Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

[1.6.2] WATER SHADER ALPHA - OVER 325,000 DOWNLOADS! - ITS BACK! OPTIFINE SUPPORT

water shader water shader optfine shaders 1.5 1.5.1 1.5.2

  • Please log in to reply
1485 replies to this topic

#1101

WagaYuuri

Posted 28 April 2013 - 07:28 AM

View PostWagaYuuri, on 26 April 2013 - 02:32 PM, said:

Installed it correctly but there is just no shader (Optifine D1)
Do you know why it doesn't work? Vanilla does, just Optifine.

Register or log in to remove.

#1102

Disyon
    Disyon

    Tree Puncher

  • Members
  • 16 posts

Posted 28 April 2013 - 07:47 AM

I get this problem.... idk how to do a spoiler sorry

Minecraft has crashed!      
      ----------------------      

Minecraft has stopped running because it encountered a problem; Failed to start game

A full error report has been saved to C:\Users\USER\AppData\Roaming\.minecraft\crash-reports\crash-2013-04-28_14.45.45-client.txt - Please include a copy of that file (Not this screen!) if you report this crash to anyone; without it, they will not be able to help fix the crash :(



--- BEGIN ERROR REPORT a1a37d08 --------
Full report at:
C:\Users\USER\AppData\Roaming\.minecraft\crash-reports\crash-2013-04-28_14.45.45-client.txt
Please show that file to Mojang, NOT just this screen!

Generated 28/04/13 14:45

-- System Details --
Details:
Minecraft Version: 1.5.1
Operating System: Windows 7 (x86) version 6.1
Java Version: 1.7.0_17, Oracle Corporation
Java VM Version: Java HotSpot™ Client VM (mixed mode), Oracle Corporation
Memory: 430636016 bytes (410 MB) / 519110656 bytes (495 MB) up to 1037959168 bytes (989 MB)
JVM Flags: 2 total; -Xms512m -Xmx1024m
AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
Suspicious classes: FML and Forge are installed
IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
FML: MCP v7.44 FML v5.1.29.665 Minecraft Forge 7.7.1.665 Optifine OptiFine_1.5.1_HD_U_D1 3 mods loaded, 3 mods active
mcp{7.44} [Minecraft Coder Pack] (minecraft.jar) Unloaded->Constructed->Pre-initialized
FML{5.1.29.665} [Forge Mod Loader] (coremods) Unloaded->Constructed->Pre-initialized
Forge{7.7.1.665} [Minecraft Forge] (coremods) Unloaded->Constructed->Pre-initialized
LWJGL: 2.4.2
OpenGL: Intel® G41 Express Chipset GL version 2.1.0 - Build 8.15.10.2555, Intel
Is Modded: Definitely; Client brand changed to 'fml,forge'
Type: Client (map_client.txt)
Texture Pack: Default
Profiler Position: N/A (disabled)
Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null

java.lang.RuntimeException: Shader compile error!

in: /shader/water


at Shader.link(Shader.java:197)
at Shader.<init>(Shader.java:125)
at net.minecraft.client.renderer.EntityRenderer.<init>(EntityRenderer.java:229)
at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:421)
at net.minecraft.client.MinecraftAppletImpl.func_71384_a(SourceFile:56)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(Minecraft.java:732)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT ed299530 ----------
[center][url="www.minecraftforum.net/topic/926757-minecraft-comes-alive/"][img]http://i.imgur.com/OfDcS.jpg[/img][/url][/center]

#1103

creeperslayer876

Posted 28 April 2013 - 10:17 AM

I got a blackscreen after mojang without any other mods except optifine and forge universal installed :(

#1104

Whezolor
  • Location: U.S.A
  • Minecraft: Whezolor

Posted 28 April 2013 - 04:56 PM

View Postcreeperslayer876, on 28 April 2013 - 10:17 AM, said:

I got a blackscreen after mojang without any other mods except optifine and forge universal installed Posted Image
You probably didn't remove meta-inf

I keep getting a blue screen with a crash report with 'failed to compile shader/water'

PS, here's the error(I keep getting it with both optifine and vanilla). I install it by dragging the shader folder to bin where minecraft.jar is, and I put the class files in the minecraft.jar with meta-inf deleted. Don't see what I'm doing wrong.



