Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

[1.7.2][1.6.4][Forge][SMP] BiblioCraft [v1.6.3]-Bookcases, armor stands, shelves, printing presses, seats, map frames and more! Updated: 03/27/2014

bookcase bookshelf shelf display case tool rack label potion shelf armor stand weapon rack

  • Please log in to reply
2510 replies to this topic

#1281

TheRGCV
    TheRGCV

    Zombie Killer

  • Members
  • 176 posts
  • Location: Portugal
  • Minecraft: RGCV

Posted 12 June 2013 - 01:28 PM

View PostXanderGryphon, on 12 June 2013 - 12:43 AM, said:



You don't even need Optifine, really. Just set your graphics to Fancy and it does the same thing. I believe the only real difference between that and Optifine is I believe Optifine has an option for only items to be rendered in 3D, whereas vanilla's setting affects everything at the same time. I'm not really sure, though. I don't use Optifine myself, so I go mostly from what I read and hear.

There's this one thing though: items in tool racks and such won't render in 3D when you're in Fast Textures and using the 3D option from optifine (which is for dropped items so yeah, that's obvious)..

Nuchaz, can you make it possible items on racks render in 3D as well for those who play in Fast instead of Fancy graphics?

Posted Image


Register or log in to remove.

#1282

Gimgork
    Gimgork

    Out of the Water

  • Members
  • 8 posts

Posted 12 June 2013 - 02:45 PM

I have a client crash, here is the crash report.

http://pastebin.com/mBagJHkD

I dont understand what it means "Duplicate Enhancement ID" and how to solve this problem. I know i have a bunch of mods installed, but i try to update the Better survival modpack for me and this is the last mod which is missing. Would be nice if someone can give me a solution for this crash.

#1283

Akitori
    Akitori

    Redstone Miner

  • Members
  • 643 posts

Posted 12 June 2013 - 06:33 PM

View PostGimgork, on 12 June 2013 - 02:45 PM, said:

I have a client crash, here is the crash report.

http://pastebin.com/mBagJHkD

I dont understand what it means "Duplicate Enhancement ID" and how to solve this problem. I know i have a bunch of mods installed, but i try to update the Better survival modpack for me and this is the last mod which is missing. Would be nice if someone can give me a solution for this crash.

You need to change the enchantment id for this mod.

Go to your config, find bibliocraft and change the enchantment id to something else.

#1284

DanNetwalker
  • Location: Spain
  • Minecraft: DanNetwalker

Posted 13 June 2013 - 07:35 AM

Feature requests, if I may... maybe I'm asking for something I haven't read, so feel free to troll me back for being lazy.
  • I was looking at the new table system (wow! just... wow!) and I was thinking... could it be possible to place a minecraft map on the table, so that it can be seen (think of a battle field war map over a table in a war room)?
  • This one is dense. Any chance of a reloading IC2 armor when placed on the armor stand? Like making the stand to connect to the block it's over, so that it can be suplied with energy to recharge the armor, or something like that. There's some toys out there that could use it (IC2 nano armor, modular power suits, gravitation armor...).
  • I just love the new lamps. Should you have some spare time, could we get a smaller one when placed over a desk, so that it sits on a corner of the table? Think of small flexo instead of the big lamp.

Yes, I got a youtube channel on minecraft and games, too. This one is in spanish, though... Oh! And a server, with it's own modpack.

#1285

DeJay6424
  • Location: Look Behind Yo......
  • Minecraft: DeJay6424

Posted 13 June 2013 - 08:32 AM

View PostNuchaz, on 08 February 2013 - 09:41 AM, said:

Thanks everyone! Your place looks awesome KasaraEm13! I definitely plan to keep this mod up to date, I really don't want to play without it either. Posted Image

Well I Have Set My Sig Like you asked!
[url=http://www.minecraftforum.net/viewtopic.php?f=1018&t=148811][IMG]

#1286

DeJay6424
  • Location: Look Behind Yo......
  • Minecraft: DeJay6424

Posted 13 June 2013 - 08:38 AM

View PostGimgork, on 12 June 2013 - 02:45 PM, said:

I have a client crash, here is the crash report.

http://pastebin.com/mBagJHkD

I dont understand what it means "Duplicate Enhancement ID" and how to solve this problem. I know i have a bunch of mods installed, but i try to update the Better survival modpack for me and this is the last mod which is missing. Would be nice if someone can give me a solution for this crash.

