Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article


[14w11b / 1.7.9 / 1.7.2 / 1.6.4 and earlier][update 4/1] MCPatcher HD fix 4.3.2_02

mcpatcher 1.4.7 1.5.2 1.6.4 1.7.2 1.7.9 14w11b

  • Please log in to reply
10489 replies to this topic

#1901

Adriorn
    Adriorn

    Redstone Miner

  • Members
  • 579 posts
  • Location: USA

Posted 28 May 2011 - 03:53 PM

As far as I can tell, the whiskers are gone now with the test version.  Haven't found any other issues, Kahr.  Thanks btw.
Posted Image

Register or log in to remove.

#1902

Ducci
    Ducci

    Stone Miner

  • Members
  • 74 posts
  • Location: Mediterranean
  • Minecraft: Ducci

Posted 28 May 2011 - 04:07 PM

Whichever pack I use, the custom water/lava doesnt work. It was fine with v2.0.1 but with this one the water and lava 'animations' just stand still.. I deleted .minecraft, patched it again and it just doesnt work. What's the problem?
Posted Image

#1903

Desanto
    Desanto

    Carpenter

  • Members
  • 44 posts
  • Location: Russia
  • Minecraft: Des

Posted 28 May 2011 - 04:21 PM

Kahr
How start test patcher 2.1.0_01 ? .... Make please a .exe file
Thanks
Im Russian. I bad know English :(
Я РУССКИЙ. Я плохо знаю английский, если тут есть русско-язычные помогите с проблемой.

#1904

Ghost1972
  • Minecraft: Ghost1972

Posted 28 May 2011 - 04:46 PM

View PostKahr, on 28 May 2011 - 03:46 PM, said:

Thanks!  OP updated again.

Would a few people try a test version of the patcher and let me know your results?  There are fixes for the items-with-whiskers bug and the missing custom items from ModLoader.  I'm especially interested if you are having the problem below:

I have just tried your beta1 patch with 1.6.4 and modloader and it does fix this problem:
java.lang.NoSuchMethodException: no suitable constructor found
		at com.pclewis.mcpatcher.mod.TextureUtils.newTextureFX(TextureUtils.java:124)
		at com.pclewis.mcpatcher.mod.TextureUtils.registerTextureFX(TextureUtils.java:131)
		at jf.a(SourceFile:373)
		at ModLoader.RegisterAllTextureOverrides(ModLoader.java:1211)
		at ModLoader.OnTick(ModLoader.java:967)
		at EntityRendererProxy.b(EntityRendererProxy.java:15)
		at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:745)
		at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

I'm not sure about the other problem though as I have not seen it here.

#1905

Adriorn
    Adriorn

    Redstone Miner

  • Members
  • 579 posts
  • Location: USA

Posted 28 May 2011 - 04:49 PM

Kahr,

I'm not sure if it was the 1.6.5 patch or the test version of the patcher, but I got a significant performance hit now.  Will test more to see if non-patched has same issues.
Posted Image

#1906

Desanto
    Desanto

    Carpenter

  • Members
  • 44 posts
  • Location: Russia
  • Minecraft: Des

Posted 28 May 2011 - 04:56 PM

Give me pls patch :(
Im Russian. I bad know English :(
Я РУССКИЙ. Я плохо знаю английский, если тут есть русско-язычные помогите с проблемой.

#1907

Adriorn
    Adriorn

    Redstone Miner

  • Members
  • 579 posts
  • Location: USA

Posted 28 May 2011 - 04:59 PM

View PostDesanto, on 28 May 2011 - 04:56 PM, said:

Give me pls patch :(

The test patcher is up and working.  All you have to do is double click it......
Posted Image

#1908

shinji257
    shinji257

    Iron Miner

  • Curse Premium
  • Curse Premium
  • 292 posts

Posted 28 May 2011 - 05:08 PM

View PostKahr, on 28 May 2011 - 03:46 PM, said:

Thanks!  OP updated again.

Would a few people try a test version of the patcher and let me know your results?  There are fixes for the items-with-whiskers bug and the missing custom items from ModLoader.  I'm especially interested if you are having the problem below:

I can't check on the white boxes but I can tell you that the "item-with-whiskers" bug seems to be gone now.

EDIT: Looks like it may be causing issues with the MPMenu extension now.

java.lang.NullPointerException
	at mod_MPMenu.OnTickInGame(Unknown Source)
	at ModLoader.OnTick(ModLoader.java:994)
	at EntityRendererProxy.b(EntityRendererProxy.java:15)
	at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:745)
	at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Stopping!

Edited by shinji257, 28 May 2011 - 05:34 PM.


