Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

[3.1.2] How to set-up a Tekkit server!


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1

andyman15

Posted 30 September 2012 - 01:08 PM

So, i decied to make a Tekkit server for me and my friends. So downloaded it from the site and lauched the .bat file, it came up with and error:

'java' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.'

After looking through lots of youtube vids, none held my answer!

I went under my program files and my Java wasn't there! It was under Program Files (x86) and the launch.bat couldn't find it.

after messing around it with the launcher when i copied my bukkit laucher coding from my normal server to the tekkit folder, launcher.bat, edited it, typed:

@ECHO OFF
IF /I "%PROCESSOR_ARCHITECTURE:~-2%"­=="64" "%ProgramFiles(x86)%\Java\jre7­\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1024M -jar "Tekkit.jar"
IF /I "%PROCESSOR_ARCHITECTURE:~-2%"­=="86" java -Xincgc -Xmx1024M -jar "Tekkit.jar"
PAUSE

If you are using Java 6 then change it to:

@ECHO OFF
IF /I "%PROCESSOR_ARCHITECTURE:~-2%"=="64" "%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1024M -jar "Tekkit.jar"
IF /I "%PROCESSOR_ARCHITECTURE:~-2%"=="86"  java -Xincgc -Xmx1024M -jar "Tekkit.jar"
PAUSE

Most youtube vids never menitioned this, so here is my help!

andyjk15

Register or log in to remove.

#2

AllMyr
    AllMyr

    Stone Miner

  • Members
  • 98 posts
  • Minecraft: Allmyr

Posted 02 October 2012 - 08:39 PM

I've never had that error when creating a tekkit server

Posted Image


#3

EuroRed
    EuroRed

    Carpenter

  • Members
  • 66 posts
  • Location: Estonia/Rakvere
  • Minecraft: EuroRed

Posted 05 October 2012 - 06:36 PM

Now someone make a tutorial how to add the Crafting Table lll mod to Tekkit Multiplayer :)
It really makes things easier :D
Posted Image

#4

Portalboy
  • Minecraft: Portalboy

Posted 26 October 2012 - 12:32 AM

Thats fantastic and all but how do you get tekkit 1.3.2 CLIENT? It's not in the launcher! >:\

P.S. This error only happens when you run a tekkit server on a x64 operating system, It's looking for java in Program files when its in Program files(x86).

And AllMyr, This isnt the place for you then.
We are the Darkfoot Indians...
You will never see us coming... until your gone...

#5

webrosc
    webrosc

    Kitty Moderator

  • Sectional Moderator
  • 8033 posts
  • Location: South West England
  • Minecraft: webrosc

Posted 26 October 2012 - 12:47 AM

View PostPortalboy, on 26 October 2012 - 12:32 AM, said:

Thats fantastic and all but how do you get tekkit 1.3.2 CLIENT? It's not in the launcher! >:\

P.S. This error only happens when you run a tekkit server on a x64 operating system, It's looking for java in Program files when its in Program files(x86).

And AllMyr, This isnt the place for you then.

Tekkit still isn't 1.3.2 updated
I would suggest looking into this, they are hoping to get a 1.3.2 version out soon, and as the mod devs are working with slowpoke  on the pack it will be updated as often as needed, and it has alot more mods than tekkit does http://www.minecraft...b-the-mod-pack/

#6

minecraftdevil12

Posted 19 November 2012 - 10:53 PM

i can help all you need to do is make a new folder then paste the tekkit server files inside and then double click launch bat and there is your server

#7

Alien67
    Alien67

    Stone Miner

  • Members
  • 96 posts
  • Location: New Zealand
  • Minecraft: alien67

Posted 23 November 2012 - 07:27 AM

Sorry, I am not very good at programing (or understanding programing)... but when you say that you messed around with it and the launcher when you copiedyour bukkit coding from your normal server, are you saying you had VANILLA server files?

P.S. This is my first server and it is frustrating me. Posted Image
Posted Image

#8

Alien67
    Alien67

    Stone Miner

  • Members
  • 96 posts
  • Location: New Zealand
  • Minecraft: alien67

Posted 23 November 2012 - 07:33 AM

Heres how much of a noob I am: Thinking it would work, I copied and pasted Java from program files (x86) to program files. Then I deleted it from the (x86) one. It said a fatal exception had occured and that it didn't have nough heap space? so I reversed what I did and now it's the same old "Not operable" message. :( Help!
Posted Image

#9

Alien67
    Alien67

    Stone Miner

  • Members
  • 96 posts
  • Location: New Zealand
  • Minecraft: alien67

Posted 24 November 2012 - 02:04 AM

How long till someone posts!?
Posted Image

#10

Warfar
    Warfar

    Iron Miner

  • Members
  • 289 posts

Posted 18 December 2012 - 03:27 AM

View PostAlien67, on 24 November 2012 - 02:04 AM, said:

