Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

[1.7.2/1.7.4/1.7.5]Shaders Mod v2.3.12 (updated by karyonix)

shaders glsl 1.7.2 1.7.4 1.7.5

  • Please log in to reply
7124 replies to this topic

#4421

lvlup
    lvlup

    Tree Puncher

  • Members
  • 19 posts

Posted 22 September 2013 - 10:33 PM

View Postkaryonix, on 30 October 2012 - 03:43 PM, said:

Old Releases
  • ShadersMod (modified by karyonix) 1.46
    ShadersMod-mc1.5.2-ofud3-1.46 for Minecraft 1.5.2 OptiFine HD Ultra D3
    Release note
    - Update for new texture implementation in Minecraft 1.5
    - texturename_n.png = normal map
    - texturename_s.png = specular map
    - texture and its normal map and specular map must have the same number of pixels.

just wondering, is this the only version of Shadermod released/available for MC 1.5.2?
thanks thnx!

Register or log in to remove.

#4422

HurricaneNathanMC
  • Location: United States (Eastern)
  • Minecraft: Hurricane_Nathan

Posted 23 September 2013 - 12:35 AM

All of the shaders here are awesome!  (I just wish that Sonic Ether's would work on my laptop Posted Image )
I ♥ bagels!  ☺

#4423

karyonix
    karyonix

    Redstone Miner

  • Members
  • 534 posts
  • Location: Thailand
  • Minecraft: karyonix

Posted 23 September 2013 - 01:14 AM

View Postlvlup, on 22 September 2013 - 09:44 PM, said:



Was curious if the latest Beta17 of Shadermod fixed that algorithm?
If yes, does that mean the mods Johnny mentioned above are compatible now?
Minecraft 1.6 use a different texture system. Texture code from 1.5 are not used in 1.6.
Their 1.6 version may be compatible.

View Postlvlup, on 22 September 2013 - 10:33 PM, said:



just wondering, is this the only version of Shadermod released/available for MC 1.5.2?
thanks thnx!
There are preview v1.45.2, release v1.46 from me and another release v2.0 from Sonic Ether.
After the version for mc1.6 is stable if I have enough time I may backport it for mc1.5.2 .

#4424

raz04
    raz04

    Out of the Water

  • Members
  • 9 posts

Posted 23 September 2013 - 04:12 AM

Aw.....
1.6.2 worked for me.
1.6.4 : Nah. It did not work.
I installed these mods in order:
1. Forge (1.6.4)
2. Optifine (1.6.4)
3. Shaders (1.6.2)
I don't know why it did not work. It did not give an error log either.

#4425

karyonix
    karyonix

    Redstone Miner

  • Members
  • 534 posts
  • Location: Thailand
  • Minecraft: karyonix

Posted 23 September 2013 - 04:38 AM

View Postraz04, on 23 September 2013 - 04:12 AM, said:

Aw.....
1.6.2 worked for me.
1.6.4 : Nah. It did not work.
I installed these mods in order:
1. Forge (1.6.4)
2. Optifine (1.6.4)
3. Shaders (1.6.2)
I don't know why it did not work. It did not give an error log either.
I can't run Optifine Preview C4 with Forge or FML in 1.6.4, even without ShadersMod.
Forge with ShadersMod can run without Optifine.
So it's Forge or FML + Optifine incompatibility.
Edit profile and set launcher visibility to keep launcher open to see console log.

#4426

ieatkittins
  • Location: Phoenix Arizona, U.S.A
  • Minecraft: Ieatkittins
  • Xbox:Dc Iz 2 legit

Posted 23 September 2013 - 04:59 AM

gettin same problem here!

#4427

iSimilaXi
  • Minecraft: iSimilaXi

Posted 23 September 2013 - 05:02 AM

View Postieatkittins, on 23 September 2013 - 04:59 AM, said:

gettin same problem here!
lolwat
what problem? and please take a screenshot.

#4428

MrMeep_x3
  • Location: My Home :3
  • Minecraft: iTouch27
  • Xbox:Nope :/

Posted 23 September 2013 - 06:47 AM

View Postchocapic13, on 22 September 2013 - 04:29 PM, said:

I'm working on a quite cool cool lens effect! The little problem is that lens pattern looks "stuck" to the camera :/
Posted Image
awesome work :)!!

