Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

[1.6.4][SSP/SMP/LAN][FORGE] Traincraft 4.1.4.

traincraft forge smp trains zeppelins spitfire4466 mrbrutal 1.6.2.

  • Please log in to reply
2168 replies to this topic

#781

Mrbrutal
  • Location: Slovenia

Posted 16 May 2013 - 08:44 PM

Hotfix released!

Re-download from the OP or blog to get the updated version.

Fixes:
+ Fixed crafting with OreDictionary items
+ Fixed achievement naming
+ Fixed ore spawning
+ Fixed track builder id NPE
- Removed texture preloads (Deprecated as of 1.5)

Posted Image


Register or log in to remove.

#782

bigeaspk
    bigeaspk

    Zombie Killer

  • Members
  • 213 posts

Posted 16 May 2013 - 09:22 PM

View Postbigeaspk, on 04 May 2013 - 09:45 PM, said:

Could you add something like an Admin Fuel Tank that has unlimited fuel? It would be useful for server owners (like me, though it's only a small server) to have a railway transport system around the server without having to refuel the train when it runs out.
Sorry for re-posting, I just want to know if you could add it or not. Thank you so much for the update btw!
[Error 404 could not be found]

#783

darkvoid
    darkvoid

    Out of the Water

  • Members
  • 9 posts

Posted 16 May 2013 - 09:30 PM

View PostMrbrutal, on 16 May 2013 - 06:05 PM, said:

You are the only one still using the old broken one.


I'm using the latest version for 1.4.7: TC v3.1.13_030, should I use v3.1.13_010?

#784

chrisbooey

Posted 17 May 2013 - 02:23 AM

V 1.5.1: I open my world and it keeps crashing as I load the world
Spoiler:


#785

sss
    sss

    Diamond Miner

  • Members
  • 719 posts
  • Location: Canada
  • Minecraft: sss

Posted 17 May 2013 - 03:20 AM

I added coal to my first steam engine, and um
Posted Image
Posted Image

#786

SpaceKGreen

Posted 17 May 2013 - 03:39 AM

Minecraft version 1.5.1, just downloaded the hotfix, tried to start up Minecraft, and got this.

Spoiler: Crashlog

Posted Image

Because ponies.


#787

mynamedotorgdotcom
  • Minecraft: elcarien

Posted 17 May 2013 - 04:59 AM

when I play the world loads but I can't go into the trains or passenger carts, I'm playing on 1.5.2?

Edit:
I fixed it but now I can't access the train inventory?
Please help this egg hatch=D Posted ImageIf you want to see all my eggs and dragons then click this link thanks =Dhttp://dragcave.net/user/elcarien

#788

Parmenides

Posted 17 May 2013 - 05:48 AM

View PostMrbrutal, on 16 May 2013 - 06:05 PM, said:

This does not give any impression it is Traincraft's fault. Sorry.



First thing, there's two things in Minecraft. Entity IDs and Block/Item IDs, it's not apparent of which you are referring because to my knowledge you can't just change Entity IDs on the fly. And further more i'm not seeing where you're aming with that solve you presented.



You are the only one still using the old broken one.



Could you maybe explain in detail what you were doing when it crashed so I can reproduce it?

I heard about this sorry but I by  myself dont know how to implement this. But in fact traincraft uses a lot of entity Id's and in combination with other mods a 255 limitation should be a real problem.

"
Modders should adapt to the new Forge way of registering entities, Atmosmobs or Primitive Mobs looks like a good example to follow."
.Thats what I read on this topic
Atmosmobs had a lot of problems from my own experience with entity id's running out and conflicting with other mods but they managed somehow to solve it.

#789

Spitfire4466
  • Location: Switzerland
  • Minecraft: spitfire4466

Posted 17 May 2013 - 07:13 AM

View Postsss, on 17 May 2013 - 03:20 AM, said:

I added coal to my first steam engine, and um
Spoiler:

Read the Traincraft Guide before posting! you must add water, otherwise your loco will hoverheat and blow

View PostSpaceKGreen, on 17 May 2013 - 03:39 AM, said:

Minecraft version 1.5.1, just downloaded the hotfix, tried to start up Minecraft, and got this.

Spoiler: Crashlog
This is weird, install latest forge for 1.5.1: 7.7.2.682
Posted Image
Photography website: www.srphoto.ch  Twitter: @Spitfire4466

#790

Carnaxus

Posted 17 May 2013 - 07:45 AM

Searching (rather desperately) for a Traincraft server...anyone?
Posted Image

#791

modpir8king

Posted 17 May 2013 - 10:19 AM

There is some sort of conflict between this mod and dartcraft but I am unable to work out which side its on.  

http://pastebin.com/dzisM7Th

#792

Fabelwesen

Posted 17 May 2013 - 10:23 AM

I really wish I could get this to work with TerraFirmaCraft. That mod is really lacking some bits and bobs. I don't enjoy mining THAT much unless there's some purpose other than finding the next tier of ore, but my mates do. I enjoy the building and I like playing with them, but having access to these trains would make it so much more fun :). I can't make TFC and Traincraft 4 play nice together. Minecraft keeps throwing an ArrayIndexOutOfBoundsException in TFC.Items.ItemTerraBlock whatever that means.

Just posting here in case the author could possibly suggest what could be wrong. I can provide the entire log once I get home from work if anyone thinks it would help. It's Minecraft 1.5.1 with Traincraft 4, TFC Universal B76 Hotfix 18, and no other mods. Oh, and Forge 7.7.2.679. (TFC as installed by TFCLauncher.jar). I realize these mods are both extensive but if it was possible to make them work together it'd make my day. I'd even be happy if I had to spawn the materials myself as long as I could play with the guys :).