How long till someone posts!?
reinstall java
Posted Image
:(

#11

Alien67
    Alien67

    Stone Miner

  • Members
  • 96 posts
  • Location: New Zealand
  • Minecraft: alien67

Posted 05 January 2013 - 05:56 AM

I have updated java to the latest, are you saying I have to delete it and re-download it??? Dangit
Posted Image

#12

Alien67
    Alien67

    Stone Miner

  • Members
  • 96 posts
  • Location: New Zealand
  • Minecraft: alien67

Posted 10 January 2013 - 06:07 AM

Does this work wih vanilla servers as well?
Posted Image

#13

nyxar3212

Posted 29 January 2013 - 08:11 PM

View PostPortalboy, on 26 October 2012 - 12:32 AM, said:

Thats fantastic and all but how do you get tekkit 1.3.2 CLIENT? It's not in the launcher! >:\

P.S. This error only happens when you run a tekkit server on a x64 operating system, It's looking for java in Program files when its in Program files(x86).

And AllMyr, This isnt the place for you then.





ok then how do i get the .bat bat file to look in program files(x86)???

#14

SHM0WZ0W
    SHM0WZ0W

    Tree Puncher

  • Members
  • 37 posts

Posted 30 January 2013 - 02:58 AM

actually, you have to install jre7.
http://www.oracle.co...ds-1880261.html
Posted Image

#15

Alien67
    Alien67

    Stone Miner

  • Members
  • 96 posts
  • Location: New Zealand
  • Minecraft: alien67

Posted 06 February 2013 - 12:21 AM

I have Jre7 and it still won't work
Posted Image

#16

wufnet2
    wufnet2

    Newly Spawned

  • Members
  • 1 posts

Posted 08 March 2013 - 10:53 PM

View Postandyman15, on 30 September 2012 - 01:08 PM, said:

So, i decied to make a Tekkit server for me and my friends. So downloaded it from the site and lauched the .bat file, it came up with and error:

'java' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.'

After looking through lots of youtube vids, none held my answer!

I went under my program files and my Java wasn't there! It was under Program Files (x86) and the launch.bat couldn't find it.

after messing around it with the launcher when i copied my bukkit laucher coding from my normal server to the tekkit folder, launcher.bat, edited it, typed:

@ECHO OFF
IF /I "%PROCESSOR_ARCHITECTURE:~-2%"­=="64" "%ProgramFiles(x86)%\Java\jre7­\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1024M -jar "Tekkit.jar"
IF /I "%PROCESSOR_ARCHITECTURE:~-2%"­=="86" java -Xincgc -Xmx1024M -jar "Tekkit.jar"
PAUSE

If you are using Java 6 then change it to:

@ECHO OFF
IF /I "%PROCESSOR_ARCHITECTURE:~-2%"=="64" "%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1024M -jar "Tekkit.jar"
IF /I "%PROCESSOR_ARCHITECTURE:~-2%"=="86"  java -Xincgc -Xmx1024M -jar "Tekkit.jar"
PAUSE

Most youtube vids never menitioned this, so here is my help!

andyjk15
After I do this I click the launcher but nothing happens and it just says click to continue, and when I click it just exits me out.

#17

lpollard
    lpollard

    Newly Spawned

  • Members
  • 1 posts

Posted 02 May 2013 - 09:31 AM

For reference to anyone in the future:
  • Right click 'My Computer' then 'Properties'
  • In the top left 'Advanced system settings'
  • 'Environment Variables'
  • In user variables add 'New'
  • Then input the following

        Variable name:    PATH    (must be capitals)
        Variable value:    C:\Program Files\Java\jre7\bin    (path to your java bin, normally this or 'Program files (x86)')

  • Then add new again but

        Variable name:    CLASSPATH     (must be capitals)
        Variable value:    C:\Program Files\Java\jre7\bin

  • Enjoy tekkit server now that it can link to java.
Hope this helps everyone :)

#18

sonic1o1
    sonic1o1

    Newly Spawned

  • Members
  • 1 posts

Posted 08 March 2014 - 05:16 AM

View Postlpollard, on 02 May 2013 - 09:31 AM, said:

For reference to anyone in the future:
  • Right click 'My Computer' then 'Properties'

  • In the top left 'Advanced system settings'

  • 'Environment Variables'

  • In user variables add 'New'

  • Then input the following

    Variable name: PATH    (must be capitals)
    Variable value: C:\Program Files\Java\jre7\bin (path to your java bin, normally this or 'Program files (x86)')


  • Then add new again but

    Variable name: CLASSPATH (must be capitals)
    Variable value: C:\Program Files\Java\jre7\bin


  • Enjoy tekkit server now that it can link to java.
Hope this helps everyone Posted Image
So i have tried this soo many times but still I can not get it to work any ideas? I have tried doing this method trying both system ans user variables bot (X86) program and normal program files i have made sure i have the latest 64bit java for my system as well can please anyone help