23:28 [SEVERE] Reached end of stream for /xx.xx.xx.xxx


Same exact thing here.
Help!

#11

Hunter
    Hunter

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 1769 posts
  • Location: New Zealand
  • Minecraft: hunterman12345
  • Xbox:flashbang007

Posted 06 July 2013 - 12:53 PM

Yes it is a known bug.
Someone has already reported it to the Mojang bugs page.

I can also confirm it. It is also happening on my vanilla 1.6.1 server.

Hopefully it gets patched in the next snapshot. Personally it's not a big problem for me, just thought it was a little annoying.
Posted Image

Want a Quality Minecraft Server? Check out DemonVPS Minecraft Host!


#12

iNoobsTroller
  • Location: Unknown
  • Minecraft: iNoobsTroller

Posted 06 July 2013 - 06:36 PM

it is a big problem for me because i cant go to my server :(
I'm just a crazy guy that plays minecraft and runs a server. Want to be a Pre-Alpha tester? PM me
Posted Image

#13

Laneduval
  • Location: PA
  • Minecraft: Laneduval

Posted 14 July 2013 - 04:46 AM

the update was good but THEY BROKE SERVERS AND LAN PLAY every time i try to host lan or a server to play with my friend we both get end of steam OR received string length longer than maximum allowed (12>7) what ever that means, and i have NO idea how to fix it, it makes me madPosted Image Posted Image Posted Image Posted Image
Posted Image

#14

imoHosting
  • Location: imoHosting.com
  • Minecraft: imoHosting

Posted 15 July 2013 - 05:56 PM

Hello,
You can try using the most recent 1.6.2 version of Spigot, which might fix your problem!
Best of luck,
imoHosting

Posted Image

imoHosting - Best, Cheap Minecraft Servers. Dedicated, Top Spec Hardware. 24/7 LiveChat &Ticket Support!


#15

Gameznstufff
  • Minecraft: Ploopy1099

Posted 16 August 2013 - 02:58 AM

I have my youtube channel's server and I used it when 1.6.2 came out. I was away awhile and now I'm putting it up again but now no one, even I, cant join. It worked fine when it was first released!

#16

happyhanger

Posted 07 October 2013 - 12:56 AM

it randomly came up after hosting a server for 2 months with no changes execpt updating to 1.6.2 two weeks ago

#17

blooper115
  • Location: Everywhere
  • Minecraft: magma21
  • Xbox:UpfrontAxis

Posted 27 November 2013 - 08:42 PM

That happened to me too.  All you have to do is go to the server properties (open it with notepad) and set online mode to false.
Visit my YouTube channel!  I make random gaming videos!  https://www.youtube....amingxNinja2013