Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

Magic Bees: Magic themed bees for Forestry; The Successor to ThaumicBees

1.5.1 1.4.7 forestry ee3 thaumcraft 3 ars magica 1.5.2

  • Please log in to reply
870 replies to this topic

#601

Furball75
    Furball75

    Obsidian Miner

  • Members
  • 1445 posts

Posted 04 June 2013 - 09:57 PM

View PostEvilKittenz1999, on 04 June 2013 - 04:38 PM, said:

Using the latest version of forestry, error on startup: http://pastebin.com/ustayVD0

you need extrabees version 10  you have version 9 and it is what is really is causeing the crash , not thaumicbees itself . check binnies twitter for the v.10 link
Safer to lurk then to post and help

Register or log in to remove.

#602

harley9699

Posted 04 June 2013 - 10:32 PM

View PostSertas, on 04 June 2013 - 09:54 PM, said:

The OP states the latest version is for Forestry 2.2.4.x  and I've read that the mod has issues with Forestry 2.2.6.3 which is the latest version.  Has anyone tried it with the latest forestry and had no errors?
In all of the forums I've read, ThaumicBees is not yet compatible with the latest Forestry. I'm sure he'll get it as fast as he can.


Posted Image


#603

DrRedstoner
  • Location: New Zealand
  • Minecraft: DrRedstoner

Posted 05 June 2013 - 06:39 AM

Myst, is there any documentation on the Magic Bees mod?

Even brief descriptions of the worldgen bees would do.

Posted Image  
Build a noob a fire and he is warm for a day.

Set a noob on fire and you are warm for about five minutes, but it is much more satisfying


#604

MysteriousAges

Posted 05 June 2013 - 09:22 AM

I don't currently have the awakeagens to edit the OP reliably, so here: http://bit.ly/15zRYiZ

WARNING: If you're trying to port a world that had ThaumicBees in it BACK UP YOUR SAVE, then try using this configuration file: http://pastebin.com/Uvz0U5uN save it as MagicBees.cfg in your configs dir. If you changed the default Thaumic Bees IDs, then you MUST EDIT THE CONFIG, or your items WILL PROBABLY VANISH. Anyone who comes and complains that their items didn't port over will get laughed at. Mercilessly. By me. And possibly other people.

More in-depth instructions will be posted as soon as I'm less sleepy, but in the meantime, have Forestry 2.2.6.0 compatability. (:

#605

DrRedstoner
  • Location: New Zealand
  • Minecraft: DrRedstoner

Posted 05 June 2013 - 10:06 AM

I noticed DW20 had Magic Bees installed in his MFR spotlight. Is it on FC1 yet?

Unrelated but do you know why there are no changelogs for the last few Forge builds?

Posted Image  
Build a noob a fire and he is warm for a day.

Set a noob on fire and you are warm for about five minutes, but it is much more satisfying


#606

Arkenor
    Arkenor

    Lapis Lazuli Collector

  • Members
  • 959 posts

Posted 05 June 2013 - 11:46 AM

View PostMysteriousAges, on 05 June 2013 - 09:22 AM, said:

I don't currently have the awakeagens to edit the OP reliably, so here: http://bit.ly/15zRYiZ

WARNING: If you're trying to port a world that had ThaumicBees in it BACK UP YOUR SAVE, then try using this configuration file: http://pastebin.com/Uvz0U5uN save it as MagicBees.cfg in your configs dir. If you changed the default Thaumic Bees IDs, then you MUST EDIT THE CONFIG, or your items WILL PROBABLY VANISH. Anyone who comes and complains that their items didn't port over will get laughed at. Mercilessly. By me. And possibly other people.

More in-depth instructions will be posted as soon as I'm less sleepy, but in the meantime, have Forestry 2.2.6.0 compatability. (:

Your provided config worked great with my existing world. Everything seems to be running smoothly.

I haven't done the retro worldgen yet. Is there anything in the Overworld? I've not been to the nether or end yet anyway.

