Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

I Can't Fly in Creative?

creative fly cant doesnt work double tap space shift mode

  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1

RichardHBIce

Posted 17 April 2012 - 09:12 PM

Flying is double-tapping space, but I can't get my person to fly in Singleplayer Creative. IDK what's going on its been going on for a while. I tried this on another computer with a brand new game and it still doesn't work. I've tried starting a new game and restarting the game/computer. Nothing is working.

Can someone tell me what's wrong?

Register or log in to remove.

#2

KarlAhern
    KarlAhern

    Obsidian Miner

  • Members
  • 1428 posts
  • Minecraft: KarlAhern

Posted 17 April 2012 - 09:23 PM

Maybe your lagging and it isn't copping the request quick enough. I've never come across something like this -_-

#3

deadwoodluke

Posted 17 April 2012 - 09:34 PM

It happens when your computer is to slow. How many fps do you have. Keep spamming it until is works :P
hi

#4

RichardHBIce

Posted 17 April 2012 - 09:58 PM

It's like 30 fps its not my computer. And my internet is fine i've spammed it for like 10 secs straight XD. Seriously though, this is weird and annoying.

#5

MinecraftNerd2012
  • Location: Canada

Posted 17 April 2012 - 10:58 PM

Do you have any mods installed? If so, what mod is it?

Try tapping space continuously.
- The Minecraft Nerd
Posted Image

#6

Destroyerovevil

Posted 18 April 2012 - 03:44 AM

Happens to me all the time when I use far render distance at 5 fps.

#7

Greenzoid
  • Minecraft: greenzoid2

Posted 18 April 2012 - 03:50 AM

Maybe you just aren't doing it right. When I first tried playing creative I could swear I was double-tapping the space bar right but I wasn't, so sometimes it wouldn't work. I'm used to it now and it works 100% of the time when I'm not lagging.
One night I lay in my bed looking up at the stars thinking....Where the hell is the ceiling?

#8

HarunDanyal
  • Location: Ontario, Canada
  • Minecraft: HarunDanyal

Posted 18 April 2012 - 03:41 PM

Yah, I have the same problem. I haven't been on Creative single player in a long time, so I can't really say how long the problem has been existing, but I tried to today and couldn't fly. I average 60-70 FPS on far render distance, and I have Rei MiniMap, modloader, 256 HD texture pack (not being used, but installed), and optifine. I have obviously tried spamming the space button to fly but it doesn't work.

Bug?

#9

rangerblood
  • Location: The Netherlands
  • Minecraft: rangerblood

Posted 28 May 2012 - 11:42 AM

I cant fly either, I have it since I got my new keyboard, doesnt work, but when I try my old one it does not work either. I have arround 40-50 fps at high graphics and far render distance. Only xray mod installed.

Oh and toomanyitems
Official Owner and Chief of Building on Heroes of Minecraft.
Posted Image

#10

SuporeMaster
  • Location: The Netherlands
  • Minecraft: SuporeMaster
  • Xbox:nope.avi

Posted 28 May 2012 - 01:04 PM

Why you don't install SPC and type '/fly'? Piece a cake.
Posted Image
Most people think the cake is a lie. Without cake my life has no meaning. My life has a meaning. Therefore the cake is true.
Spoiler: Help w/ shaders

#11

FurMaz
    FurMaz

    Zombie Killer

  • Members
  • 212 posts

Posted 28 May 2012 - 01:05 PM

View Postrangerblood, on 28 May 2012 - 11:42 AM, said:

I cant fly either, I have it since I got my new keyboard, doesnt work, but when I try my old one it does not work either. I have arround 40-50 fps at high graphics and far render distance. Only xray mod installed.

Oh and toomanyitems
You XRAY?
Dot dot dot

#12

RelivedToday
  • Location: Pluto
  • Minecraft: Ding0706

Posted 28 May 2012 - 05:03 PM

View Postrangerblood, on 28 May 2012 - 11:42 AM, said:

I cant fly either, I have it since I got my new keyboard, doesnt work, but when I try my old one it does not work either. I have arround 40-50 fps at high graphics and far render distance. Only xray mod installed.

Oh and toomanyitems
Yep Xray has the fly mod on it... You have to press F to activate it...

#13

eTitanic
    eTitanic

    Iron Miner

  • Curse Premium
  • Curse Premium
  • 307 posts
  • Location: United Kingdom
  • Minecraft: eTitanic
  • Xbox:SirErrors

Posted 28 May 2012 - 05:25 PM

View PostRelivedToday, on 28 May 2012 - 05:03 PM, said:

Yep Xray has the fly mod on it... You have to press F to activate it...

Well, this problem is solved then.
Posted Image

#14

Ilikesponges
  • Location: hiding under your bed waiting till night falls...
  • Minecraft: 0voidwalker

Posted 28 May 2012 - 05:47 PM

Press F if you have xray

xray is bad....
Posted Image <-- COME ON CLICK ON HIM, YOU KNOW YOU WANT TO :)

#15

blowin_ur_mind

Posted 16 June 2012 - 08:20 PM

View PostIlikesponges, on 28 May 2012 - 05:47 PM, said:

Press F if you have xray

xray is bad....
Xray is awsome
Posted Image

#16

Samsterstorm1

Posted 16 June 2012 - 09:59 PM

if you get the cheat pack you can turn flying on and off try that it worked for me when i could not fly.

#17

QuietSea

Posted 16 June 2012 - 10:30 PM

If it's lag, set everything to its lowest settings. Posted Image
If that doesn't work, get a flymod or something...
The one from the voxelmodpack on on the technic launcher is really good.
http://www.technicpack.net/

Posted Image


#18

Orange_Jam
  • Minecraft: Orange_Jam

Posted 16 June 2012 - 10:54 PM

Can you jump?
If you can't jump ethier try checking your controls?
Posted Image

#19

harrystyleslover5354

Posted 09 August 2012 - 10:33 PM

i had this problem too. it was sooo annoying. i found out that i was not hitting the space bar directly in the middle. after that i had no more problems

#20

nimajneb74000

Posted 11 August 2012 - 12:47 AM

this has happened to me many times, i just tap space three times and stop. always works, even when im lagging
Posted Image