View PostSuporeMaster, on 22 September 2013 - 04:16 PM, said:


Why are you using such an outdated version?
i'm playing very much with SEUS v09 Test5A. I love the old godrays...
Posted Image

#4429

Synthlight

Posted 23 September 2013 - 09:57 AM

Hi since updating to minecraft 1.6.4 I have gotten the Shaders mod to work but not with optifine. (Is it compatible?)
Also I have also noticed that I can see the chunk borders in the water that were not previously there in 1.6.2
Any input would be appreciated.
Thanks Posted Image
NOTE: This is copied off the SEUS/GLSL Shaders Thread

#4430

Azratu
    Azratu

    Tree Puncher

  • Members
  • 24 posts

Posted 23 September 2013 - 10:54 AM

View PostSynthlight, on 23 September 2013 - 09:57 AM, said:

Hi since updating to minecraft 1.6.4 I have gotten the Shaders mod to work but not with optifine. (Is it compatible?)
Also I have also noticed that I can see the chunk borders in the water that were not previously there in 1.6.2
Any input would be appreciated.
Thanks Posted Image
NOTE: This is copied off the SEUS/GLSL Shaders Thread

I tried yesterday and it worked, but it wasn't working with Magic Launcher, you Need to use the Manual way with the classic launcher.
Posted Image
WIP 128x 64x, SEUS support, Mod support in the pipeline TEKKIT, FTB, the more support the more mods!

#4431

z1nthos
    z1nthos

    Tree Puncher

  • Members
  • 12 posts

Posted 23 September 2013 - 11:51 AM

View PostSuporeMaster, on 22 September 2013 - 04:16 PM, said:

Why are you using such an outdated version?
Because i love this pack :D
I cant find better than this for me
i would be happy if someone could help

#4432

Le_Wild
    Le_Wild

    Stone Miner

  • Members
  • 99 posts

Posted 23 September 2013 - 12:35 PM

View Postchocapic13, on 22 September 2013 - 04:29 PM, said:

I'm working on a quite cool cool lens effect! The little problem is that lens pattern looks "stuck" to the camera :/
Posted Image

ermeowherg dat's awesome :3
I'm a helpful cat. :3

#4433

karyonix
    karyonix

    Redstone Miner

  • Members
  • 534 posts
  • Location: Thailand
  • Minecraft: karyonix

Posted 23 September 2013 - 12:44 PM

View PostSynthlight, on 23 September 2013 - 09:57 AM, said:

Hi since updating to minecraft 1.6.4 I have gotten the Shaders mod to work but not with optifine. (Is it compatible?)
ShadersMod works in 1.6.4.  
But Optifine 1.6.4 C4 Preview does not work with FML/Forge.  You will have to wait for Optifine update.

View PostSynthlight, on 23 September 2013 - 09:57 AM, said:

Also I have also noticed that I can see the chunk borders in the water that were not previously there in 1.6.2
Some shaderpacks terrain animation depend on Optifine's way of sending coordinate.  Without Optifine, they have this render glitch.
Some shaderpacks do not have this dependency.



shaderpack bump-shadow-waving-0.9.7 released
Fixed AMD compatibility.
Fixed POM border glitch when mipmap is enabled.
Underwater shading is still incompleted.

#4434

JonnyBrando
    JonnyBrando

    Lapis Lazuli Collector

  • Members
  • 1074 posts
  • Location: Ontario, Canada

Posted 23 September 2013 - 05:14 PM

Karyonix:

View PostWadu436, on 23 September 2013 - 04:20 PM, said:

I used the 1.6.4 optifine Ultra C4 preview + Minecraftforge 880

If you want ill take a screenshot of the optifine menu with in the background shaders Posted Image

EDIT: I put the optifine files in the .jar

Can you enlighten us as to what kind of problems one may see loading OF as a coremod, rather than a forge mod in 1.6.2/4?

I know GLSL was designed to have OF as a forge mod, along side GLSL -- not having OF integrated directly into MC/Forge itself.

I snagged this from the SEUS thread, some one thought he'd be a smarty-pants :P.

I just warned him we can't support him, and don't know what side-effects he might incur because he did not follow the installation instructions properly.

EDIT: When I say 'coremod' I don't mean the old 1.5.2 'coremod' deal, I mean manually embedded into the MC/Forge JAR directly.