Spoiler: crash

Posted Image

#1105

superbomb17

Posted 28 April 2013 - 06:54 PM

View PostFlip_Legend, on 27 April 2013 - 10:11 PM, said:

Posted Image
Im having invisible water. Note: I dont have any others mods installed btw all the 1.5.1 vanilla and 1.5.1 optifine downloads are all the same for the downloads
the mirrors are supposed to be the same, that is the point. the optifine is slightly different,

what is your graphics?
Posted Image

#1106

superbomb17

Posted 28 April 2013 - 07:25 PM

View PostDisyon, on 28 April 2013 - 07:47 AM, said:

I get this problem.... idk how to do a spoiler sorry

Minecraft has crashed!   
  ----------------------   

Minecraft has stopped running because it encountered a problem; Failed to start game

A full error report has been saved to C:\Users\USER\AppData\Roaming\.minecraft\crash-reports\crash-2013-04-28_14.45.45-client.txt - Please include a copy of that file (Not this screen!) if you report this crash to anyone; without it, they will not be able to help fix the crash Posted Image



--- BEGIN ERROR REPORT a1a37d08 --------
Full report at:
C:\Users\USER\AppData\Roaming\.minecraft\crash-reports\crash-2013-04-28_14.45.45-client.txt
Please show that file to Mojang, NOT just this screen!

Generated 28/04/13 14:45

-- System Details --
Details:
Minecraft Version: 1.5.1
Operating System: Windows 7 (x86) version 6.1
Java Version: 1.7.0_17, Oracle Corporation
Java VM Version: Java HotSpot™ Client VM (mixed mode), Oracle Corporation
Memory: 430636016 bytes (410 MB) / 519110656 bytes (495 MB) up to 1037959168 bytes (989 MB)
JVM Flags: 2 total; -Xms512m -Xmx1024m
AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
Suspicious classes: FML and Forge are installed
IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
FML: MCP v7.44 FML v5.1.29.665 Minecraft Forge 7.7.1.665 Optifine OptiFine_1.5.1_HD_U_D1 3 mods loaded, 3 mods active
mcp{7.44} [Minecraft Coder Pack] (minecraft.jar) Unloaded->Constructed->Pre-initialized
FML{5.1.29.665} [Forge Mod Loader] (coremods) Unloaded->Constructed->Pre-initialized
Forge{7.7.1.665} [Minecraft Forge] (coremods) Unloaded->Constructed->Pre-initialized
LWJGL: 2.4.2
OpenGL: Intel® G41 Express Chipset GL version 2.1.0 - Build 8.15.10.2555, Intel
Is Modded: Definitely; Client brand changed to 'fml,forge'
Type: Client (map_client.txt)
Texture Pack: Default
Profiler Position: N/A (disabled)
Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null

java.lang.RuntimeException: Shader compile error!

in: /shader/water


at Shader.link(Shader.java:197)
at Shader.<init>(Shader.java:125)
at net.minecraft.client.renderer.EntityRenderer.<init>(EntityRenderer.java:229)
at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:421)
at net.minecraft.client.MinecraftAppletImpl.func_71384_a(SourceFile:56)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(Minecraft.java:732)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT ed299530 ----------
Try running it without any other mods installed.
Posted Image

#1107

Flip_Legend

Posted 28 April 2013 - 07:56 PM

I think i have HD graphics

#1108

Flip_Legend

Posted 28 April 2013 - 08:02 PM

It works

#1109

oOEvilBunnyRabbitOo
  • Minecraft: EvilBunnyRabbit

Posted 28 April 2013 - 08:26 PM

This mod is amazing.  It drops FPS like no tomorrow, though.

#1110

IStoleThePies
  • Location: My house
  • Minecraft: IStoleThePies

Posted 29 April 2013 - 11:38 AM

View Postsuperbomb17, on 27 April 2013 - 05:57 PM, said:

You are missing your shaders folder.
But I put in all of the files.
Posted Image

#1111

SuporeMaster
  • Location: The Netherlands
  • Minecraft: SuporeMaster
  • Xbox:nope.avi

Posted 29 April 2013 - 07:22 PM

I tested it, and it worked, but I am dissapointed. I know you have put all your effort into it, but I saw Necro's old, beautiful water, and then this... The water is just gone and the 'water' is just a wobbly image of what you would see without water. It also dropped me from 200 to 40 frames.
Posted Image
Most people think the cake is a lie. Without cake my life has no meaning. My life has a meaning. Therefore the cake is true.
Spoiler: Help w/ shaders

#1112

MrAndu
    MrAndu

    Out of the Water

  • Members
  • 9 posts

Posted 29 April 2013 - 09:18 PM

this is what I see with HD6770 GDDR5 1GB.
Vanilla with Optifine U D1

I changed:

anti_aliasing 1
reflection_resolution 2


Is this what it is supposed to be?

Also I see my shoulder reflections when wearing armor when looking at the water.

