Jump to content

  • Curse Sites
Become a Premium Member! Help
Latest News Article

What if your Minecraft stops working after you installed a mod?

minecraft mods crashes too many items tmi downloads

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1

SealLinkfan123
  • Location: Followin' Yo Like a Hero-Slender-Brine-Man >:3
  • Minecraft: Hunter72455
  • Xbox:I have one

Posted 25 March 2012 - 06:00 PM

A day after I installed TMI for 1.2.4 on my computer that had 1.2.4, my computer would not let me play Minecraft. I forced update, it would not work. It says there is a new update, but no new info about an update. I tried to install Pokemobs, but it said 1.2.3. some person said it would work for 1.2.4 though Posted Image. So I dont know what happened, but im trying to make it work. Posted Image if it does not, well... $@!%. Anyway, if anyone knows what to do, let me know. My NAme is Hunter72455. (I dont know why im doing this, but i just am.) Posted Image Posted Image

Edited by fm87, 25 March 2012 - 06:26 PM.
edited title, moved post


Register or log in to remove.

#2

CentrallyProcessed
    CentrallyProcessed

    SCT Overlord bow in fear before his might

  • Sectional Moderator
  • 5328 posts
  • Location: Edinburgh, Scotland

Posted 25 March 2012 - 06:01 PM

Wrong section, but did you delete the META-INF folder when installing the mod?
C# and D programmer, web designer and developer.

I am a representative of DemonVPS. (https://www.DemonVPS.com)

#3

eftj
    eftj

    Lamest title ever

  • Retired Staff
  • 7795 posts
  • Location: Oxfordshire, UK
  • Minecraft: eftj
  • Xbox:zEwanz

Posted 25 March 2012 - 06:01 PM

Back up your saves and delete the entire .minecraft folder. Then run the .exe and redownload everything and replace your saves afterwards. Also, wrong section.
Posted Image

#4

lieutenant54321
  • Location: Toronto
  • Minecraft: lieutenant54321
  • Xbox:ScrewXboxGoPC

Posted 25 March 2012 - 06:02 PM

View PostSealLinkfan123, on 25 March 2012 - 06:00 PM, said:

A day after I installed TMI for 1.2.4 on my computer that had 1.2.4, my computer would not let me play Minecraft. I forced update, it would not work. It says there is a new update, but no new info about an update. I tried to install Pokemobs, but it said 1.2.3. some person said it would work for 1.2.4 though Posted Image. So I dont know what happened, but im trying to make it work. Posted Image if it does not, well... $@!%. Anyway, if anyone knows what to do, let me know. My NAme is Hunter72455. (I dont know why im doing this, but i just am.) Posted Image Posted Image
Delete your .minecraft and redownload.
Asus M4A89GTD PRO/USB3 | AMD Phenom II X6 1090T | Sapphire Radeon HD 6870 | 1TB WD Caviar Black | Intel 520 240GB SSD | Corsair H70 push-pull | Antec P280 White Windowed

#5

SealLinkfan123
  • Location: Followin' Yo Like a Hero-Slender-Brine-Man >:3
  • Minecraft: Hunter72455
  • Xbox:I have one

Posted 25 March 2012 - 06:05 PM

lieutenant54321, I meant "What if your Minecraft stops working after you installed a mod?"

#6

Rockasaur123
  • Location: Canada
  • Minecraft: Rockasaur123

Posted 25 March 2012 - 06:06 PM

Uhhh......Try delete .minecraft.

#7

SealLinkfan123
  • Location: Followin' Yo Like a Hero-Slender-Brine-Man >:3
  • Minecraft: Hunter72455
  • Xbox:I have one

Posted 25 March 2012 - 06:10 PM

View PostCentrallyProcessed, on 25 March 2012 - 06:01 PM, said:

Wrong section, but did you delete the META-INF folder when installing the mod?
I deleted it now, but it still wont let me.

View PostRockasaur123, on 25 March 2012 - 06:06 PM, said:

Uhhh......Try delete .minecraft.
I have a MAc, I looked for .minecraft. U mean Minecraft.jar or something?

#8

eftj
    eftj

    Lamest title ever

  • Retired Staff
  • 7795 posts
  • Location: Oxfordshire, UK
  • Minecraft: eftj
  • Xbox:zEwanz

Posted 25 March 2012 - 06:10 PM

View PostSealLinkfan123, on 25 March 2012 - 06:08 PM, said:

I deleted it now, but it still wont let me.
Do what Lieutenant, Rockasaur and I suggested.
Posted Image

#9

SealLinkfan123
  • Location: Followin' Yo Like a Hero-Slender-Brine-Man >:3
  • Minecraft: Hunter72455
  • Xbox:I have one

Posted 25 March 2012 - 06:18 PM

View Postlieutenant54321, on 25 March 2012 - 06:02 PM, said:

Delete your .minecraft and redownload.
I meant "What if your Minecraft stops working after you installed a mod?" Sorry..