You are Correct. From the Crash Report You seem to have a bunch of mods.... The Crash Is Possibly From the Mods Mixing in with each other. It may be the Mod Titled "ReiMinimap". But I only say this because I know that mod does not work very well with Mods Mixed Into It.
[url=http://www.minecraftforum.net/viewtopic.php?f=1018&t=148811][IMG]

#1287

terra_ff6
  • Location: IM ,namrekcE
  • Minecraft: terra_ff6
  • Xbox:Wtfs a Xbox?

Posted 13 June 2013 - 12:04 PM

I thought I'd show my little home, since I have a few Bibliocraft things in it.

(Click to view a bigger image)

First the main room with all my IC2 stuff in it, theres a few armor stands, some shelves and a couple display cases.
Posted Image

The other side of the room, two armor stands, one with elite realmite armor(DivineRPG, still trying to get enough realmite blocks for the legs at the moment), and the other has a full set of Azurite armor(Also from DivineRPG)
Posted Image

Closer view of the display cases, the left has a Scepter of Twilight(Twilight Forest), the right has a Scepter of Zombie Summoning(Twilight Forest)
Posted Image

The thaumcraft area of my house. To the left is a suit of Ender Armor(DivineRPG) on an armor stand, to the right are two armor stands and a Desk :D. One Armor stand has a full suit of Korma Armor(DivineRPG) and the other has an Incomplete set of Kraken Armor(DivineRPG, still getting the Kraken skins for the chestpiece and helmet)
Posted Image

A closer view of one of my shelves, mostly DivineRPG items, but theres a Redpower saw and sword, and a couple other things.
Posted Image

The Gregtech area of my house. Incomplete but has a few gregtech machines. Theres a couple armor stands there, IDK what armors to add to the armor stands.
Posted Image

A small area in my house, has a Desk, some chests and some mystcraft books. The door next to the desk leads to my Gregtech area.
Posted Image

I got a really good Reputation in a Mayan Village(From Millenaire), so I bought a house in the village, after one of the villagers got done building it I added a few armors on armor stands, armors are Leather, Steel(Railcraft), Thaumium(Thaumcraft), and Diamond.
Posted Image

And the front of my house, Yeah I have alot of solar panels, took me a while to get all of them, I put a full suit of Scorpion Armor(Mo Creatures) on an armor stand next to my nether portal. :P
Posted Image

Its not the best house, but Ive spent a month or two on it, Im satisfied. :)
Minecraft forum sigs suck balls, they are so restricted that you are better off without one.

#1288

laggfox
    laggfox

    Coal Miner

  • Members
  • 116 posts
  • Minecraft: cherrigoolash

Posted 13 June 2013 - 12:40 PM

Yay! i like how organized this makes me feel haha :D Posted Image
Posted Image<Please click my egg/dragon :3 >Posted Image

#1289

SomeMaineBrony
  • Location: Maine, United States
  • Minecraft: MuscleMan1234
  • Xbox:RavenholmZombie

Posted 13 June 2013 - 05:19 PM

I love this mod!

Can I use it in my public modpack?

"Also goes by the name SomeMaineBrony"

#1290

Nuchaz
    Nuchaz

    Iron Miner

  • Members
  • 280 posts
  • Location: North Florida

Posted 13 June 2013 - 07:52 PM

View PostAkitori, on 10 June 2013 - 01:14 AM, said:

Actually, i had a question. Is there anyway to make the text show up on the HUD instead? Kinda like thaumcraft's taint helmet thing.

I had thought about doing this in the beginning, but ran into some problems and then I realized how much better I liked the text poping up on the blocks. This has caused problems with optifine though for sure. From my understand there is some changes in the text rendering system for 1.6, so I don't plan to touch anything text related before then. That might change/fix any issues that have been had as well. So, I will take it from there after the next vanilla release and see how things work with optifine and go from there.

View Post9spice9, on 10 June 2013 - 03:37 PM, said:

Will you be adding some good looking chairs so that you could sit by your tables and desks?