Posted Image

#1113

nicklovin19

Posted 29 April 2013 - 09:20 PM

Hey If somebody could help me out that would be amazing,

I have the mod installed correctly and functioning fine, however ice is shaded the same as water, so ice is essentially invisible. I would very much love to have this mod in my modded survival series however if there is no way to change this I don't think I'll be able to do that

Nicklovin

#1114

superbomb17

Posted 30 April 2013 - 12:22 AM

View PostVladtheMad, on 26 April 2013 - 10:34 PM, said:

Installed the following mods into the .jar in this order:
Forge
Player API (plan to use smart moving)
Optfine Ultra 1D (also tried your shaders under standard, same thing happens)
Water Shader Alpha 10a

I then put the Shader folder from your zip into the Bin folder.
Try water shaders without any other mods.
Posted Image

#1115

Roy7002
    Roy7002

    Carpenter

  • Members
  • 49 posts
  • Minecraft: Roy7002
  • Xbox:N/A

Posted 30 April 2013 - 12:47 AM

View Postsuperbomb17, on 27 April 2013 - 05:57 PM, said:


You do realize you have a lot of mods installed that are probably causing it, right?

Mirror Links for all versions now available.

Yes, the first thing i did was tryed with a clean version of MC, only with optifine
The same error occured.

Posted Image

    
Spoiler:

#1116

Wigglies
    Wigglies

    Out of the Water

  • Members
  • 5 posts
  • Location: In a box.
  • Minecraft: WiggliesTheLord
  • Xbox:flightguy123

Posted 30 April 2013 - 12:50 AM

Mine freezes at the Mojang screen.

#1117

Sydric1
    Sydric1

    Stone Miner

  • Members
  • 90 posts

Posted 30 April 2013 - 11:47 AM

so what version have you yourself worked on all i see is credit to this or that person way back to version 1.3.1

you offer no validated help only to "start MC fresh" which gives the same error.
Do you fix bugs?
Do you do anything besides wait for someone else to do the job?

#1118

superbomb17

Posted 30 April 2013 - 11:11 PM

View PostFlip_Legend, on 28 April 2013 - 07:56 PM, said:

I think i have HD graphics
Good to hear!

View PostSydric1, on 30 April 2013 - 11:47 AM, said:

so what version have you yourself worked on all i see is credit to this or that person way back to version 1.3.1

you offer no validated help only to "start MC fresh" which gives the same error.
Do you fix bugs?
Do you do anything besides wait for someone else to do the job?
I have been answering support like this for over 6 months and I can tell you very confidently that every single error report I see can either be blamed on the person reporting it or the person's graphics.
Posted Image

#1119

BlueThunderZekrom
  • Location: In a House, on Planet Earth
  • Minecraft: BlueFlaireZekrom

Posted 01 May 2013 - 01:56 AM

Am i dreaming? We got Optifine support?
Posted Image

#1120

marioguy54321m

Posted 01 May 2013 - 02:15 AM

every time i launch with the mod i get this:

  Minecraft has crashed!
  ----------------------
Minecraft has stopped running because it encountered a problem; Failed to start game
A full error report has been saved to C:\Users\daniel\AppData\Roaming\.minecraft\crash-reports\crash-2013-04-30_22.14.37-client.txt - Please include a copy of that file (Not this screen!) if you report this crash to anyone; without it, they will not be able to help fix the crash :(

--- BEGIN ERROR REPORT 9c08339b --------
Full report at:
C:\Users\daniel\AppData\Roaming\.minecraft\crash-reports\crash-2013-04-30_22.14.37-client.txt
Please show that file to Mojang, NOT just this screen!
Generated 4/30/13 10:14 PM
-- System Details --
Details:
Minecraft Version: 1.5.1
Operating System: Windows 7 (x86) version 6.1
Java Version: 1.7.0_09, Oracle Corporation
Java VM Version: Java HotSpot™ Client VM (mixed mode), Oracle Corporation
Memory: 401873208 bytes (383 MB) / 518979584 bytes (494 MB) up to 1037959168 bytes (989 MB)
JVM Flags: 2 total; -Xms512m -Xmx1024m
AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
Suspicious classes: Water_Config, Shader]
IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
LWJGL: 2.4.2
OpenGL: Intel® HD Graphics GL version 3.1.0 - Build 8.15.10.2712, Intel
Is Modded: Very likely; Jar signature invalidated
Type: Client (map_client.txt)
Texture Pack: Default
Profiler Position: N/A (disabled)
Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
java.lang.RuntimeException: Shader compile error!
in: /shader/water

at Shader.link(Shader.java:197)
at Shader.<init>(Shader.java:125)
at bfr.<init>(EntityRenderer.java:204)
at net.minecraft.client.Minecraft.a(SourceFile:260)
at avv.a(SourceFile:56)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:507)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT 3e61db8c ----------