Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

[1.6.2] Universal Electricity - An Electricity System Modding API

universal electricity modular api icbm modding mods buildcraft energy

  • Please log in to reply
1110 replies to this topic

#621

ObsidianWalker

Posted 14 January 2013 - 04:52 PM

hey calclavia, is meckanism build 5.0.10 up-to-date with UE 2.3 and minecraft 1.4.7?

Edit: MFFS and modular powersuit too?
If you want me to read your answer quote my post.
Posted Image

Register or log in to remove.

#622

Concorde214

Posted 14 January 2013 - 07:25 PM

Proof that Blastcraft is useless against North Korean missiles :D


Posted Image

#623

Regelneef
  • Location: The NETHER-lands (pun intended)
  • Minecraft: Regelneef

Posted 15 January 2013 - 08:01 AM

Calclavia or someone else: Can you explain to me how to remove the server message "check out www. univer.......for more information" because ppl stop reading the message of the day because of it.
\o/ [ForgeModLoader] Forge Mod Loader has successfully loaded 213 mods... OMG it's amazing!!

#624

linksterboy

Posted 15 January 2013 - 12:09 PM

Currently having an issue with power cables disconnecting/not working after a few minutes of placing them.  Replacing the cables seems to resolve the issue temporarily, then the issue returns.  Also seems to create a graphical issue with the cables after they stop working, where after placing more cables they start becoming single blocks of wire rather than being connecting.

I havent found any errors in the logs to indicate whats happenning, (that said the Watt request per side thing from the compatibility module has made finding errors incredibly hard).  Any suggestions for stopping this from happenning?  I can provide logs if it helps.

#625

Calclavia
  • Minecraft: calclavia

Posted 15 January 2013 - 02:24 PM

View Postlinksterboy, on 15 January 2013 - 12:09 PM, said:

Currently having an issue with power cables disconnecting/not working after a few minutes of placing them.  Replacing the cables seems to resolve the issue temporarily, then the issue returns.  Also seems to create a graphical issue with the cables after they stop working, where after placing more cables they start becoming single blocks of wire rather than being connecting.

I havent found any errors in the logs to indicate whats happenning, (that said the Watt request per side thing from the compatibility module has made finding errors incredibly hard).  Any suggestions for stopping this from happenning?  I can provide logs if it helps.
Is this when you reload the chunks with cables inside? I'm not sure what is causing this problem...
Posted Image

#626

ObsidianWalker

Posted 15 January 2013 - 03:40 PM

View PostObsidianWalker, on 14 January 2013 - 04:52 PM, said:

hey calclavia, is meckanism build 5.0.10 up-to-date with UE 2.3 and minecraft 1.4.7?

Edit: MFFS and modular powersuit too?
oh, god i feel so stupid right now, it was an internal problem, sorry for causing trouble, just one question, is the industrialcraft wrench in the multitool replacable with the UE one? and pretty much anything from IC2 with the universal electricity version/counterpart?
If you want me to read your answer quote my post.
Posted Image

#627

TorakWolf

Posted 15 January 2013 - 09:13 PM

Calclavia on the Website said:

1.1.3 (25th November, 2012)
  • Fixed wires not connecting after world reload glitch

Love your mods, but this still existent error is fatal. Review the code.

Edit: Damn It, can't convert EU to volts. How I will power my ICBM Station?
Not only the cables, but EVERY THING that uses the UE API is bugged.

#628

TheFireRodan

Posted 15 January 2013 - 11:00 PM

crashes on game start when i install Basic Components, i have id resolver for computer craft ONLY but it freezes on loading buildcraft ids.
Spoiler:
redpower seems perfectly fine without UE

My side mod resource pack thing

Original Pokemon battle cries for Pixelmon
Also:

Posted Image


#629

Calclavia
  • Minecraft: calclavia

Posted 15 January 2013 - 11:12 PM

View PostObsidianWalker, on 15 January 2013 - 03:40 PM, said:


oh, god i feel so stupid right now, it was an internal problem, sorry for causing trouble, just one question, is the industrialcraft wrench in the multitool replacable with the UE one? and pretty much anything from IC2 with the universal electricity version/counterpart?
Yes

View PostTorakWolf, on 15 January 2013 - 09:13 PM, said:



Love your mods, but this still existent error is fatal. Review the code.

Edit: Damn It, can't convert EU to volts. How I will power my ICBM Station?
Not only the cables, but EVERY THING that uses the UE API is bugged.
It's not the API that is bugged. It is the mods that might be bugged.

View PostTheFireRodan, on 15 January 2013 - 11:00 PM, said:

crashes on game start when i install Basic Components, i have id resolver for computer craft ONLY but it freezes on loading buildcraft ids.
Spoiler:
redpower seems perfectly fine without UE
Looks like Redpower forgot to do a null check. It's RP bug I think.
Posted Image

#630

TorakWolf

Posted 15 January 2013 - 11:16 PM

View PostTheFireRodan, on 15 January 2013 - 11:00 PM, said:

crashes on game start when i install Basic Components
Spoiler:
redpower seems perfectly fine without UE

I've installed UE and compats of UE.

