Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

Minecraft server error Cannot Connect: Connection Refused


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1

Prowler_1000
  • Location: Somewhere in space
  • Minecraft: Prowler1000

Posted 23 March 2013 - 04:36 AM

Hi I have been trying to make a server for a while now and my friends always get the same error when trying to connect Cannot Connect: Connection Refused. I have given up but tried again recently and it still does that. I portforwared to 25565 TCP/UDP and it still doesnt work I have disabled my firewall (which was a bad idea by the way) but nothing works. I have been told that connection refused means that the IP is blocking it. For internet I use a type of "Internet Stick" that uses cell towers for high speed. I doubt this is the problem because it does it at my friends house too who has an actual high speed internet tower. Anyone think the can help?

Register or log in to remove.

#2

NotTheOP
    NotTheOP

    Redstone Miner

  • Members
  • 560 posts
  • Minecraft: NotTheOP

Posted 23 March 2013 - 11:33 AM

View PostProwler_1000, on 23 March 2013 - 04:36 AM, said:

Hi I have been trying to make a server for a while now and my friends always get the same error when trying to connect Cannot Connect: Connection Refused. I have given up but tried again recently and it still does that. I portforwared to 25565 TCP/UDP and it still doesnt work I have disabled my firewall (which was a bad idea by the way) but nothing works. I have been told that connection refused means that the IP is blocking it. For internet I use a type of "Internet Stick" that uses cell towers for high speed. I doubt this is the problem because it does it at my friends house too who has an actual high speed internet tower. Anyone think the can help?

Start your server, go to canyouseeme.org and see if it can see you on the port 25565. Post the result here.

From your server.properties, make sure that the server-ip field is empty.
Posted Image
Email: [email protected] || My email: [email protected]
Our website: Minecraftserverco.org      || Get our help here.

#3

Prowler_1000
  • Location: Somewhere in space
  • Minecraft: Prowler1000

Posted 25 March 2013 - 04:25 AM

@NotTheOP
Ya it didnt work at all any other ideas? IP is empty.

View PostNotTheOP, on 23 March 2013 - 11:33 AM, said:

Start your server, go to canyouseeme.org and see if it can see you on the port 25565. Post the result here.

From your server.properties, make sure that the server-ip field is empty.
No Nothing worked the IP section is empty any other ideas?

#4

webrosc
    webrosc

    Kitty Moderator

  • Sectional Moderator
  • 8077 posts
  • Location: South West England
  • Minecraft: webrosc

Posted 25 March 2013 - 04:32 AM

can you post a pic of your forwarding page, and of your ipconfig screen (or your os's version of that if your not using windows)

#5

Prowler_1000
  • Location: Somewhere in space
  • Minecraft: Prowler1000

Posted 25 March 2013 - 02:04 PM

View Postwebrosc, on 25 March 2013 - 04:32 AM, said:

can you post a pic of your forwarding page, and of your ipconfig screen (or your os's version of that if your not using windows)
I removed all my port forwarding so you could see it before its port forwarded at all.
Posted Image
Oh lol ipconfig
Posted Image
incase you cant see it heres the link to the Port Forwarding https://www.dropbox....8-56-42-579.jpg
and the IP config https://www.dropbox....9-07-42-480.jpg

#6

webrosc
    webrosc

    Kitty Moderator

  • Sectional Moderator
  • 8077 posts
  • Location: South West England
  • Minecraft: webrosc

Posted 25 March 2013 - 04:33 PM

i asked for the pics to see the portforwarding as you had done it to double check the number you had put in

#7

Prowler_1000
  • Location: Somewhere in space
  • Minecraft: Prowler1000

Posted 27 March 2013 - 02:36 AM

Oh sorry I will re do it exactly how I did it.
Posted Image

Again here is the download link again incase it doesnt show up https://www.dropbox....2-32-34-916.jpg

#8

Mikearp7
    Mikearp7

    Newly Spawned

  • Members
  • 1 posts

Posted 24 April 2013 - 11:34 PM

I have exactly the same problem.
But when i portforward the port 25565 and visit canyouseeme.org it says the port isnt open, connection refused
why is that?

#9

tylerds1
    tylerds1

    Out of the Water

  • Members
  • 7 posts
  • Minecraft: tylerds1

Posted 12 June 2013 - 09:45 PM

I'm having the same problem with my server. Any solutions?

#10

percivalskald

Posted 13 June 2013 - 03:36 AM

View PostMikearp7, on 24 April 2013 - 11:34 PM, said:

I have exactly the same problem.
But when i portforward the port 25565 and visit canyouseeme.org it says the port isnt open, connection refused
why is that?

Same exact thing!
I came here to make sure I don't start a thread asking for something other people have solved, and found this thread.