View Posteftj, on 25 March 2012 - 06:10 PM, said:

Do what Lieutenant, Rockasaur and I suggested.
Where is the .minecraft? i looked for it, and could not find it. And i have Mac/Apple, so... And how do i back up my saves and replace ?

View Postlieutenant54321, on 25 March 2012 - 06:02 PM, said:

Delete your .minecraft and redownload.
I looked for my .minecraft folder. and do i just redownload TMI?

#10

lieutenant54321
  • Location: Toronto
  • Minecraft: lieutenant54321
  • Xbox:ScrewXboxGoPC

Posted 25 March 2012 - 06:24 PM

View PostSealLinkfan123, on 25 March 2012 - 06:18 PM, said:

I meant "What if your Minecraft stops working after you installed a mod?" Sorry..

Where is the .minecraft? i looked for it, and could not find it. And i have Mac/Apple, so... And how do i back up my saves and replace ?

I looked for my .minecraft folder. and do i just redownload TMI?
I don't know where the minecraft folder is on Mac, but once you find it paste the saves folder somewhere else so you have a copy of it. Delete the minecraft folder and then run minecraft again so it downloads minecraft. Then it should work.
Asus M4A89GTD PRO/USB3 | AMD Phenom II X6 1090T | Sapphire Radeon HD 6870 | 1TB WD Caviar Black | Intel 520 240GB SSD | Corsair H70 push-pull | Antec P280 White Windowed

#11

SealLinkfan123
  • Location: Followin' Yo Like a Hero-Slender-Brine-Man >:3
  • Minecraft: Hunter72455
  • Xbox:I have one

Posted 25 March 2012 - 06:28 PM

View Postlieutenant54321, on 25 March 2012 - 06:24 PM, said:

I don't know where the minecraft folder is on Mac, but once you find it paste the saves folder somewhere else so you have a copy of it. Delete the minecraft folder and then run minecraft again so it downloads minecraft. Then it should work.
Do you think you might know where it is? or do you mean like the minecraft.jar folder?

#12

SealLinkfan123
  • Location: Followin' Yo Like a Hero-Slender-Brine-Man >:3
  • Minecraft: Hunter72455
  • Xbox:I have one

Posted 25 March 2012 - 06:51 PM

View Postlieutenant54321, on 25 March 2012 - 06:24 PM, said:

I don't know where the minecraft folder is on Mac, but once you find it paste the saves folder somewhere else so you have a copy of it. Delete the minecraft folder and then run minecraft again so it downloads minecraft. Then it should work.
Does the folder say minecraft with a ton of .class files in it?

#13

SealLinkfan123
  • Location: Followin' Yo Like a Hero-Slender-Brine-Man >:3
  • Minecraft: Hunter72455
  • Xbox:I have one

Posted 25 March 2012 - 07:14 PM

View Postlieutenant54321, on 25 March 2012 - 06:24 PM, said:

I don't know where the minecraft folder is on Mac, but once you find it paste the saves folder somewhere else so you have a copy of it. Delete the minecraft folder and then run minecraft again so it downloads minecraft. Then it should work.
i deleted the minecraft folder and pasted the saves somewhere else, i re ran minecraft, it deleted all my worlds. I could not log on with my account. How do i move my saves folder?

#14

Dweller_Benthos
  • Minecraft: Dweller_Benthos

Posted 25 March 2012 - 07:22 PM

See this post

http://www.minecraft...1-upd-23-march/

for modding & general info on minecraft on a mac.

If you copied your saves folder, then your saves should still be OK, you just need to copy the folder back once you get minecraft running again.
D_B
To tell them how to live is to prevent them living.

#15

SealLinkfan123
  • Location: Followin' Yo Like a Hero-Slender-Brine-Man >:3
  • Minecraft: Hunter72455
  • Xbox:I have one

Posted 25 March 2012 - 07:35 PM

View PostDweller_Benthos, on 25 March 2012 - 07:22 PM, said:

See this post

http://www.minecraft...1-upd-23-march/

for modding & general info on minecraft on a mac.

If you copied your saves folder, then your saves should still be OK, you just need to copy the folder back once you get minecraft running again.
I made minecraft work, but it does not have my worlds.

#16

Redstone4Life
  • Location: Denmark
  • Minecraft: Davidies

Posted 25 March 2012 - 07:37 PM

View PostSealLinkfan123, on 25 March 2012 - 07:35 PM, said:

I made minecraft work, but it does not have my worlds.

Now you gotta copy your save folder into .minecraft

#17

SealLinkfan123
  • Location: Followin' Yo Like a Hero-Slender-Brine-Man >:3
  • Minecraft: Hunter72455
  • Xbox:I have one

Posted 29 March 2012 - 01:36 AM

View PostRedstone4Life, on 25 March 2012 - 07:37 PM, said:

Now you gotta copy your save folder into .minecraft
i have a MAc, and my save folder has 0 worlds out of like 50.

View PostSealLinkfan123, on 29 March 2012 - 01:35 AM, said:

i have a Mac, and my save folder has 0 worlds out of like 50.
AND i tried copying the folder... it dont work