#607

DrRedstoner
  • Location: New Zealand
  • Minecraft: DrRedstoner

Posted 05 June 2013 - 11:56 AM

There are a few overworld hives. The Resonant (I think) hive is one of them.

Posted Image  
Build a noob a fire and he is warm for a day.

Set a noob on fire and you are warm for about five minutes, but it is much more satisfying


#608

Qwertygiy
    Qwertygiy

    Void Walker

  • Curse Premium
  • Curse Premium
  • 1692 posts
  • Location: That huge sandstone tower in that huge desert
  • Minecraft: Qwertygiy

Posted 05 June 2013 - 01:07 PM

View PostDrRedstoner, on 05 June 2013 - 11:56 AM, said:

There are a few overworld hives. The Resonant (I think) hive is one of them.

I've found Unusual Bees (yes, that's their name, just to make sure I'm clear) in the overworld with Magic Bees. So far I know nothing else :P
Upcoming TC4 Additional Aspects Addon -- give mod blocks aspect values! Want to help? Click and read!
KBI Enriched Gravel Mod -- sift out nuggets and chunks and make gravel useful! (Outdated)
Tinker's Construct Recovery Addon -- get back some of your half-used tool materials! (Outdated)

#609

FSMAcolyte

Posted 05 June 2013 - 01:10 PM

Do you run ThaumicBees and MagicBees together or separate? What's the difference?! There's no info anywhere at all.

#610

Arkenor
    Arkenor

    Lapis Lazuli Collector

  • Members
  • 959 posts

Posted 05 June 2013 - 01:13 PM

View PostFSMAcolyte, on 05 June 2013 - 01:10 PM, said:

Do you run ThaumicBees and MagicBees together or separate? What's the difference?! There's no info anywhere at all.

Magic Bees replaces Thaumic Bees.

#611

Calcifire3691

Posted 05 June 2013 - 02:35 PM

View PostQwertygiy, on 05 June 2013 - 01:07 PM, said:

I've found Unusual Bees (yes, that's their name, just to make sure I'm clear) in the overworld with Magic Bees. So far I know nothing else Posted Image
There are also Sorcerous Bees in blue and orange hives in hot, arid environments (eg deserts)

#612

tigerbird1
  • Location: The room with the Big Red Button...
  • Minecraft: tigerbird1
  • Xbox:tigerbird1

Posted 06 June 2013 - 12:13 AM

when i add magic bees to my minecraft instance i get a permgen error a few seconds after logging in to a world. then the screen says "shutting down internal server" for eternity(as far as i can tell). I recall from somewhere the permgen has to do with memory, and when i remove magic bees everything works fine. Anyone know a fix. Singleplayer btw.


EDIT: Never mind, it appears that it might be nei addons
Posted Image

#613

Arkenor
    Arkenor

    Lapis Lazuli Collector

  • Members
  • 959 posts

Posted 06 June 2013 - 12:18 AM

Retroactive generation worked beautifully (I think). Spotted some rather Egyptian-looking blue and gold hives in my desert as I ran through to "borrow" some hives from a village to get started properly on bee-breeding.

View Posttigerbird1, on 06 June 2013 - 12:13 AM, said:

when i add magic bees to my minecraft instance i get a permgen error a few seconds after logging in to a world. then the screen says "shutting down internal server" for eternity(as far as i can tell). I recall from somewhere the permgen has to do with memory, and when i remove magic bees everything works fine. Anyone know a fix. Singleplayer btw.

That sounds an awful lot like NEI or an NEI plugin devouring all your permgen memory. Do you start Minecraft through a bat file? If so, add this.

-XX:PermSize=256M -XX:MaxPermSize=512M


#614

tigerbird1
  • Location: The room with the Big Red Button...
  • Minecraft: tigerbird1
  • Xbox:tigerbird1

Posted 06 June 2013 - 12:22 AM

View PostArkenor, on 06 June 2013 - 12:18 AM, said:

That sounds an awful lot like NEI or an NEI plugin devouring all your permgen memory. Do you start Minecraft through a bat file? If so, add this.