My archive of Optifine and GLSL Shaders releases:

https://www.dropbox.com/


#4435

Liping
    Liping

    Tree Puncher

  • Members
  • 25 posts

Posted 23 September 2013 - 06:34 PM

View PostDA3DSOUL, on 22 September 2013 - 09:57 PM, said:

to install the code, open the SEUS zip and extract it, go to the composite.vsh file and edit as instructed
Doesn't seems to work. Did I do something wrong here?
ihttp://pastebin.com/sD0jQMtq

#4436

JonnyBrando
    JonnyBrando

    Lapis Lazuli Collector

  • Members
  • 1074 posts
  • Location: Ontario, Canada

Posted 23 September 2013 - 07:02 PM

View PostLiping, on 23 September 2013 - 06:34 PM, said:

Doesn't seems to work. Did I do something wrong here?
ihttp://pastebin.com/sD0jQMtq

From what I read, and understand, you need to do some more serious editing of the composite.vsh file.

You need to declare a variable (sunangle), and then add the code he posted after the line 'texcoord = gl_MultiTexCoord0;'.

Then you need to basically search through everything after the line 'void main() {' to replace 'worldTime' with 'scaledTime'.

(INSERT)EDIT: Oh, actually, there's only 3 of them you need to change in there, don't edit the 'uniform int worldTime;' line, just everything after that.

It's not just 'drag and drop' some code in and be done ... not as easy as all of the other changes posted on this thread so far.

Don't get me wrong, not super hard either, just take your time and be careful what your editing. You can always re-download and restart as well ;).

My archive of Optifine and GLSL Shaders releases:

https://www.dropbox.com/


#4437

karyonix
    karyonix

    Redstone Miner

  • Members
  • 534 posts
  • Location: Thailand
  • Minecraft: karyonix

Posted 23 September 2013 - 07:32 PM

View PostJonnyBrando, on 23 September 2013 - 05:14 PM, said:

Karyonix: Can you enlighten us as to what kind of problems one may see loading OF as a coremod, rather than a forge mod in 1.6.2/4? I know GLSL was designed to have OF as a forge mod, along side GLSL -- not having OF integrated directly into MC/Forge itself. I snagged this from the SEUS thread, some one thought he'd be a smarty-pants :P. I just warned him we can't support him, and don't know what side-effects he might incur because he did not follow the installation instructions properly. EDIT: When I say 'coremod' I don't mean the old 1.5.2 'coremod' deal, I mean manually embedded into the MC/Forge JAR directly.
Embedded in version jar or load from forge, I think it will not make any difference to ShadersMod.

Read this twitter conversation about Forge+Optifine issue.
https://twitter.com/...177585624408064
I think they are working on it.

#4438

UK_Legend
  • Location: UK
  • Minecraft: xUK_Legendx

Posted 23 September 2013 - 07:33 PM

View Postmsz1261, on 21 September 2013 - 05:58 PM, said:

This was a shader mod issue.  Fixed with Beta17.



The clouds aren't default, and not from Optifine.   My favorite resource backs or Misa and Photo Realism, but the clouds like look that good.

It looks like default resource back with one of SEUS's dev versions that add volumetric clouds

#4439

JonnyBrando
    JonnyBrando

    Lapis Lazuli Collector

  • Members
  • 1074 posts
  • Location: Ontario, Canada

Posted 23 September 2013 - 08:09 PM

View Postkaryonix, on 23 September 2013 - 07:32 PM, said:

Embedded in version jar or load from forge, I think it will not make any difference to ShadersMod.

Read this twitter conversation about Forge+Optifine issue.
https://twitter.com/...177585624408064
I think they are working on it.

Thx for the update, Karyonix :)!

My archive of Optifine and GLSL Shaders releases:

https://www.dropbox.com/


#4440

DarkDVicious

Posted 23 September 2013 - 08:25 PM

View PostDarkDVicious, on 18 September 2013 - 09:47 PM, said:


View PostDarkDVicious, on 18 September 2013 - 04:12 PM, said:

i'm having an issue with v14. if i use optifine with it, my fps start to drop till 0 after a few seconds on map. without optifine i'm having stable 20-30 fps. if i use a older version (like v9) i can play with 40-60 fps.

i tried a few diferent shaders packs and ressource packs, from ultra to lite and it happens with all.


forge - 859
optifine - ultra c4
nvidia drivers 314.22

UPDATE:
still happening with new version 15

the problem still persists, using optifine + shaders mod uses all the allocated memory from minecraft. like a said before after a few seconds/minutes all allocated memory is in use and minecraft runs at 0-1 fps, crashing after awhile ( not enough memory error), even when i allocted 6gb to minecraft.

edit:
already tried in a Minecraft 1.6.2 clean install.
same thing

Portuguese Team

Posted Image