I don't have any definitive plans for any chairs, but I haven't totally ruled out now ever doing one either. There is one chair that might happen eventually, but its pretty low on the list since it doesn't add anything useful, just pure aesthetic (I consider the player sitting purely aesthetic as well). As Ekacfeeb12 mentioned, Jammy's furnate mod is pretty good and we have that installed on our server. Sitting around in chairs together is a good laugh, I'll admit that. :)

View PostTheRGCV, on 12 June 2013 - 01:28 PM, said:

There's this one thing though: items in tool racks and such won't render in 3D when you're in Fast Textures and using the 3D option from optifine (which is for dropped items so yeah, that's obvious)..

Nuchaz, can you make it possible items on racks render in 3D as well for those who play in Fast instead of Fancy graphics?

I kind of wanted to add options, perhaps even config options, to turn on/off fancy/fast rendering for the different blocks. I haven't had any luck in making it work though. I am sure there is a way, I'm guessing I just haven't been able to put in enough time to get it figured out yet. ;) It would be even better if I could have an in game GUI for changing those kind of client-side only settings. I might look into that one day as well.

View PostGimgork, on 12 June 2013 - 02:45 PM, said:

I have a client crash, here is the crash report.

http://pastebin.com/mBagJHkD

I dont understand what it means "Duplicate Enhancement ID" and how to solve this problem. I know i have a bunch of mods installed, but i try to update the Better survival modpack for me and this is the last mod which is missing. Would be nice if someone can give me a solution for this crash.

View PostDanNetwalker, on 13 June 2013 - 07:35 AM, said:

Feature requests, if I may... maybe I'm asking for something I haven't read, so feel free to troll me back for being lazy.
  • I was looking at the new table system (wow! just... wow!) and I was thinking... could it be possible to place a minecraft map on the table, so that it can be seen (think of a battle field war map over a table in a war room)?
  • This one is dense. Any chance of a reloading IC2 armor when placed on the armor stand? Like making the stand to connect to the block it's over, so that it can be suplied with energy to recharge the armor, or something like that. There's some toys out there that could use it (IC2 nano armor, modular power suits, gravitation armor...).
  • I just love the new lamps. Should you have some spare time, could we get a smaller one when placed over a desk, so that it sits on a corner of the table? Think of small flexo instead of the big lamp.

Maps is a topic that has comes up from time to time. I really haven't had the time to look into maps, but I would like to do several cool things with maps and maybe just have a map themed update. I've had requests for map placement on the desk as well. The table would also be a great block to have a map. So yeah, I like that.

I think you might be the 3rd person to suggest an IC2 recharging stand. I do kind of want to do this too, I think it would be quite useful. So yeah, you might see this eventually too. ;)

Did you know if you place a lamp on a table and let it sit in the table inventory it will be a tiny lamp and it will still emit light. Though it doesn't sit in the corner, it still looks quite nice. :)
I kind of thought about tweaking the desk and adding a table-lamp slot, so if you add a lamp to that slot, it would show most likely replace the candle and render a lamp on the desk in a smaller size, so thats not to far off from what your asking, but I could make it compatible with any type of light block then maybe have the candle kind of the default look if the slot is empty. I might do something like this when I get some extra time.

View Postterra_ff6, on 13 June 2013 - 12:04 PM, said:

-snip-

Awesome home, thanks for sharing! :D

Posted Image


#1291

JonReed
    JonReed

    Obsidian Miner

  • Members
  • 1239 posts
  • Location: A cubic chunk within the sun.
  • Minecraft: JonReed

Posted 13 June 2013 - 09:47 PM

View PostDanNetwalker, on 13 June 2013 - 07:35 AM, said:

Feature requests, if I may... maybe I'm asking for something I haven't read, so feel free to troll me back for being lazy.
  • I was looking at the new table system (wow! just... wow!) and I was thinking... could it be possible to place a minecraft map on the table, so that it can be seen (think of a battle field war map over a table in a war room)?
  • This one is dense. Any chance of a reloading IC2 armor when placed on the armor stand? Like making the stand to connect to the block it's over, so that it can be suplied with energy to recharge the armor, or something like that. There's some toys out there that could use it (IC2 nano armor, modular power suits, gravitation armor...).
  • I just love the new lamps. Should you have some spare time, could we get a smaller one when placed over a desk, so that it sits on a corner of the table? Think of small flexo instead of the big lamp.