#1909

ElectroJungle
  • Minecraft: ElectroJungle

Posted 28 May 2011 - 05:24 PM

View PostKahr, on 28 May 2011 - 03:46 PM, said:

Thanks!  OP updated again.

Would a few people try a test version of the patcher and let me know your results?  There are fixes for the items-with-whiskers bug and the missing custom items from ModLoader.  I'm especially interested if you are having the problem below:

I can't open LB Photo Realism texturepack after patching with MCPatcher 2.1.0 and 2.1.0_01 beta 1 (I tested both).
Minecraft runned out of memory!

Kahr, can you please fix this bug? Even patching Minecraft Beta 1.6.4 doesn't worked for me (Misa's texturepack worked on 1.6.4 but LB Photo Realism doesn't worked :()

Edit: I used LB Photo Realsim x128 and x256! The x64-Version works after patching. So it has to be a problem with MCPatcher and no with the texturepack devoloper!

#1910

taukarrie

Posted 28 May 2011 - 05:51 PM

my LB photrealism pack isnt working in the same manner it usually doesnt work right after a game patch. when switching to the pack in the mods and packs section of the game menu i get a black screen freeze.   or if i "test minecraft" via the MCPatcher ill get the following error:





      Minecraft has crashed!      
      ----------------------      

Minecraft has stopped running because it encountered a problem.

If you wish to report this, please copy this entire text and email it to [email protected]
Please include a description of what you did when the error occured.



--- BEGIN ERROR REPORT a1dce528 --------
Generated 5/28/11 1:47 PM

Minecraft: Minecraft Beta 1.6.5
OS: Windows Vista (amd64) version 6.0
Java: 1.6.0_24, Sun Microsystems Inc.
VM: Java HotSpot™ 64-Bit Server VM (mixed mode), Sun Microsystems Inc.
LWJGL: 2.4.2
OpenGL: GeForce GTX 470/PCI/SSE2 version 4.0.0, NVIDIA Corporation

java.nio.BufferOverflowException
at java.nio.DirectByteBuffer.put(Unknown Source)
at java.nio.ByteBuffer.put(Unknown Source)
at jf.a(SourceFile:233)
at jf.b(SourceFile:139)
at ka.a(SourceFile:43)
at cy.a(SourceFile:32)
at fs.a(SourceFile:142)
at pt.b(SourceFile:549)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:743)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT 752633f2 ----------






not sure if this is an issue with the MCPatcher or the texture pack.  the same thing happened when minecraft 1.6.4 went in but everything was fine after downloading MCPatcher with 1.6.4 compatibility.  however, the newest version of the patcher doesnt seem to have the same results for minecraft 1.6.5



any thoughts?

#1911

taukarrie

Posted 28 May 2011 - 06:04 PM

View Posttaukarrie, on 28 May 2011 - 05:51 PM, said:

my LB photrealism pack isnt working in the same manner it usually doesnt work right after a game patch. when switching to the pack in the mods and packs section of the game menu i get a black screen freeze.   or if i "test minecraft" via the MCPatcher ill get the following error:





      Minecraft has crashed!      
      ----------------------      

Minecraft has stopped running because it encountered a problem.

If you wish to report this, please copy this entire text and email it to [email protected]
Please include a description of what you did when the error occured.



--- BEGIN ERROR REPORT a1dce528 --------
Generated 5/28/11 1:47 PM

Minecraft: Minecraft Beta 1.6.5
OS: Windows Vista (amd64) version 6.0
Java: 1.6.0_24, Sun Microsystems Inc.
VM: Java HotSpot™ 64-Bit Server VM (mixed mode), Sun Microsystems Inc.
LWJGL: 2.4.2
OpenGL: GeForce GTX 470/PCI/SSE2 version 4.0.0, NVIDIA Corporation

java.nio.BufferOverflowException
at java.nio.DirectByteBuffer.put(Unknown Source)
at java.nio.ByteBuffer.put(Unknown Source)
at jf.a(SourceFile:233)
at jf.b(SourceFile:139)
at ka.a(SourceFile:43)
at cy.a(SourceFile:32)
at fs.a(SourceFile:142)
at pt.b(SourceFile:549)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:743)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT 752633f2 ----------






not sure if this is an issue with the MCPatcher or the texture pack.  the same thing happened when minecraft 1.6.4 went in but everything was fine after downloading MCPatcher with 1.6.4 compatibility.  however, the newest version of the patcher doesnt seem to have the same results for minecraft 1.6.5



any thoughts?





apparently if i change the MCPatcher's java heap size to 3072 i seem to be able to run this texture pack jsut fine.   must be a memory issue

#1912

shinji257
    shinji257

    Iron Miner

  • Curse Premium
  • Curse Premium
  • 292 posts

Posted 28 May 2011 - 06:08 PM

Probably a ram allocation issue.  I use 64-bit Java and set Minecraft to use 2GB of ram (rather than the default 1GB) and have not had any issues with the x128 and x256 texture packs

2GB of video ram in the system as well

I would suspect that high texture sizes would need large amounts of video ram.