#11

JohnChar
    JohnChar

    Tree Puncher

  • Members
  • 19 posts

Posted 21 June 2013 - 11:56 AM

I have the same problem... :(

#12

Beau2292000
  • Minecraft: beau2292000

Posted 06 July 2013 - 10:53 PM

I'm getting the same problem sorry but high demand. But on canyouseeme.org it says my external ip

#13

catzrock
    catzrock

    Out of the Water

  • Members
  • 2 posts

Posted 07 July 2013 - 05:58 AM

I also have the same exact problem! when i go to multiplayer, it shows the server with "can't reach server" underneath it. then i click on it regardless and it says " failed to connect to the server, connection refused:connect" i can't get on my own server, and neither can anyone else. i have tried just about every supposed solution except downloading hamachi because my computer won't allow me to.

#14

EpicWither5000

Posted 08 July 2013 - 11:48 AM

when I go to multiplayer and select my server it says connection refused, and  when I go to canyouseeme.org it says I could not see your service on port (25565)
Reason: Connection timed out

#15

owensdabomb10
  • Minecraft: owensdabomb10

Posted 09 July 2013 - 03:29 AM

I'm also having this problem. Does anyone know of a solution?

#16

anthony42808

Posted 09 July 2013 - 03:12 PM

Guys I had this problem and I found a fix for myself. It turns out that when 1.6.1 came out for some reason my IPv4 Address changed on my computer. By the way I use Comcast for my internet provider, maybe Comcast had a change. But I looked back in my port forwarding and I changed the last digit to my new appropriate. Originally my last digit was a 10, now it turned into a 6. I hope I helped at least one person.




EDIT: I had the same problem like everyone, the canyouseeme.org said connection timed out. I highly suggest everyone trying this. To check your IPv4,  going into the command prompt and type in 'ipconfig',

View Postcatzrock, on 07 July 2013 - 05:58 AM, said:

I also have the same exact problem! when i go to multiplayer, it shows the server with "can't reach server" underneath it. then i click on it regardless and it says " failed to connect to the server, connection refused:connect" i can't get on my own server, and neither can anyone else. i have tried just about every supposed solution except downloading hamachi because my computer won't allow me to.

For you to get on your own server type 'localhost' in the server ip. Check above for a solution.
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#17

Sesar57
    Sesar57

    Newly Spawned

  • Members
  • 1 posts

Posted 09 July 2013 - 04:09 PM

My friend and I are also having the same problems. We made servers and can log onto our own but not onto each others. I think it might have something to do with some of the updates made. Not sure, but it's a possibility.

#18

FenrisValda

Posted 11 July 2013 - 09:25 PM

View Postanthony42808, on 09 July 2013 - 03:12 PM, said:

Guys I had this problem and I found a fix for myself. It turns out that when 1.6.1 came out for some reason my IPv4 Address changed on my computer. By the way I use Comcast for my internet provider, maybe Comcast had a change. But I looked back in my port forwarding and I changed the last digit to my new appropriate. Originally my last digit was a 10, now it turned into a 6. I hope I helped at least one person.




EDIT: I had the same problem like everyone, the canyouseeme.org said connection timed out. I highly suggest everyone trying this. To check your IPv4,  going into the command prompt and type in 'ipconfig',



For you to get on your own server type 'localhost' in the server ip. Check above for a solution.

I'm having a similar problem, but the problem isn't that no one can get on, I have the server on my computer and I can get on with the IPV4 but no one else can get on with the external ip, and I've even tried to see if having them use the IPV4 would work but nope. My IPV4 hasn't changed either. Nothing has as far as I can tell. I've been all over the place looking for a solution to this and no one seems to know what's wrong. It seems like lots of people are having this problem though. I've even seen someone suggest that it's due to some sort of virus but I find that hard to believe because I haven't downloaded anything at all recently aside from updating the server itself and I have only been on trusted sites. Posted Image I'm being driven crazy by this!

#19

catzrock
    catzrock

    Out of the Water

  • Members
  • 2 posts

Posted 14 July 2013 - 01:34 AM

View Postanthony42808, on 09 July 2013 - 03:12 PM, said:

Guys I had this problem and I found a fix for myself. It turns out that when 1.6.1 came out for some reason my IPv4 Address changed on my computer. By the way I use Comcast for my internet provider, maybe Comcast had a change. But I looked back in my port forwarding and I changed the last digit to my new appropriate. Originally my last digit was a 10, now it turned into a 6. I hope I helped at least one person.




EDIT: I had the same problem like everyone, the canyouseeme.org said connection timed out. I highly suggest everyone trying this. To check your IPv4,  going into the command prompt and type in 'ipconfig',



For you to get on your own server type 'localhost' in the server ip. Check above for a solution.


i tried that and it did change, but when i went into it after i typed in my pv4 address, it still says the same thing.

#20

hunterrkn

Posted 15 July 2013 - 06:56 AM

I know this is probably too late but if it helps others then it will be worth it.

I have been having problems getting into my own server both locally and remotely.  I had all of the ports forwarded correctly and I also had everything going through the firewall correctly.  After several days of hair pulling and many curse words I mentioned it to a mate.  The problem is JAVA.  So what you need to do in your properties file is add

override=true

I have had success in getting into my own server but have not been able to get into contact with anyone yet to see if they are able to get in from a remote computer.  But i figure that if I can access it when I could not before then this should fix both issues.  Please let me know if this works for you.  I hope that this works for you as it has for me