Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

Can you use a Minecraft Texture pack in MCPE?


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1

asiazaiser
  • Minecraft: asiaz125

Posted 25 March 2013 - 11:39 PM

Can you use a Minecraft texture pack in MCPE? And is so, how do you do it?
Posted Image

Register or log in to remove.

#2

TheRebDef

Posted 26 March 2013 - 12:49 AM

Very complicated and I will explain. Short answer: Yes and no.
With the release of Minecraft 1.5, the whole texture pack system was completely revamped, each texture for every block/item/mob/entity has been put into it's own file. Texture packs that are from pre 1.5 can be used, with some modifications.
Follow me on Twitter!Posted Image @Onlyadirector
Download my PE Adventure Map, The Legend of Koahtakula! http://bit.ly/VKEQqy

#3

Sirius
    Sirius

    Obsidian Miner

  • Retired Staff
  • 1390 posts
  • Location: The 16th dimensional plane
  • Minecraft: Seri_us
  • Xbox:Siri0usly

Posted 26 March 2013 - 12:54 AM

It depends on what os you have, I think TheRebDef is talking about iOS. As for Android, all you have to do is get PocketTool and install the .zip of the texture pack

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image


#4

asiazaiser
  • Minecraft: asiaz125

Posted 30 March 2013 - 09:10 PM

View PostTheRebDef, on 26 March 2013 - 12:49 AM, said:

Very complicated and I will explain. Short answer: Yes and no.
With the release of Minecraft 1.5, the whole texture pack system was completely revamped, each texture for every block/item/mob/entity has been put into it's own file. Texture packs that are from pre 1.5 can be used, with some modifications.

View PostSirius, on 26 March 2013 - 12:54 AM, said:

It depends on what os you have, I think TheRebDef is talking about iOS. As for Android, all you have to do is get PocketTool and install the .zip of the texture pack
I have an iOS, and everytime I try to download a texture pack on iExlorer or iFunbox, it never works. Any suggestions on what I'm doing wrong? And thanks for the help :)
Posted Image