#1913

pcmaster160
  • Minecraft: pcmaster160

Posted 28 May 2011 - 06:09 PM

the test works fine for me with 1gb allocated on 8gb of ram.
Running a very high end computer and i never had any issues other than the wisker issue while holding items in hand. Wisker issue is now fixed. Thanks!
Radeon 6950 latest driver (not hotfix though).

Runing lb realism x256 texture pack fine on 1gb. but i do have 2gb of video memory so i think that is helping a lot.

Check out my Evolution of Technology Minecraft Survival Series (Including 20+ Industrial/Technical Minecraft Mods) Uploaded in 1080p with Sphax's Purebdcraft x128 Texture Pack!


#1914

CursedFrozenSkull

Posted 28 May 2011 - 07:01 PM

View PostKahr, on 28 May 2011 - 03:46 PM, said:

Thanks!  OP updated again.

Would a few people try a test version of the patcher and let me know your results?  There are fixes for the items-with-whiskers bug and the missing custom items from ModLoader.  I'm especially interested if you are having the problem below:

So I downloaded and ran the beta patcher after a clean minecraft install, and when I'm not getting the MC out of memory error(which is more often than not) I load my save and still have the white blocks and i read through the output of the patcher and no obvious errors occurred so idk whats happening

but keep working hard all of us here appreciate your efforts to help us :)

#1915

CursedFrozenSkull

Posted 28 May 2011 - 07:03 PM

View Postshinji257, on 28 May 2011 - 06:08 PM, said:

Probably a ram allocation issue.  I use 64-bit Java and set Minecraft to use 2GB of ram (rather than the default 1GB) and have not had any issues with the x128 and x256 texture packs

2GB of video ram in the system as well

I would suspect that high texture sizes would need large amounts of video ram.

forgive me for my ignorance but how did you do that?

#1916

shinji257
    shinji257

    Iron Miner

  • Curse Premium
  • Curse Premium
  • 292 posts

Posted 28 May 2011 - 07:11 PM

View PostCursedFrozenSkull, on 28 May 2011 - 07:03 PM, said:

forgive me for my ignorance but how did you do that?
"%programfiles%\Java\jre6\bin\javaw.exe" -Xms512m -Xmx2048m -jar "%userprofile%\Desktop\Minecraft.exe"

-Xms defines the smallest allocation of ram
-Xmx defines the maximum allocation of ram
-jar defines the path location to your Minecraft.exe file.

Usually defined in #m for reference sake here.  If you are like me and leave Minecraft.exe on your desktop then the above will do fine.  You must have 64-bit java to allocate 2GB to Minecraft.

#1917

CursedFrozenSkull

Posted 28 May 2011 - 07:18 PM

View Postshinji257, on 28 May 2011 - 07:11 PM, said:

"%programfiles%\Java\jre6\bin\javaw.exe" -Xms512m -Xmx2048m -jar "%userprofile%\Desktop\Minecraft.exe"

-Xms defines the smallest allocation of ram
-Xmx defines the maximum allocation of ram
-jar defines the path location to your Minecraft.exe file.

Usually defined in #m for reference sake here.  If you are like me and leave Minecraft.exe on your desktop then the above will do fine.  You must have 64-bit java to allocate 2GB to Minecraft.

can i use 64-bit java on my 32-bit machine?

#1918

shinji257
    shinji257

    Iron Miner

  • Curse Premium
  • Curse Premium
  • 292 posts

Posted 28 May 2011 - 07:20 PM

View PostCursedFrozenSkull, on 28 May 2011 - 07:18 PM, said:

can i use 64-bit java on my 32-bit machine?

No.  64-bit code will not run on a 32-bit operating system.

#1919

ElectroJungle
  • Minecraft: ElectroJungle

Posted 28 May 2011 - 07:22 PM

View Posttaukarrie, on 28 May 2011 - 06:05 PM, said:

for the time being if i change my MCPatcher's java heap size to 3072 i am able to use the 256 resolution pack just fine. and at heap size 2048 i can only run 64

apparerntly theres a memory issue with the MCpatcher right now

Yes, there seems to be a memory issue.
Please fix that bug, Kahar!

#1920

CursedFrozenSkull

Posted 28 May 2011 - 07:37 PM

View Postshinji257, on 28 May 2011 - 07:20 PM, said:

No.  64-bit code will not run on a 32-bit operating system.

k thnx