Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

Mo' Creatures Horse Breeding Question


  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#1

SaintJimmy39

Posted 21 February 2011 - 04:16 PM

k, well im on a little quest to get every horse, but for some reason, the breeding system fucks me over.

i have done the following fails:
Nightmare + Black Horse = Black horse (Should have been a pegasus)
Pegasus + Pegasus = Light Brown Horse (also should have been pegasus) {this one REALLY pissed me off}
Pegasus + Black Horse = Black Horse = Black Horse (Should have been a Nightmare)


any suggestions on what i should do? if these hadnt happened, i could have a black pegasus right now...

heres the guide on how to breed horses that came with the mod, should explain why im so pissed off at the damn mod:
Rules for breeding:
-The horses to breed should be kept close (no more than 4 blocks away)
-There should be no other horses around (8 blocks)
-Sterile horses won't bred
-You have to feed them both to start the process (suitable foods are eggs or pumpkins)
-you can not be too close (4 blocks) or they won't breed
-it takes time (about 1/2 minecraft day)
-the results of the breed depends on the genetic 'value' of the horses:
light horses = 1
brown horses = 2
dark horses = 3
unicorns = 4
pegasus = 5
packhorse = 6
nightmare = 7
black pegasus = 8

Depending on the sum of both parents' genetic value you have a chance of getting a rare breed:
-sum equal 7 = chance of getting a packhorse
-sum equals 9 = chance of getting a nightmare
-sum equals 10 = chance of getting a pegasus
-sum equals 12 = chance of getting a black pegasus
-two packhorses won't give birth to a black pegasus
-if the sum is none of the above, you will get a random horse with genetic value 1-5


(Other than this, i love the mod and i made a barn thats probably like 100+ blocks long, so i can hold a lot of horses XD)
Posted Image

Register or log in to remove.

#2

Darkfire4599
  • Location: Riding a Pterodactyl with my army of Polite Raptors

Posted 21 February 2011 - 04:18 PM

SaintJimmy86 said:

k, well im on a little quest to get every horse, but for some reason, the breeding system fucks me over.

i have done the following fails:
Nightmare + Black Horse = Black horse (Should have been a pegasus)
Pegasus + Pegasus = Light Brown Horse (also should have been pegasus) {this one REALLY pissed me off}
Pegasus + Black Horse = Black Horse = Black Horse (Should have been a Nightmare)


any suggestions on what i should do? if these hadnt happened, i could have a black pegasus right now...

heres the guide on how to breed horses that came with the mod, should explain why im so pissed off at the damn mod:
Rules for breeding:
-The horses to breed should be kept close (no more than 4 blocks away)
-There should be no other horses around (8 blocks)
-Sterile horses won't bred
-You have to feed them both to start the process (suitable foods are eggs or pumpkins)
-you can not be too close (4 blocks) or they won't breed
-it takes time (about 1/2 minecraft day)
-the results of the breed depends on the genetic 'value' of the horses:
light horses = 1
brown horses = 2
dark horses = 3
unicorns = 4
pegasus = 5
packhorse = 6
nightmare = 7
black pegasus = 8

Depending on the sum of both parents' genetic value you have a chance of getting a rare breed:
-sum equal 7 = chance of getting a packhorse
-sum equals 9 = chance of getting a nightmare
-sum equals 10 = chance of getting a pegasus
-sum equals 12 = chance of getting a black pegasus
-two packhorses won't give birth to a black pegasus
-if the sum is none of the above, you will get a random horse with genetic value 1-5


(Other than this, i love the mod and i made a barn thats probably like 100+ blocks long, so i can hold a lot of horses XD)

You don't always get what you want, it's a chance of getting a pegasus
[url=http://mag.racked.eu]Posted Image[/url

#3

SaintJimmy39

Posted 21 February 2011 - 05:19 PM

really? FUCK!
Posted Image

#4

Jovi97
    Jovi97

    Zombie Killer

  • Members
  • 194 posts
  • Location: Jovi-lands
  • Minecraft: Jovi97

Posted 21 February 2011 - 05:42 PM

yes it is not always u get what you want but there is a fix for that: in the new GUI vesion you can go to the settings for the mod and change "easy breeding" to "yes" then you get it every time and your horses don't get sterile.
Posted Image

#5

SaintJimmy39

Posted 21 February 2011 - 06:01 PM

how do i do that?
Posted Image

#6

Noxi
    Noxi

    Tree Puncher

  • Members
  • 14 posts
  • Location: Lol, Land of lost

Posted 21 February 2011 - 06:06 PM

SaintJimmy86 said:

how do i do that?
There should be a tutorial on the offical Mo's Creatures thread, I'm not sure and also when i breed horses it's all up to luck! :D

#7

jonahrab
    jonahrab

    Zombie Killer

  • Members
  • 161 posts

Posted 21 February 2011 - 06:12 PM

SaintJimmy86 said:

Pegasus + Black Horse = Black Horse = Black Horse (Should have been a Nightmare)


dark horses = 3
pegasus = 5
-sum equals 9 = chance of getting a nightmare

Do the math. 3+5 does not equal 9.

