Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article


[14w11b / 1.7.9 / 1.7.2 / 1.6.4 and earlier][update 4/1] MCPatcher HD fix 4.3.2_02

mcpatcher 1.4.7 1.5.2 1.6.4 1.7.2 1.7.9 14w11b

  • Please log in to reply
10450 replies to this topic

#6461

The_Jster
  • Location: Gliese 581g
  • Minecraft: The_Jster

Posted 10 October 2012 - 02:41 PM

The better grass and better glass don't work for me. Though the other ones work.
When life gives you lemons, you trade them in for a dragon
Posted Image

Register or log in to remove.

#6462

_Gunter_
    _Gunter_

    Zombie Killer

  • Members
  • 248 posts
  • Location: Trekhgorny, Chelyabinsk region, Russian Federation.
  • Minecraft: Gunter35

Posted 11 October 2012 - 09:10 AM

use optifine it better than mcpather.
http://optifined.net...3.2_HD_U_B3.zip
and forge will always conflict with mcpatcher.

View Postcappuccino2681, on 09 October 2012 - 09:10 PM, said:

Please help - 65 yr old grandmother trying to install Dokucraft for my grandson.  I already have too many items and Clay soldiers.  For clay soldiers I had to get Forge.  Now when I try to install MCPatcher I get the Warning: Your minecraft.jar appears to be an older version or is already modded. etc... Questions (2) Should I copy my minecraft.jar and minecraft-1.3.2.jar before I delete them? AND after I re-download the game using the launcher and then run MCPatcher, will Too Many Items and Clay Soldiers be available to "Add(+)", using the Add button? I'm afraid to continue with this until I hear from someone.  Thanks!!! Carole

use optifine it better than mcpather.
http://optifined.net...3.2_HD_U_B3.zip
and forge will always conflict with mcpatcher.
Posted Image

#6463

arthahar
    arthahar

    Redstone Miner

  • Members
  • 550 posts

Posted 11 October 2012 - 10:41 AM

Quote

and forge will always conflict with mcpatcher.
Just lol. Use always forge with mcpatcher without any problems.

#6464

duynamhg

Posted 11 October 2012 - 02:45 PM

Nice mod! It really expands the creativity of texture pack artists!
I love it Posted Image Posted Image

#6465

The_Jster
  • Location: Gliese 581g
  • Minecraft: The_Jster

Posted 11 October 2012 - 05:15 PM

I have MCPatcher and the latest Forge. The only problems is that better grass and better glass don't work. All of the other feature work though.
When life gives you lemons, you trade them in for a dragon
Posted Image

#6466

3phen
    3phen

    Tree Puncher

  • Members
  • 16 posts

Posted 12 October 2012 - 02:54 AM

I don't want a ton of extra stuff, just a couple small changes.  If I just install HD Texture Pack (for the ability to customize water), and Better Grass, then delete MCPatcher, will everything be fine? Or do I NEED all this other stuff on my computer?  Is there any way to simply install a single mod anymore?

Another question: I tried installing Better Grass, but the grass on the sides of blocks is a different color -- more saturated than the grass on the top. Is this usual? Is there a way for me to fix this?

#6467

Justhereforthemods

Posted 12 October 2012 - 08:57 AM

This mod changes the textures of blocks of the same type when they are next to each other, but what about blocks of different types? Could it be possible to assign an alternate block ID that the block.properties file will apply to? If not in this release, then how difficult would it be to code this in a future release?

I think this would open up a lot of possibilities for texture pack makers.

#6468

Meringue
    Meringue

    Lapis Lazuli Collector

  • Curse Premium
  • Curse Premium
  • 942 posts
  • Location: Germany
  • Minecraft: meringue

Posted 12 October 2012 - 01:32 PM

View PostGunter35, on 11 October 2012 - 09:10 AM, said:

use optifine it better than mcpather.
http://optifined.net...3.2_HD_U_B3.zip
and forge will always conflict with mcpatcher.
No and no.

Posted Image


#6469

RandoomJD
  • Minecraft: RandoomJD

Posted 12 October 2012 - 04:16 PM

Could you make a file as well as the program for things such as MultiMC?

#6470

reptile311
  • Location: Germany

Posted 12 October 2012 - 08:00 PM

Will the patch error be fixed in the next update?
When I use McPatcher normal, I get a black screen. When I'm deactivate the better sky option, minecraft works, When I activate better sky after that  and patch the minecraft.jar a second time, it works.
Posted Image

#6471

MageGryphon
  • Minecraft: Superior_Thunder

Posted 12 October 2012 - 11:01 PM

View PostThe_Jster, on 11 October 2012 - 05:15 PM, said:

I have MCPatcher and the latest Forge. The only problems is that better grass and better glass don't work. All of the other feature work though.


Better Glass only works with the snapshot, you should disable it for 1.3.2. (I think.)
Better Grass does not work with texture packs! This is only for the default. The mod basically put the top grass texture on all sides, thus changing the TEXTURE. This makes it pretty wonky if you're using texture packs.

Hope this helps! :)

Posted Image


#6472

The_Jster
  • Location: Gliese 581g
  • Minecraft: The_Jster

Posted 13 October 2012 - 08:38 PM

I was using default and better grass still doesn't work
When life gives you lemons, you trade them in for a dragon
Posted Image

#6473

Steelfeathers
  • Location: USA
  • Minecraft: Steelfeathers

Posted 14 October 2012 - 09:38 PM

Would it be possible to use both repeat and randomization for the same texture? As in, have a 8x8 pattern of sand that only appears 1% of the time? And if it's not already possible to do that, would this be something that could be a feature in a future update?