-XX:PermSize=256M -XX:MaxPermSize=512M

i double click the icon. should i use a bat file instead?
Posted Image

#615

Arkenor
    Arkenor

    Lapis Lazuli Collector

  • Members
  • 959 posts

Posted 06 June 2013 - 12:26 AM

View Posttigerbird1, on 06 June 2013 - 12:22 AM, said:

i double click the icon. should i use a bat file instead?

If you're using mods, it's advisable. Mine is

javaw -Xmx4072m -Xms2000m -XX:PermSize=256M -XX:MaxPermSize=512M -jar "Minecraft.exe"

You might need to tweak that if you have less memory to play with. If Minecraft has been using default memory until now, you're about to see a serious performance boost!

#616

tigerbird1
  • Location: The room with the Big Red Button...
  • Minecraft: tigerbird1
  • Xbox:tigerbird1

Posted 06 June 2013 - 12:30 AM

View PostArkenor, on 06 June 2013 - 12:26 AM, said:

If you're using mods, it's advisable. Mine is

javaw -Xmx4072m -Xms2000m -XX:PermSize=256M -XX:MaxPermSize=512M -jar "Minecraft.exe"

You might need to tweak that if you have less memory to play with. If Minecraft has been using default memory until now, you're about to see a serious performance boost!

what/which directory is the "minecraft.exe" referring to? i'm on a mac so would i just change it to "minecraft.jar" or is it more complicated? In addition do i just make a .txt file, paste the line in, and change it to .bat?
Posted Image

#617

Arkenor
    Arkenor

    Lapis Lazuli Collector

  • Members
  • 959 posts

Posted 06 June 2013 - 12:35 AM

View Posttigerbird1, on 06 June 2013 - 12:30 AM, said:

what/which directory is the "minecraft.exe" referring to? i'm on a mac so would i just change it to "minecraft.jar" or is it more complicated? In addition do i just make a .txt file, paste the line in, and change it to .bat?

Oh. Gah, I'm afraid I have no idea what differences there are on the mac. Minecraft.exe for me is the launcher. So whatever it is that you click to get that.

I have NO IDEA if that bat file I pasted is a good idea on a mac. But you need to raise your permgen memory up somehow, so do give it a try.

And on a PC, a bat file is indeed just a txt file with the bat extension.

#618

tigerbird1
  • Location: The room with the Big Red Button...
  • Minecraft: tigerbird1
  • Xbox:tigerbird1

Posted 06 June 2013 - 12:38 AM

View PostArkenor, on 06 June 2013 - 12:35 AM, said:

Oh. Gah, I'm afraid I have no idea what differences there are on the mac. Minecraft.exe for me is the launcher. So whatever it is that you click to get that.

I have NO IDEA if that bat file I pasted is a good idea on a mac. But you need to raise your permgen memory up somehow, so do give it a try.

And on a PC, a bat file is indeed just a txt file with the bat extension.

okay thanks for the help. I'll give it a try. (in case you need to help someone else who is on a mac, the launcher is .app on a mac)

EDIT: nope failure after multiple tweaks/tries. However using a similar idea, i was able to find this, which ACTUALLY will start minecraft:

http://www.minecraft...dows-linux-mac/

Will post another edit if it fixes the problem or not.

EDIT 2: Apparently, i only delays the "Crash" and now there isn't even a log report, let alone a crash log. I'm stumped.
Posted Image

#619

bogatyr_n
    bogatyr_n

    The Meaning of Life, the Universe, and Everything...

  • Members
  • 42 posts

Posted 06 June 2013 - 02:11 AM

The latest Extra Bees preview (13) still freaks out (and maybe in addition to Magic Bees), just a heads up.

Spoiler:


#620

DrRedstoner
  • Location: New Zealand
  • Minecraft: DrRedstoner

Posted 06 June 2013 - 06:28 AM

wow.

Mysterious, I think your hives spawn a tad too often
Posted Image

There are 6 in this one screenshot.

Posted Image  
Build a noob a fire and he is warm for a day.

Set a noob on fire and you are warm for about five minutes, but it is much more satisfying