Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

Minecraft stuck on Loading world Converting world


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1

iTz_CaMz_BD
  • Location: England
  • Minecraft: iTz_CaMz_BD
  • Xbox:iTz_CaMz_BD

Posted 16 August 2012 - 01:54 PM

EDIT 2: Now I can't get to the Mojang screen, it just goes straight to a black screen.




I have just tried going on survival to test some mods I just installed, but at the moment I can't.
It just goes onto the normal dirt screen, says Loading world
and under that...    Converting world
No loading bar no nothing. All there is there is a dirt screen and Loading world Converting world.
I get crash reports with an attempt-to-be comedian line at the top.
Here's one about a teddy bear

---- Minecraft Crash Report ----
// On the bright side, I bought you a teddy bear!

Time: 16/08/12 14:32
Description: Exception in server tick loop

java.lang.NoSuchMethodError: wu.<init>(Ljava/io/File;)V
at ww.a(SourceFile:65)
at ww.c(SourceFile:90)
at wx.a(SourceFile:53)
at gp.e(SourceFile:103)
at gp.c(SourceFile:65)
at gp.d(SourceFile:92)
at uo.e(SourceFile:241)
at uo.a(SourceFile:184)
at uo.c(SourceFile:197)
at uo.b(SourceFile:172)
at xb.a(SourceFile:53)
at gq.b(SourceFile:471)
at gq.a(SourceFile:440)
at uo.<init>(SourceFile:152)
at gq.<init>(SourceFile:62)
at axu.a(SourceFile:64)
at axu.b(SourceFile:93)
at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(SourceFile:291)
at ep.run(SourceFile:539)

Relevant Details:
- Minecraft Version: 1.3.1
- Operating System: Windows XP (x86) version 5.1
- Java Version: 1.7.0_05, Oracle Corporation
- Java VM Version: Java HotSpotâ„¢ Client VM (mixed mode), Oracle Corporation
- Memory: 463272280 bytes (441 MB) / 519110656 bytes (495 MB) up to 1037959168 bytes (989 MB)
- JVM Flags: 2 total; -Xms512m -Xmx1024m
- Type: Integrated Server
- Is Modded: Unknown (can't tell)
- Profiler Position: N/A (disabled)
- Player Count: 0 / 8; []

I don't WANT a teddy bear!

Can anyone help me? I really want to see if this'll work. The mods I have installed are Zeppelin mod and Rei's Minimap. I am trying to load a Survival map with cheats enabled.

EDIT: I have deleted the META_INF file, for the record.

I can't find a fix for this anywhere. Come on guys, I want to play Minecraft.

Register or log in to remove.

#2

amazingpickle

Posted 16 August 2012 - 02:10 PM

I think you should Force Update your Minecraft and just re-install all of the Mods all over again.  That's the only fix that I think would work.  Hope this helped!!!

Minecraft Forum Rules

Make sure you read, follow, and respect these civilized, helpful, and organized rules for the Forums.  Learn It-Live It-Love It


#3

Berwout
    Berwout

    Nether Resident

  • Members
  • 2440 posts
  • Location: The Netherlands
  • Minecraft: AngelsDustz

Posted 16 August 2012 - 02:14 PM

It tryed to load something that doesn't exists.
Got my GTS 450 running at 900 MHz core (http://www.ozone3d.n...0.php?id=114106)
[Computer Specifications]

#4

iTz_CaMz_BD
  • Location: England
  • Minecraft: iTz_CaMz_BD
  • Xbox:iTz_CaMz_BD

Posted 16 August 2012 - 02:28 PM

Alright lets change this...
Now it won't even bloody get to the Mojang screen.
All it does is black screen for years.

#5

CODsniperkid

Posted 16 August 2012 - 03:19 PM

View PostiTz_CaMz_BD, on 16 August 2012 - 02:28 PM, said:

Alright lets change this...
Now it won't even bloody get to the Mojang screen.
All it does is black screen for years.

Have you force updated like that gentleman said earlier in this thread? In other words, get rid of your mods, and re-install them one by one to find which one is causing the problem.

Quote

The only stupid question is the question you don't ask. ~GB_Implicit

#6

Hockeymonster23
  • Minecraft: hockeymonster23

Posted 16 August 2012 - 03:27 PM

get rid of the mods, try playing the game. if it works, the mods are the problem. if it doesn't work, force update like people said.

#7

CODsniperkid

Posted 16 August 2012 - 03:31 PM

View PostHockeymonster23, on 16 August 2012 - 03:27 PM, said:

get rid of the mods, try playing the game. if it works, the mods are the problem. if it doesn't work, force update like people said.

You realize getting rid of the mods is force updating :/. Also, have you played the game before adding mods?

Quote

The only stupid question is the question you don't ask. ~GB_Implicit

#8

gerbil
    gerbil

    Support Guru

  • Members
  • 4925 posts

Posted 16 August 2012 - 03:39 PM

Quote

java.lang.NoSuchMethodError: wu.<init>(Ljava/io/File;)V

This is a sign of an incompatible mod.

If you didn't make backups before you started you are just screwed now.
Because 1.3.2 went live, so you can't GET 1.3.1 via force update,  and your mods will NOT be compatible with 1.3.2.

So without having a backup you will have to run modless until they get updated sometime over the next few days / week.

#9

CODsniperkid

Posted 16 August 2012 - 03:42 PM

View Postgerbil, on 16 August 2012 - 03:39 PM, said:

This is a sign of an incompatible mod.

If you didn't make backups before you started you are just screwed now.
Because 1.3.2 went live, so you can't GET 1.3.1 via force update,  and your mods will NOT be compatible with 1.3.2.

So without having a backup you will have to run modless until they get updated sometime over the next few days / week.


I learned something today :P Very HQ post. But he is right. You have to get 1.3.2 vanilla or use something like MCNostalgia to downgrade to 1.3.1.

Quote

The only stupid question is the question you don't ask. ~GB_Implicit

#10

iTz_CaMz_BD
  • Location: England
  • Minecraft: iTz_CaMz_BD
  • Xbox:iTz_CaMz_BD

Posted 16 August 2012 - 04:43 PM

Aah god damn it. Just when I want to use mods, a damned update has to come along and reign on my parade.

Posted Image

But thanks sniperkid and gerbil. Been helpful. :)

#11

MrAjChavez91
  • Minecraft: ajchavez91

Posted 25 August 2012 - 01:51 AM

Are you using risu's Modloader and Forge API altogether? 'cause i had the exact same problem, stuck on the dirrt screen, getting the "disconnected from server" error, couldn't play for 20 seconds. Then i removed modloader and left Forge and my mods and everything's okay now! before doing that, check if modloader is strictly necessary for any of the mods u're using, if not, remove it without problem and use Forge API instead.

Also, a nice recommendation is to use Magic Launcher to organize your mods and install them without messing with the main failes of your minecraft. You can get it HERE.

Posted Image