View PostMageGryphon, on 12 October 2012 - 11:01 PM, said:



Better Glass only works with the snapshot, you should disable it for 1.3.2. (I think.)
Better Grass does not work with texture packs! This is only for the default. The mod basically put the top grass texture on all sides, thus changing the TEXTURE. This makes it pretty wonky if you're using texture packs.

Hope this helps! Posted Image

Better grass works just fine with texture packs.

Make both our lives easier! Read the forum rules before posting.

Posted Image  Posted Image
"I love the textures, but why is everything so dark? I wish texture pack makers would make them brighter!"
"They're dark like my soul." -Thistle


#6474

Lucid_Assailant
  • Location: just beyond the squiggly line in your eye
  • Minecraft: Lucid_Assailant

Posted 15 October 2012 - 06:36 AM

So, I was wondering if there was anything you could do on your end about a problem I'm having. There's an issue between CTM, and Bump/specular mapping using Sonic Ether's Unbelievable Shaders. It's incorrectly applying the terrain_s and terrain_nh to anything with ctm support. Here's the result
Spoiler:

And since more texture packs are starting to take advantage of ctm it would be neat if we could get them to work together. I tried just adding extra _s and _nh .pngs to go along with the ctm files, but it didn't work.
Spoiler:

Good job, you found the bold button. Now please, don't use it.

#6475

Amalah
    Amalah

    Obsidian Miner

  • Members
  • 1220 posts
  • Minecraft: Amalah

Posted 15 October 2012 - 03:29 PM

I have a feature request.

The one feature I miss from Optifine is the Better Snow option. Please could you add an option that lets snow accumulate on the same squares as flowers, long grass and fence posts etc, and to have snow gather underneath leaves?

Posted Image


#6476

PVT_CAB00SE

Posted 15 October 2012 - 05:11 PM

I can't add the mob disuise mod. Does it HAVE to be zip? Can it be jar? I changd it to .zip and it still won't show it on the select mod screen. What do I do IN DETAIL please.

#6477

Hyperping

Posted 16 October 2012 - 01:25 PM

I cannot get MCPatcher to work. I have an untouched, vanilla version of minecraft on my mac, and mcpatcher does nothing but frustrate me. Really wanted to try to give some of these higher resolution textures a try for my son, but it is utter fail. I have tried everything. Any texture pack I put into the textures folder after patching does NOTHING. Each one of the zips has a subtitle of "the default texture of minecraft" - what are we doing wrong? PLEASE. For the love of god, someone help me.

#6478

Smac
    Smac

    Zombie Killer

  • Members
  • 205 posts
  • Location: Bay Shore, NY
  • Minecraft: Smac3223

Posted 16 October 2012 - 02:46 PM

Ok...I've posted this in quite a few other places but I've been directed here since apparently those in this thread will hopefully have more of an idea on how to help

I recently formatted my computer, cleaned it and overclocked a bit. I've been getting everything set up the way I want it and today I was setting up Minecraft. I use John Smith texture pack that I've modified myself a bit and noticed two things.

1. The text is rather...more pixelated that it normally is. As though the font size has changed and lost quality or something.

2. Whenever I look off to the distance everthing's not as clean looking as it used to be. Like it's all of a sudden lower resolution or something. And during movement there's so much noise and static in the image it's REALLY noticeable.


Posted Image

Anyone know if there's anything I can do about this? And before the obvious responses come up...

Yes, I have the latest drivers for my graphics card.
Yes, I have installed Java (Both 32 and 64 bit)
Yes, I've used MC patcher.
Yes, I've tried re-installing the texture pack, other packs work just fine. I tried default and Inspiration and they both are fine.
Yes, I've tried with and without connected textures
Yes I've tried numerous times to do complete new installs of both my Minecraft AND the texture pack
Yes, I've even tried optifine and maxing out the mip-mapping or whatever. Helped a little but the problem was still there

Before formatting my computer I played with this exact pack for almost a year now with no troubles. I literally copied over my entire .minecraft folder and all of my data.

Those who posted in my thread dedicated to this issue have claimed it's on the texture pack makers end. Which I'm not thinking is true with so many other people using this just fine. Any ideas?

For those wondering if it's my configuration settings they are as followed,

Posted Image
Posted Image

I've tried it with both the settings all the way up and all off.
Yes that means the Anisotropic filtering too as well as Antialiasing.
I'm still getting this noise and fuzziness to the game. It seems to only be with John Smith too. Inspiration and Faithful are both 32x32 and they look fine. Default looks fine too.

If anyone can help me I'd really appreciated it. I've been looking for a fix for almost 3 days now and no one has any idea

#6479

RGadelha
  • Location: 3rd Rock from the Sun

Posted 16 October 2012 - 07:18 PM

View PostSmac, on 16 October 2012 - 02:46 PM, said:

If anyone can help me I'd really appreciated it. I've been looking for a fix for almost 3 days now and no one has any idea
Please, in Minecraft go to Options | Video Settings and check if GUI Scale is set to "Auto".
Maybe it can solve the text problem.

I hope that helps.
Posted Image

#6480

Smac
    Smac

    Zombie Killer

  • Members
  • 205 posts
  • Location: Bay Shore, NY
  • Minecraft: Smac3223

Posted 16 October 2012 - 09:19 PM

As I've said a few times already, it's NOT a gui problem. I've played almost a year with this texture pack with the GUI set set to that and it's  been fine.