For now, if you are running FTB or have the Power Converters Mod installed, you can place a universal charger behind the armor stand to charge the armor.
There is a rare mythical button called "Search" that likes to answer questions; however, due to its nature, it often blends in with its surroundings so as to remain hidden.
Posted Image

#1292

anicet74
    anicet74

    Void Walker

  • Members
  • 1570 posts
  • Location: In a white and weird antichamber,trying to get out of it
  • Minecraft: Someone...

Posted 13 June 2013 - 11:43 PM

View PostNuchaz, on 13 June 2013 - 07:52 PM, said:

I don't have any definitive plans for any chairs, but I haven't totally ruled out now ever doing one either. There is one chair that might happen eventually, but its pretty low on the list since it doesn't add anything useful, just pure aesthetic (I consider the player sitting purely aesthetic as well). As Ekacfeeb12 mentioned, Jammy's furnate mod is pretty good and we have that installed on our server. Sitting around in chairs together is a good laugh, I'll admit that. Posted Image
I really hope you'll add chairs,since now we got tables,we need chairs
with chairs,I would be able to finish my library in my server city,I tottaly finished it,I only need chairs right now

I'd also like that you add a 3D model for books on tables,like on the desk,but maybee random (random colour,if it's open or closed,if it's a book pile...) and such as suggested,have a special slot for lamps in tables (not desk) inventories,that would be superb to make an office or a custom desk

Posted Image
English isn't my native language,if sometimes I'm doing errors or feeling rude because of something said incorectly,please tell me,that will help me to improve my english level

THANKS


#1293

Wookong
    Wookong

    Iron Miner

  • Members
  • 306 posts
  • Minecraft: Wookong

Posted 14 June 2013 - 06:10 PM

Hat Films have done a review of your mod, It's a really neat spotlight.



#1294

Lengry
    Lengry

    Out of the Water

  • Members
  • 8 posts
  • Location: Moscow
  • Minecraft: Lengry

Posted 14 June 2013 - 07:59 PM

Hello, my troubles seems to continue. I easily solved problem with ID's since it can be set through ini (for all who have this problem just keep changing it up or down by one until it works but not too high since there seems to be a limit of 256 ID's or similiar. 388 for example would not be recognized).
But now I seem to have client sided problem with this. Any time I use a client of Big Dig with Bibliocraft installed I can join my server and run around for 20 seconds until it inevitably starts to lag and minecraft goes in to freeze without a crash report forming.
The thing is it happens even if server DOESN'T have Bibliocraft installed (I did all variations with new world each time), as soon as I go in item spawning HUD and search for Bibliocraft items or just wait a little client just freezes over again.
Also if I don't use external server trying to generate world on internal server after it's done and tries to put me there game freezes immediately this time. Any further tries to spawn in a world result the same.
It just seems Bibliocraft making client go crazy with some resource problem that I can't even locate since no crash reports to be had.
Any idea as a creator? Anyone here had similiar problem?
I would love to play with this mod but it just doesn't want to work in my case.

#1295

Nomaxice
    Nomaxice

    Tree Puncher

  • Members
  • 22 posts
  • Location: At least, it's on Earth
  • Minecraft: Nomaxice

Posted 14 June 2013 - 08:59 PM

Just wondering....
Because you can save the books with the Typesetting table, it means that we are now able to share them, so, do one of you reading this have wrote books and shared them ?
Thanks if you anwser me.
(Yeah I know, I'm probably wasting your time with this com')

Anyway,
See ya later, MC guys !
See ya later, MC Lord !

#1296

korsanclan
  • Location: http://www.korsan-clan.com
  • Minecraft: korsanclan

Posted 15 June 2013 - 07:40 AM

View PostNuchaz, on 08 February 2013 - 05:58 AM, said:

Posted Image

06/04/2013 - Updated to V1.3.1! The enchantment update + the lighting update! Make enchanted plates for printing presses, fancy lamps, golden lanterns and more!

Thanks to ShabbyQuotient for making me this update video to show of the changes in 1.3 since the 1.2.0 release!