Also installed ICBM, Atomic Science and Electric Expansion.

Try install compats, AND DON'T FORGET to check your optifine version. Optifine Ultra A3 was causing crashes between mods ( not with him ). Update optifine to Ultra B2 Preview Version in the top of the Optifine's thread.

Enjoy, and wait the world re-load cable bug be fixed.

View PostCalclavia, on 15 January 2013 - 11:12 PM, said:

It's not the API that is bugged. It is the mods that might be bugged.


Anyways, if Universal Electricity is bugged, this do not make all with problem?

So please fix.

And just for leave clear, ICBM control panels also need to be replaced in order to work. This mean the API is really bugged, not only the Universal Electricity basics.

#631

TheFireRodan

Posted 16 January 2013 - 12:07 AM

View PostTorakWolf, on 15 January 2013 - 11:16 PM, said:

I've installed UE and compats of UE.

Also installed ICBM, Atomic Science and Electric Expansion.

Try install compats, AND DON'T FORGET to check your optifine version. Optifine Ultra A3 was causing crashes between mods ( not with him ). Update optifine to Ultra B2 Preview Version in the top of the Optifine's thread.

Enjoy, and wait the world re-load cable bug be fixed.



Anyways, ins't Atomic Science and ICBM yours mods?

So please fix.
optifine slows down my mc below 70 fps, so i dont use it

My side mod resource pack thing

Original Pokemon battle cries for Pixelmon
Also:

Posted Image


#632

linksterboy

Posted 16 January 2013 - 12:54 AM

Its More than likely not to do with reloading the chunks, since it still happens when I sit right next to the cable.  It seems to occur with electric expansion cables as well, and removing electric expansion seems to make no difference.  

Upon further testing, it even occurs when powering a battery box using a coal generator, and two blocks of cable inbetween.  

Im going to have another go at removing and reinstalling everything and see if that helps.  Im really digging Universal electricity otherwise though.

#633

TorakWolf

Posted 16 January 2013 - 12:59 AM

View PostTheFireRodan, on 16 January 2013 - 12:07 AM, said:

optifine slows down my mc below 70 fps, so i dont use it

You don't use? So try to install the compat at the downloads of UE.

Calclavia, will you fix that bug???
One day these cables have worked, but not today. Waiting a fix to start my Survival world...

#634

TheOverworldLord

Posted 16 January 2013 - 01:07 AM

The Mekanism Generators conflict with Flan's mod, apparently a block ID is being contested. Anything that I can do?

#635

Leanardoe
  • Location: I'm in your head.
  • Minecraft: Ryan_Leanardoe

Posted 16 January 2013 - 04:43 AM

has the siren range been increased in the latest version? cause it doesn't seem like it.

EDIT nvm i looked on the wiki
Posted ImagePosted Image
I'm a lion.

#636

Andre4534

Posted 16 January 2013 - 09:42 AM

you should make a fuel generator that burn on oil

#637

TorakWolf

Posted 16 January 2013 - 12:48 PM

View PostTheOverworldLord, on 16 January 2013 - 01:07 AM, said:

The Mekanism Generators conflict with Flan's mod, apparently a block ID is being contested. Anything that I can do?

Argh, people like you make topics spammed. GO TO CONFIG AND CHANGE THE ID IN THE MOD FILE LOCATED IN THE UNIVERSAL ELECTRICITY FOLDER.

You are so L-A-Z-Y.

#638

ObsidianWalker

Posted 16 January 2013 - 02:25 PM

View PostTorakWolf, on 16 January 2013 - 12:48 PM, said:

Argh, people like you make topics spammed. GO TO CONFIG AND CHANGE THE ID IN THE MOD FILE LOCATED IN THE UNIVERSAL ELECTRICITY FOLDER.

You are so L-A-Z-Y.
or,even easier, download IDresolver
If you want me to read your answer quote my post.
Posted Image

#639

TorakWolf

Posted 16 January 2013 - 05:11 PM

View PostConcorde214, on 14 January 2013 - 07:25 PM, said:

Proof that Blastcraft is useless against North Korean missiles Posted Image



HAHA, RLY??? Blastcraft is BLAST resistant not NUKE ( nuke isn't a blast, technically. ) resistant.

#640

Calclavia
  • Minecraft: calclavia

Posted 16 January 2013 - 11:09 PM

View PostTorakWolf, on 16 January 2013 - 05:11 PM, said:



HAHA, RLY??? Blastcraft is BLAST resistant not NUKE ( nuke isn't a blast, technically. ) resistant.
You need two layers of the toughest blast wall to resist a nuke.
Posted Image