#793

SpaceKGreen

Posted 17 May 2013 - 11:10 AM

View PostSpitfire4466, on 17 May 2013 - 07:13 AM, said:

This is weird, install latest forge for 1.5.1: 7.7.2.682

That worked.  Minecraft started right up and my world loaded just fine.  Thanks.

I'm not sure if that was the only cause, but the "required version of Forge" under downloads might need to be updated.


On another note, Railcraft recently added its own steam locomotives, and a set of tracks meant for them, such as one that changes their current speed setting, and one that switches it between running, idle, and shutdown.  Seeing as Railcraft and Traincraft go hand in hand with each other, are the Traincraft locomotives compatible with Railcraft's control tracks?  Or are there plans to make them compatible?

Also, I tried placing a steam locomotive; the first time I somehow managed to place 3 at once, giving me some trouble getting out until I figured out what happened, and the second time, I had some issues finding the hitbox and dug up a chunk of track.

Also need to remap my controls, the current ones are taken up by Rei's minimap.  :P

Posted Image

Because ponies.


#794

Toten
    Toten

    Tree Puncher

  • Members
  • 25 posts

Posted 17 May 2013 - 01:08 PM

A bug report, Placing the Open Hearth Furnace then activating it causes my entire server to break.
running:
CustomMobSpawner 1.12.5
DrZharks MoCreatures Mod v5.1.5
traincraft-4.0.0_032
twilightforest-1.17.2
incase that helps

Spoiler:


#795

Spitfire4466
  • Location: Switzerland
  • Minecraft: spitfire4466

Posted 17 May 2013 - 01:39 PM

View PostFabelwesen, on 17 May 2013 - 10:23 AM, said:

I really wish I could get this to work with TerraFirmaCraft. That mod is really lacking some bits and bobs. I don't enjoy mining THAT much unless there's some purpose other than finding the next tier of ore, but my mates do. I enjoy the building and I like playing with them, but having access to these trains would make it so much more fun Posted Image. I can't make TFC and Traincraft 4 play nice together. Minecraft keeps throwing an ArrayIndexOutOfBoundsException in TFC.Items.ItemTerraBlock whatever that means.
Spoiler:
When does the crash occur?
Are you running latest version of Traincraft?

View PostSpaceKGreen, on 17 May 2013 - 11:10 AM, said:

That worked.  Minecraft started right up and my world loaded just fine.  Thanks.

I'm not sure if that was the only cause, but the "required version of Forge" under downloads might need to be updated.


On another note, Railcraft recently added its own steam locomotives, and a set of tracks meant for them, such as one that changes their current speed setting, and one that switches it between running, idle, and shutdown.  Seeing as Railcraft and Traincraft go hand in hand with each other, are the Traincraft locomotives compatible with Railcraft's control tracks?  Or are there plans to make them compatible?

Also, I tried placing a steam locomotive; the first time I somehow managed to place 3 at once, giving me some trouble getting out until I figured out what happened, and the second time, I had some issues finding the hitbox and dug up a chunk of track.

Also need to remap my controls, the current ones are taken up by Rei's minimap.  Posted Image

No they won't be compatible. This is why TC adds its own tracks which it seems you haven't noticed...
TC locomotive speed controller
TC locomotive holding track
...


View PostToten, on 17 May 2013 - 01:08 PM, said:

A bug report, Placing the Open Hearth Furnace then activating it causes my entire server to break.
running:
CustomMobSpawner 1.12.5
DrZharks MoCreatures Mod v5.1.5
traincraft-4.0.0_032
twilightforest-1.17.2
incase that helps

Spoiler:

Thanks we will look into that
Posted Image
Photography website: www.srphoto.ch  Twitter: @Spitfire4466

#796

anicet74
    anicet74

    Void Walker

  • Members
  • 1583 posts
  • Location: In a white and weird antichamber,trying to get out of it
  • Minecraft: Someone...

Posted 17 May 2013 - 03:10 PM

just a question : where is high speed train?
if it's one of the trains you removed,do you plan to add it back (maybee with a better model) ?

Posted Image
English isn't my native language,if sometimes I'm doing errors or feeling rude because of something said incorectly,please tell me,that will help me to improve my english level

THANKS


#797

monchyp11

Posted 17 May 2013 - 06:31 PM

Hey great work on this mod i love it, i ran into a couple bugs

- some missing textures, ie. plastic, track builder
- while browsing the ingame guide the game crashes when i get to the train recipes
- i still get the error for the achievements, i can play by deleting the stats files

if someone could post the new train recipes would be great

thank you!

#798

Carnaxus

Posted 17 May 2013 - 07:20 PM

View PostCarnaxus, on 17 May 2013 - 07:45 AM, said:

Searching (rather desperately) for a Traincraft server...anyone?

*Cough*
Posted Image

#799

Nadaur
    Nadaur

    Carpenter

  • Members
  • 49 posts
  • Location: Ontario, Canada
  • Minecraft: Nadaur

Posted 17 May 2013 - 08:04 PM

I have waited for this mod for months to be updated..! now it's here! yay!!
~now downloading! :)
Posted Image

#800

Toten
    Toten

    Tree Puncher

  • Members
  • 25 posts

Posted 17 May 2013 - 09:49 PM

Loading diesel into a tank wagon I don't get a empty fuel canister back, a bug?