Posted Image


#8

SaintJimmy39

Posted 21 February 2011 - 06:17 PM

jonahrab said:

SaintJimmy86 said:

Pegasus + Black Horse = Black Horse = Black Horse (Should have been a Nightmare)


dark horses = 3
pegasus = 5
-sum equals 9 = chance of getting a nightmare

Do the math. 3+5 does not equal 9.
oh well.
Posted Image

#9

SaintJimmy39

Posted 21 February 2011 - 06:32 PM

checked the official thread... didnt help me...
and i googled it... nothing..
Posted Image

#10

Thaddiousz

Posted 21 February 2011 - 06:42 PM

Just download the latest version. That's the GUI version.
as a good rule of thumb, you should ALWAYS read the first page of any thread, before you post.

#11

Roboface97
  • Location: England
  • Minecraft: Roboface97

Posted 21 February 2011 - 06:49 PM

SaintJimmy86 said:

k, well im on a little quest to get every horse, but for some reason, the breeding system fucks me over.

i have done the following fails:
Nightmare + Black Horse = Black horse (Should have been a pegasus)
Pegasus + Pegasus = Light Brown Horse (also should have been pegasus) {this one REALLY pissed me off}
Pegasus + Black Horse = Black Horse = Black Horse (Should have been a Nightmare)


any suggestions on what i should do? if these hadnt happened, i could have a black pegasus right now...

heres the guide on how to breed horses that came with the mod, should explain why im so pissed off at the damn mod:
Rules for breeding:
-The horses to breed should be kept close (no more than 4 blocks away)
-There should be no other horses around (8 blocks)
-Sterile horses won't bred
-You have to feed them both to start the process (suitable foods are eggs or pumpkins)
-you can not be too close (4 blocks) or they won't breed
-it takes time (about 1/2 minecraft day)
-the results of the breed depends on the genetic 'value' of the horses:
light horses = 1
brown horses = 2
dark horses = 3
unicorns = 4
pegasus = 5
packhorse = 6
nightmare = 7
black pegasus = 8

Depending on the sum of both parents' genetic value you have a chance of getting a rare breed:
-sum equal 7 = chance of getting a packhorse
-sum equals 9 = chance of getting a nightmare
-sum equals 10 = chance of getting a pegasus
-sum equals 12 = chance of getting a black pegasus
-two packhorses won't give birth to a black pegasus
-if the sum is none of the above, you will get a random horse with genetic value 1-5


(Other than this, i love the mod and i made a barn thats probably like 100+ blocks long, so i can hold a lot of horses XD)

I know why it didn't work... it's only a chance of getting what you want... it an be anything lower...  :chestfront:
Check out my mod! Advanced Nether!!!!
Posted Image

#12

SaintJimmy39

Posted 21 February 2011 - 07:28 PM

i have the latest version, and yes robo, we cleared that up.

the new problem is: how the hell do i turn easy breeding on?!
the official thread says its in the ingame options, but its not...
Posted Image

#13

Domitella

Posted 22 February 2011 - 11:22 AM

I'm having the same problem - I have the latest version (I checked and double checked) but can't find the option for easy breeding anywhere.  Nor can I find any answers on the net.

#14

ZincAzN
    ZincAzN

    Gold Miner

  • Members
  • 472 posts
  • Location: Equestria, Ponyville
  • Minecraft: ZincAzN

Posted 22 February 2011 - 11:33 AM

SaintJimmy86 said:

i have the latest version, and yes robo, we cleared that up.

the new problem is: how the hell do i turn easy breeding on?!
the official thread says its in the ingame options, but its not...

Do you have GUIapi installed?

If you do, then it should be in the options menu while you are playing.
Posted Image

#15

SaintJimmy39

Posted 22 February 2011 - 02:10 PM

no, i dont have GUIap installed... how do i get and install it?

oh, and for some reson, when i got the new launcher all the mods i had stopped workin except toomanyitems... and they wont reinstall... so i went back to the old launcher they still didnt work... should i just wait for an update to the mods?
Posted Image

#16

matmoh11
    matmoh11

    Zombie Killer

  • Members
  • 153 posts
  • Minecraft: shoose28

Posted 13 March 2011 - 12:15 AM

I also have a question with the breeding.  Once the horse is "sterile", will it always be like that? or should i try again a little bit later? :)
Posted ImagePosted Image

#17

michael1234100

Posted 13 March 2011 - 01:54 AM

I even tried easy breeding, but my unicorn is still sterile... =P :D
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#18

Unit#phntk#1
  • Minecraft: Unit_phntk_1

Posted 13 March 2011 - 03:39 AM

Yes, a sterile horse is like that forever. Also, I think that if you have a sterile horse and switch it to easy breeding, it'll still be sterile. Like how if you go to Normal mode, encounter, say, a shark, and swich to easy, on which they won't spawn(unless you change it), it won't despawn.


~Unit#phntk#1

Posted Image

#19

Quaellen
    Quaellen

    Tree Puncher

  • Members
  • 10 posts

Posted 15 March 2011 - 09:52 PM

Dudes the option for easy breed is while your playing the game you go to the mod options and then goto animals and go to the bottom on the left and click easybreed easy as 123 hope it helps.
Quaellen

#20

CraftAMine
  • Location: Singapore

Posted 09 May 2011 - 08:00 PM

Quaellen said:

Dudes the option for easy breed is while your playing the game you go to the mod options and then goto animals and go to the bottom on the left and click easybreed easy as 123 hope it helps.

Ha ha you guys should be glad your horses can breed. Mine cant and everytime i lose sight of them one of them (usaully the unicorn) dissapears. They are tamed and im giving them loads of bread. The only breed that works for me is a pegasus and a pegasus.

PLS HELP :SSSS:  :Notch:  :SSSS:
Posted Image