Whats time is CCTV finish and  in Mod  to download ????????
Posted Image

#1297

Cheez_Brgr99
  • Location: Behind You.
  • Minecraft: Chez_Brgr99
  • Xbox:N0 N4ME F0UND

Posted 15 June 2013 - 05:28 PM

Can you fix the way items look in show cases and tool racks with fast graphics?
Posted Image

#1298

enkryptor

Posted 15 June 2013 - 07:21 PM

Nuchaz, I've found a kind of incompatibility with Biomes'O'Plenty wood in recipes. Strangely enough, you can use slabs, but can NOT use it's planks.

Does BiblioCraft accept only vanilla planks as intended?
"Nothing is built upon rock: for all is built upon sand: but let each man build as if sand were rock".
(Jorge Luis Borges, Evangelio Apocrifo)

#1299

dontremb

Posted 15 June 2013 - 07:35 PM

I just wanted to say that I freaking love this mod.  These are the kinds of mods that are standard in any minecraft game I play.
Posted Image
(Redefining Multiplayer.  Click the banner to check it out.)

#1300

Nuchaz
    Nuchaz

    Iron Miner

  • Members
  • 280 posts
  • Location: North Florida

Posted 16 June 2013 - 04:43 AM

Thanks for more great comments everyone! :D


View PostLengry, on 14 June 2013 - 07:59 PM, said:

Hello, my troubles seems to continue. I easily solved problem with ID's since it can be set through ini (for all who have this problem just keep changing it up or down by one until it works but not too high since there seems to be a limit of 256 ID's or similiar. 388 for example would not be recognized).
But now I seem to have client sided problem with this. Any time I use a client of Big Dig with Bibliocraft installed I can join my server and run around for 20 seconds until it inevitably starts to lag and minecraft goes in to freeze without a crash report forming.
The thing is it happens even if server DOESN'T have Bibliocraft installed (I did all variations with new world each time), as soon as I go in item spawning HUD and search for Bibliocraft items or just wait a little client just freezes over again.
Also if I don't use external server trying to generate world on internal server after it's done and tries to put me there game freezes immediately this time. Any further tries to spawn in a world result the same.
It just seems Bibliocraft making client go crazy with some resource problem that I can't even locate since no crash reports to be had.
Any idea as a creator? Anyone here had similiar problem?
I would love to play with this mod but it just doesn't want to work in my case.

I am really at a loss as to what might be happening with you. I haven't experienced or heard of any similar problems with BiblioCraft. Without an error report there is really nothing I can do. All I can say is that as long as your forge is up to date and you have no id conflicts (which crash the game on startup) there should not be any problems ...

View PostNomaxice, on 14 June 2013 - 08:59 PM, said:

Just wondering....
Because you can save the books with the Typesetting table, it means that we are now able to share them, so, do one of you reading this have wrote books and shared them ?
Thanks if you anwser me.
(Yeah I know, I'm probably wasting your time with this com')

Anyway,
See ya later, MC guys !

This is something I am hoping to see more of. Posted Image I definitely support/encourage the sharing of books. I did find one thread where someone was working on a library and attempting to get people to help write books, that may of interest, check out the Great Mountain Librarythread.

If anyone has any collections of books they would like to share, please feel free to post links on this forum thread. Posted Image

View Postkorsanclan, on 15 June 2013 - 07:40 AM, said:

Whats time is CCTV finish and  in Mod  to download ????????

I uh, am not sure what you are talking about? I have no connection to the CCTV mod.


View PostCheez_Brgr99, on 15 June 2013 - 05:28 PM, said:

Can you fix the way items look in show cases and tool racks with fast graphics?

I am interested in making it so you can force fast or fancy graphics on things like that, but I haven't really found a way to make it work, so I am not sure if I can. Thats all that I can (possibly) really do as far as I know. So it's on the list, I haven't given up on the idea. Posted Image

View Postenkryptor, on 15 June 2013 - 07:21 PM, said:

Nuchaz, I've found a kind of incompatibility with Biomes'O'Plenty wood in recipes. Strangely enough, you can use slabs, but can NOT use it's planks.

Does Bibliocraft accept only vanilla planks as intended?

This is intended. This is so that the type of wood you use gives you a block made of that same type of wood. I am interested in adding support for Biomes o' plenty woods sometime in the future among a couple others that add wonderful woods. So eventually you may be able to use BoP planks and a shelf that looks of that color.The biggest hurdle is just the time it will take me to do all the textures, nothing technical stopping me. Posted Image

Posted Image