Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

Crash and lag after a few minutes


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1

adamcapps08

Posted 19 October 2012 - 03:47 AM

I have this exact same problem.  Specs are   I7 3.4 ghz, nvidia 460, 24 GB DDR3 1600 Ram

I never had this problem until I had to reformat my hard drive when I got my new I7 processor.  The only connection I can think of given this information is that it doesn't like I7 CPU's, but that would be silly, and I know for a fact that other friends of mine play with I7 CPUs with no problem.

Please help us fix this problem.

Register or log in to remove.

#2

Berwout
    Berwout

    Nether Resident

  • Members
  • 2440 posts
  • Location: The Netherlands
  • Minecraft: AngelsDustz

Posted 19 October 2012 - 08:18 AM

Yeah, I've no idea what's wrong can you explain it a bit more please?




-Then I head to bed for now Z.z-
Got my GTS 450 running at 900 MHz core (http://www.ozone3d.n...0.php?id=114106)
[Computer Specifications]

#3

diamond_rake
  • Location: Not the Roosterteeth office :(
  • Xbox:Sucks

Posted 19 October 2012 - 05:45 PM

Try running on normal distance rendering
Please post specs for your machine. Or a DXDIag would be awesome

#4

Tedster
    Tedster

    Blaze Extinguisher

  • Members
  • 4591 posts

Posted 19 October 2012 - 07:45 PM

Are ALL of your drivers up to date? From the manufacturers? I think it's worth checking FROM the websites of the companies that actually made the component instead of Windows Update.

What else could it be...
Were you running with any mods before you re-installed? They could've included Optifine which would've boosted your FPS. But I don't see that happening on a 460.

Try using the Magic Launcher and launch Minecraft from there.

Yet another thing might be your version of Java/Windows. If you have a 64-bit CPU, you would be best with 64-bit Windows. 64-bit Windows=64-bit Java.

The last thing to consider: You're using your i7's integrated graphics instead of your GTX 460, which would be an insane slowdown on such a good system.
I used to be a Support Guru, but then ran out of time. I have more time now, but I'll only make the occasional helpful post.

#5

cyndasaur

Posted 27 November 2012 - 06:02 AM

A year now and I can say that after upgrading my system it fixed itself.

Edited by cyndasaur, 04 May 2013 - 11:14 AM.

The mods can't take my "Advanced Humor".
My Steam Name is cyndasaur,not the one from uk.